ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Anna Nicole Smith: Η σταχτοπούτα σεξοβόμβα και το άδοξο τέλος

Anna Nicole Smith: Η σταχτοπούτα σεξοβόμβα και το άδοξο τέλος, Νεφέλη Λυγερού

Μόλις κυκλοφόρησε στη γνωστή πλατφόρμα ροής το ντοκιμαντέρ “Anna Nicole Smith: You Don’t Know Me”, για τη ζωή και τον τραγικό θάνατο ενός από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της δεκαετίας του 1990. Οι περισσότεροι γνωρίζουν την επιτυχία που εξασφάλισε στην Άννα Νικόλ Σμιθ το περιοδικό Playboy, την μετέπειτα καριέρα της ως μοντέλο, την ανεπιτυχή προσπάθεια της να περάσει στη μεγάλη οθόνη και πάνω από όλα τη δικαστική διαμάχη για την περιουσία του πρώην άντρα της Χάουαρντ Μάρσαλ, ο οποίος πέθανε 13 μήνες μετά τον γάμο τους, στην ηλικία των 93 ετών.

Η Σμιθ είχε γνωρίσει τον μεγιστάνα του πετρελαίου Μάρσαλ στο στριπτιτζάδικο που εργαζόταν το 1991. Εκείνη ήταν 24 ετών και εκείνος 86. Ελάχιστοι, όμως, ξέρουν τη ζωή της γνωστής ως σεξοβόμβας και μετενσάρκωσης της Μέριλιν Μονρόε, όπως συνήθιζε να περιγράφει τον εαυτό της πριν μετακομίσει στο Χόλιγουντ. Όταν ήταν δηλαδή ακόμα ένα όμορφο, αλλά αφελές κορίτσι από μια μικροσκοπική πόλη του Τέξας και το όνομα της ήταν Βίκυ Λυν Χόγκαν.

Εξαίρεση αποτελεί η Ελίζα Μπίρουμ, για τους φίλους της Μίσι. Οι στο γυναίκες Γνωρίστηκαν την περίοδο που η Άννα Νικόλ δεν είχε ακόμα ανακαλύψει την περσόνα που στη συνέχεια υιοθέτησε. Είχε μόλις εγκαταλείψει τον πρώτο της σύζυγο, τον οποίο είχε παντρευτεί στα 17 της και είχαν αποκτήσει μαζί ένα αγοράκι. Η Ελίζα θυμάται να μπαίνει στο στριπτιτζάδικο που εργαζόταν μια νεαρή κοπέλα. «Την πλησίασα και μου έκαναν δυο πράγματα τρομερή εντύπωση. Ήταν αφελής και εντυπωσιακά όμορφη».

Την πήρε υπό από την προστασία της και σε λιγότερο από μια εβδομάδα είχε γίνει επαγγελματίας. «Έβγαζε δεκαπλάσια χρήματα από εμάς. Ήταν ταλαντούχα στην αποπλάνηση». Οι δυο γυναίκες έγιναν φίλες και όταν η Άννα Νικόλ γνώρισε τον δισεκατομμυριούχο ηλικιωμένο επιχειρηματία, πρότεινε στη φίλη της να την ακολουθήσει στην έπαυλη των 20 εκ δολαρίων που της είχε αγοράσει ως δώρο. Η Ελίζα εκτελούσε χρέη προσωπικής βοηθού, κολλητής, μάνατζερ και babysitter για τον γιο της Ντάνιελ.

Σαν «επική ιστορία μυστηρίου»

Οι δυο γυναίκες δεν άργησαν όμως, να έρθουν πιο κοντά. Δημιούργησαν έναν ερωτικό δεσμό. Η Ελίζα παραδέχεται ότι την αγάπησε βαθιά. Περιγράφει, μάλιστα; Πώς παντρεύτηκαν στην αυλή του σπιτιού τους, σε μια τελετή δίχως νομική αναγνώριση. Ήταν η Άννα Νικόλ Σμιθ που είχε επιλέξει στο διαμαντένιες βέρες, τις οποίες αντάλλαξαν ενώπιον φίλων στην πισίνα του σπιτιού της. Έμειναν μαζί παραπάνω από δύο χρόνια. Στη περίοδο αυτή η Άννα Νικόλ επιθυμούσε να αποκτήσουν και παιδί μαζί. «Χρειαζόταν περισσότερη αγαπάω από όσο κανένας άλλος δεν μπορούσε να της προσφέρει».

Η σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ φέρει την υπογραφή της Ούρσουλα Μακφάρλαν, η οποία δήλωσε πώς προσέγγισε την υπόθεση του διάσημου φωτομοντέλου, «ως μια επική ιστορία μυστηρίου». Φέρνοντας στο προσκήνιο τη φωνή της ίδιας της Άννα Νικόλ, η ταινία θα παρουσιάσει αποκλειστικό υλικό για μια σαγηνευτική, ανυποψίαστη νεαρή λίγο πριν γίνει παγκόσμια σταρ, προσφέροντας μια μοναδική ματιά στη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι