ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αντιδράσεις προκαλεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αντιδράσεις προκαλεί η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Αντιδράσεις των τοπικών παραγόντων της Μεσσηνίας έχει προκαλέσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας από “Άγονο Α σε άγονο Β”.

Με την κατάταξη, με κοινή υπουργική απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη και του Κωστή Χατζηδάκη, του Νοσοκομείου Καλαμάτας σε “Άγονο Β”, περιορίζονται σημαντικά τα κίνητρα (εξέλιξης, μοριοδότησης αλλά και οικονομικά) που υπήρχαν με το προηγούμενο καθεστώς και είχαν, ως έμπρακτο αποτέλεσμα, την προσέλκυση γιατρών για να εργαστούν σε αυτό. Γενικότερα οι τοπικοί παράγοντες υποστηρίζουν ότι υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο σε μία περιοχή που έχει πληθυσμιακή αύξηση και δημιουργούνται αυξημένες ανάγκες νοσηλείας. Ο υπουργός απαντά ότι παρότι αλλάζει η κατάταξη οι γιατροί ενισχύονται μισθολογικά λόγω της γενικότερης πολιτικής κινήτρων. 

Αντιδράσεις των γιατρών

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των γιατρών του Νοσοκομείου οι οποίοι μετά από γενική συνέλευση εξέδωσαν ψήφισμα στο οποίο αναφέρουν: «Οι ιατροί του Νοσοκομείου χαρακτηρίζουμε την απόφαση αυτή ως προσβλητική έως και τιμωρητική απέναντί μας καθώς αντιλαμβανόμαστε ότι η υποβάθμιση αυτή μας στερεί κάθε ελπίδα καλυτέρευσης των συνθηκών εργασίας μας, άρα και της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς το Μεσσηνιακό λαό[…] Καλούμε, συνεπώς, άμεσα τον υπουργό Υγείας να επαναφέρει το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην κατηγορία αγόνου Α΄. Σε αντίθετη περίπτωση η συντριπτική πλειοψηφία των υπηρετούντων ιατρών του νοσοκομείου δηλώνει ενυπόγραφα την ξεκάθαρη πρόθεσή της να παραιτηθεί ομαδικά».

Οι γιατροί δεν είναι μόνοι τους στον αγώνα τους. Όπως μεταδίδει το best tv. gr ο πρώτος που διέρρευσε την “έντονη δυσαρέσκεια του” για την απόφαση του Άδωνη Γεωργιάδη, μόλις ενημερώθηκε ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίως την αντιπαράθεση σήκωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, βουλευτής Μεσσηνίας που ανήκει στον σκληρό πυρήνα της ομάδας Σαμαρά. Ο Μίλτος Χρυσόμαλλης έκανε δήλωση στην οποία αναφέρει ότι “επικοινώνησε με τον υπουργό Υγείας και του εξέφρασε τις αντιρρήσεις του” και προσθέτει: «Πρόκειται για μια αιφνιδιαστική και μη αποδεκτή απόφαση, που υποβαθμίζει το Νοσοκομείο Καλαμάτας […] Ζήτησα από τον υπουργό να με ενημερώσει ενδελεχώς και να διορθώσει την ακατανόητη αυτή τροποποίηση». Είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος για τον Άδωνη Γεωργιάδη καθώς οι αλλαγές του στην υγεία προκαλούν αντιδράσεις

Παρότι το θέμα είναι τοπικής σημασίας αποκτά ευρύτερη διάσταση, αφού η Μεσσηνία είναι το προπύργιο του Αντώνη Σαμαρά. Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx