ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανείπωτη τραγωδία – Ποδοσφαιριστής χάνει και τα τρία παιδιά του!

Ανείπωτη τραγωδία – Ποδοσφαιριστής χάνει και τα τρία παιδιά του

Τραγωδία χωρίς όρια. Ο τερματοφύλακας Μάνος Δασκαλάκης και η σύζυγός του Ρούλα Πισπιρίγκου έχασαν και το τρίτο τους παιδί, ως φαίνεται από φυσικά αίτια. Και τα τρία δράματα γράφτηκαν μέσα σε τρία χρόνια, δίχως οι άτυχοι γονείς να πάρουν ανάσα. Πολύ πιθανόν και οι τρεις θάνατοι να οφείλονται σε σπάνιες καρδιοπάθειες που είχαν εκ γενετής.

Πρώτο έφυγε, μετά από οξεία λευχαιμία το ηλικίας 3,5 ετών κοριτσάκι τους, η Μαλένα. Διαγνώσθηκε με οξεία λευχαιμία τον Απρίλιο του 2019. Το παιδί άρχισε αμέσως χημειοθεραπεία και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου αρχικά είχαν πολλές ελπίδες να τα βγάλει πέρα, αλλά δέκα μέρες μετά ξεψύχησε. Η μητέρα ήταν στο προσκεφάλι της στο νοσοκομείο Παίδων και το παιδί είχε κοιμηθεί δείχνοντας καλά.

Όμως κάποια στιγμή άνοιξε τα ματάκια του, είπε κάτι –δεν ξέρουμε τι– και “έφυγε”. Τότε οι άτυχοι γονείς είχαν ένα ακόμη κοριτσάκι 5,5 ετών, την Τζωρτζίνα, (το βρέφος γεννήθηκε ένα χρόνο μετά) και ο πατέρας έλεγε «δεν ξέρω τι έφταιξε, πρέπει να κάνω κουράγιο για το κοριτσάκι που έχουμε και τη γυναίκα μου που είναι ράκη. Η Μαλένα “έφυγε” πολύ ξαφνικά. Πρήστηκαν οι λεμφαδένες της σε μια μέρα, την πήγαμε στο νοσοκομειο αμέσως, έγινε η διάγνωση και όλα έδειχναν ότι ήταν βατή λευχαιμία και ότι με τη χημειοθεραπεία θα επιβίωνε».

Συνεχίζεται η οικογενειακή τραγωδία

Συμπλήρωσε ότι: «Όμως δεν άντεξε η καρδούλα της. Ίσως η καρδιά δεν άντεξε τα φάρμακα. Οι γιατροί είναι ήρωες. Έκαναν ό,τι μπορούσαν. Ακολουθούν τα ίδια πρωτόκολλα για αυτή την πάθηση σε όλα τα παιδιά. Μια μέρα προτού πεθάνει χοροπηδούσε. Έδειχνε μια χαρά. Και ξαφνικά… Το παιδί έφυγε και αυτό δεν αλλάζει». Η άτυχη μάνα, που έχασε τελικά και τις τρεις κόρες της, τότε, στην πρώτη τραγωδία έγραφε:

«Να αγαπάτε τα παιδιά σας και να τα χαίρεστε, γιατί κάποια στιγμή μπορεί να γίνουν φωτογραφίες». Ακριβώς δύο χρόνια αργότερα, τον Μάρτιο του 2021, η μητέρα βρίσκει νεκρή στην κούνια της την μόλις 8 μηνών Ίριδα. Στο νοσοκομείο αποδίδουν το θάνατο σε αγενεσία στον φλεβοκόμβο – ο φλεβοκόμβος είναι ο φυσικός βηματοδότης της καρδιάς που με τα ηλεκτρικά σήματά του ρυθμίζονται οι παλμοί.

Η συγγενής αυτή πάθηση εικάζεται ότι δεν είχε διαγνωσθεί, διαφορετικά θα είχε τοποθετηθεί στο βρέφος βηματοδότης. Λίγο μετά από αυτό το δράμα, ξαφνικά παθαίνει ανακοπή το μοναδικό πλέον παιδί της οικογένειας, η 7χρονη Τζωρτζίνα. Η πρωτότοκη κόρη τους δηλαδή. Συγκεκριμένα, το παιδί έπαθε ανακοπή λίγο μετά την κηδεία του βρέφους. Εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου της Πάτρας, όπου χρειάσθηκε να διασωληνωθεί.

Το κοριτσάκι συνήλθε μεν, αλλά άρχισαν πυρετωδώς εξετάσεις για να διαπιστωθεί “τι έφταιγε”. Κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο και της τοποθετήθηκε απινιδωτής. Όμως το κοριτσάκι έπαθε χθες ανακοπή και “έφυγε”. Δεν γνωρίζουμε αν στις δύο οικογένειες, μητέρας και πατέρα, υπάρχει ιστορικό συγγενών καρδιοπαθειών, αλλά συνήθως αυτές οι παθήσεις είναι κληρονομικές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι