Ανεπιθύμητοι η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ στη Νέα Υόρκη

Ανεπιθύμητοι η Ιβάνκα και ο Τζάρεντ στη Νέα Υόρκη, Νεφέλη Λυγερού
1225055824

Οι μαζικές εκδηλώσεις χαράς που συνόδευσαν την εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ κατέστησαν σαφές ένα πράγμα: οι Τραμπ δεν είναι καλοδεχούμενοι στην Ουάσιγκτον, αν και κανείς δεν πρέπει να υποτιμά την επιρροή του απερχόμενου προέδρου στη “βαθιά Αμερική”. Στην πραγματικότητα, όμως, ούτε στη Νέα Υόρκη τους περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ το γνωρίζει αυτό και ακούγεται ότι θα αποσυρθεί στην πολυτελή του έπαυλη, στη Φλόριντα. Πλαισιωμένος από τους εναπομείναντες συμμάχους του, θα αξιοποιήσει όσες οικονομικές ευκαιρίες του προσφερθούν: βιβλία, ντοκιμαντέρ κλπ. Η τύχη της Μελάνια είναι άγνωστη, καθώς όλο και φουντώνουν οι φήμες που την θέλουν να εγκαταλείπει τον γάμο και την οικογένεια Τραμπ.

Η Ιβάνκα και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κουσνέρ, όμως, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το μέχρι πρότινος “χρυσό ζευγάρι” του Λευκού Οίκου θα αναγκαστεί να επιστρέψει στην βάση του στη Νέα Υόρκη. Πριν την εμπλοκή τους με την προεδρία Τραμπ, υπήρξαν ένα από τα πιο δημοφιλή ζευγάρια του Μανχάτταν. Πλέον, όμως, πρώην φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί τούς έχουν γυρίσει την πλάτη.

Θεωρούν ότι η Ιβάνκα, αλλά και ο Τζάρεντ ταυτίστηκαν απολύτως με αυτό που λίγο-πολύ θεωρείται η πιο διχαστική τετραετία για τις ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, υπάρχει μία ανομολόγητη ατμόσφαιρα, που ωθεί τον κοινωνικό τους περίγυρο να τους περιθωριοποιήσει. Μια πρόγευση αυτού που τους περιμένει ήταν η γιγαντοοθόνη που εμφανίστηκε στη δημοφιλή πλατεία Times Square. Σε αυτήν εμφανίστηκαν τα χαμογελαστά πρόσωπά τους μαζί με τα τραγικά στατιστικά στοιχεία θανάτων από κορονοϊό και μια απεικόνιση των μαύρων σάκων, στους οποίους τοποθετούνται οι σοροί.

Οι πολιτικές φιλοδοξίες της Ιβάνκα

Το ζευγάρι απείλησε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, αλλά η γιγαντοοθόνη δεν απομακρύνθηκε. Φυσικά, η Νέα Υόρκη δεν είναι το μοναδικό μέρος που αποκαλούν οι ίδιοι αποκαλούν σπίτι τους. Ναι μεν έχουν διατηρήσει το διαμέρισμά τους στο Upper East Side, αξίας 12 εκατομμυρίων, αλλά σκοπεύουν να περάσουν περισσότερο χρόνο στο Νιού Τζέρσεϋ, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στο ζευγάρι.

Συνεργάτες τους δήλωσαν ότι δεν είναι απίθανο να ακολουθήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα. Αυτός έχει συγκεντρώσει αρκετούς από τους πιστούς φίλους και συνεργάτες σε απόσταση αναπνοής από το MaraLago. Αν μη τί άλλο πρόκειται για ένα προσιτό περιβάλλον, το οποίο εξάλλου επισκέφτηκαν πέντε φορές μέσα σε ελάχιστους μόνο μήνες.

Με έδρα την Φλόριντα, την οποία και ο απερχόμενος πρόεδρος κέρδισε στις πρόσφατες εκλογές, το ζεύγος Ιβάνκα-Τζάρεντ θα επιδιώξουν να δρομολογήσουν όχι μόνο τις επιχειρηματικές φιλοδοξίες τους, αλλά ενδεχομένως και τις πολιτικές. Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό ότι η Ιβάνκα δεν έχει αποκλείσει μία δική της αυτόφωτη πολιτική καριέρα, την οποία πιθανότατα θα στηρίξει σύσσωμος ο εκλογικός μηχανισμός του Τραμπ.

Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κάτι σαν οχυρό για το ζευγάρι από την προοδευτική Νέα Υόρκη. Μέχρι στιγμής, είναι δεκάδες οι επώνυμοι που έχουν διακηρύξει την απόσταση που σκοπεύουν να τηρήσουν από τους Ιβάνκα και Τζάρεντ. Και να αναλογιστεί κανείς ότι λίγα χρόνια νωρίτερα, η παρουσία τους αποτελούσε προαπαιτούμενο για μία δημοφιλή κοινωνική εκδήλωση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι