ΣΧΟΛΙΟ

Άμα χρειαστεί και ξυπόλητος θα σπάσει ρεκόρ ο Τεντόγλου!

Άμα χρειαστεί και ξυπόλητος θα σπάσει ρεκόρ ο Τεντόγλου! Κόμπρα

Πως αντιδράς όταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου σου ακυρώνει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, λόγω του… χρώματος των αθλητικών παπουτσιών; Αν είσαι ο Μίλτος Τεντόγλου, επαναλαμβάνεις το άλμα και στο χαλαρό επειδή μπορείς… το ξεπερνάς! 8,40 μ. ήταν το πρώτο άλμα που ακυρώθηκε, 8,41 το νέο άλμα του “ιπτάμενου” Τεντόγλου.

Αναμφισβήτητα, ο πιο… cool αθλητής του παγκόσμιου στίβου, έδωσε την καλύτερη απάντηση στους γραφειοκράτες της Ομοσπονδίας, καταρρίπτοντας οριακά το προηγούμενο ρεκόρ του, την τέταρτη επίδοση στο κόσμο για το 2023 να επαναλάβουμε. Μα τόσο οριακά, “στα όρια του στατιστικού λάθους” που λένε και οι δημοσκόποι! Και όλα αυτά λόγω του… χρώματος των παπουτσιών του, στην πραγματικότητα λόγω της δημιουργικής ασάφειας των κανονισμών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Συγκεκριμένα, ο Τεντόγλου φορούσε την έκδοση Black Panther της Adidas και συγκεκριμένα το μοντέλο “Ambition 2”, παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον στίβο και το άλμα εις μήκος, τα οποία κυκλοφορούν σε περιορισμένο αριθμό ζευγαριών. Το αστείο του πράγματος είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο παπουτσιών δεν απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στους αγώνες στίβου, βάσει του κανονισμού της World Athletics.

Το πρόβλημα, λέει, ήταν ότι το special edition χρώμα που φορούσε ο αθλητής, δεν ήταν στην επίσημη λίστα των παπουτσιών κανονισμού… Εξ’ ου και είχαμε την παγκόσμια πρωτοτυπία να ακυρώνεται η επίδοση ενός αθλητή, όχι λόγω του μήκους της σόλας όπως έχει συμβεί, αλλά λόγω… του χρώματος των παπουτσιών! Πάντως, όφειλε και η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να έχει προχωρήσει στον έλεγχο των παπουτσιών του αθλητή, κάτι που εξάλλου συνηθίζεται. Και όχι να το θυμάται εκ των υστέρων, θα προσθέταμε!

Τα παπούτσια των αθλητών στίβου, αποτελούν έναν μόνιμο πονοκέφαλο των διοργανωτών και των αθλητών, ειδικά οι τελευταίοι δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν τα “ψιλά-γράμματα” των κανονισμών. Εξ’ ου και η έκρηξη του αθλητή, που μίλησε για «απαράδεκτη και γελοία απόφαση» και πως «το παπούτσι δεν κάνει τον αθλητή». Και το απέδειξε στην πράξη: Κέρδισε ξανά την αποθέωση των Ελλήνων, “γκρεμίζοντας” κυριολεκτικά τα social media, όπως εξάλλου το έχει ξανακάνει και στο παρελθόν.

 

Εξάλλου, ποιος μπορεί να μην υποκλιθεί στο ήθος, στον αυθορμητισμό, αλλά και στο χιούμορ του “χρυσού” παιδιού του στίβου, του Μίλτου Τεντόγλου, που έχει δηλώσει στο παρελθόν πως «αυτό που κάνει ένας οικοδόμος είναι πιο δύσκολο από αυτό που κάνω εγώ». Τώρα, στο ερώτημα αν μπορεί να κάνει αντίστοιχο άλμα και… ξυπόλητος, απάντησε πως “θα το δοκιμάσει”!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι