Ανυπάκουοι Ιταλοί – Απίστευτα περιστατικά παραβίασης των μέτρων

Ανυπάκουοι Ιταλοί – Απίστευτα περιστατικά παραβίασης των μέτρων, Δημήτρης Δεληολάνης

«Πολύ κόσμος στους δρόμους», αποφάνθηκαν οι Κινέζοι γιατροί που έφθασαν στο Μιλάνο για να βοηθήσουν τους Ιταλούς συναδέλφους τους στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Οι Ιταλοί δύσκολα υπακούν στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των αρχών να μείνουν στα σπίτια τους. Θέλουν να βγουν και προκειμένου να το κάνουν καταφεύγουν σε κάθε μέσο.

Προ ημερών αποκαλύφθηκε στο Μιλάνο δίκτυο “ενοικίασης σκύλων” ως το τέλειο άλλοθι για νόμιμη έξοδο. Ένας από τους πελάτες του ήταν και ο Μιλανέζος, τον οποίο οι αστυνομικοί σταμάτησαν σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το σπίτι του και απάντησε ότι είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του. Το περιστατικό περιλαμβάνεται στον μακροσκελή κατάλογο τον οποίο έδωσε στους δημοσιογράφους η αστυνομία.

Στον κατάλογο υπάρχουν οι πιο εξωφρενικές δικαιολογίες που προέβαλαν παραβάτες της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και οι πιο παράξενες συνθήκες υπό τις οποίες εντοπίστηκαν από τις αρχές. Στο χωριό Πόρτο Ποτέντσα της κεντρικής Ιταλίας οι καραμπινιέροι άσκησαν ποινική δίωξη σε έναν άνδρα που έπαιρνε μπύρα από αυτόματο πωλητή σε βενζινάδικο. Ο άνθρωπος είπε ότι πήγε εκεί για να βάλει βενζίνη, ωστόσο δεν είχε πάρει μαζί το αυτοκίνητό του.

Στην Ατσίλια, έξω από τη Ρώμη, οι καραμπινιέροι προσήγαγαν έναν νεαρό άνδρα που, κάτω από το σπίτι της φίλης του, είχε πυρπολήσει ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και κλωτσούσε με μανία τα ρολά του γκαράζ. Μα, η φίλη του τον είχε χωρίσει με ένα τηλεφώνημα…

Ένας νεαρός από το Σόντριο ανέβασε στο Facebook φωτογραφία του την ώρα που οδηγούσε και ενημέρωνε ότι πήγαινε στην καλή του στο Κούνεο. Ανακοίνωσε μάλιστα στο κοινό του όλες τις «πολύ καλές δικαιολογίες» που θα έλεγε σε περίπτωση που τον σταματούσαν. Τον σταμάτησαν, κατάσχεσαν προσωρινά το αυτοκίνητο και τον μήνυσαν για καταπάτηση των έκτακτων μέτρων.

Για τρέξιμο με κοστούμι

Στο Παλέρμο, οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο που πήγαινε προς την κατεύθυνση του μεγαλύτερου πάρκου της πόλης. Ο οδηγός είπε ότι πήγαινε για τρέξιμο, ενώ φορούσε κοστούμι και γραβάτα. Στο χωριό Σαν Μαρτίνο, κοντά στην Πάντοβα, ένας άνδρας πήγε στο σπίτι ιδιώτη και αγόρασε κυνηγετική καραμπίνα. Ύστερα πήγε στην αστυνομία να τη δηλώσει, σύμφωνα με τον νόμο. Μηνύθηκε για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων.

Στο Τορίνο, άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας σταμάτησαν κάτοικο κοντινής κωμόπολης, που έπινε μπύρα στον δρόμο. Εκείνος τους παρέδωσε την υπεύθυνη δήλωση που έγραφε ότι ήρθε στην πόλη «για να κάνει έρωτα με τις τρεις ερωμένες του» (η έκφραση ήταν πιο αγοραία). Δεν θεωρήθηκε επαρκής λόγος να γλιτώσει τη δίωξη. Το ίδιο συνέβη σε άνδρα από το Παλέρμο, ο οποίος εξήγησε στους αστυνομικούς ότι πήγαινε στην ερωμένη του διότι «έπρεπε να της πει κάτι πολύ σημαντικό».

Στη Γένοβα, περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε έναν άνδρα που περπατούσε στον δρόμο στις τρεις τα ξημερώματα. Είπε ότι πήγαινε να παίξει προπό. Επίσης άγρια μεσάνυχτα εντοπίστηκε περιπατητής στο κέντρο της Ρώμης, ο οποίος εξήγησε ότι αν δεν κάνει τη βόλτα του δεν τον παίρνει ο ύπνος. Στη Γένοβα οι αστυνομικοί σταμάτησαν έναν νεαρό που είπε ότι ερχόταν από το σούπερ μάρκετ κι έδειξε μια σακούλα με λίγα πράγματα. Όταν οι αστυνομικοί κοίταξαν την απόδειξη είδαν ότι ήταν της προηγούμενης εβδομάδας.

Ένας κάτοικος της κωμόπολης Σανσεπόλκρο, στην κεντρική Ιταλία, έπεσε σε μπλόκο σε απόσταση περίπου 40 χλμ. από το σπίτι του. Είπε ότι ήθελε να διαπιστώσει την πρόοδο στα έργα για την κατασκευή γέφυρας.

Οι Ιταλοί προβάλλουν τις πιο απίθανες δικαιολογίες

Στο Ρίμινι ένας νεαρός βρέθηκε στην παραλία σε απόσταση 28 χλμ. από το σπίτι του και είπε ότι είχε βγει για να πετάξει τα σκουπίδια. Επίσης στο Ρίμινι οι αστυνομικοί έλεγξαν έναν Βραζιλιάνο μονίμως εγκατεστημένο στο Μιλάνο. Εξήγησε ότι είχε έρθει για να εξακριβώσει «πώς είναι η κατάσταση στην Αδριατική».

Στο Σαν Τζουλιάνο, στα περίχωρα της Νάπολης, δώδεκα άτομα είχαν οργανώσει πικ-νικ σε πάρκο. «Έπρεπε να πάρουμε αέρα», είπαν στους αστυνομικούς. Στην Μπολόνια το περιπολικό της αστυνομίας έπεσε επάνω σε ένα αθλητικό κέντρο όπου έφηβοι έπαιζαν ανέμελα μπάλα. Μηνύθηκαν οι 22 νεαροί παίκτες και ένας συνταξιούχος που παρακολουθούσε το ματς.

Στην πόλη Τορτόνα οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα αυτοκίνητο με πινακίδα του Μιλάνου. Ο οδηγός είπε ότι ήρθε να εξαργυρώσει πόντους στο σούπερ μάρκετ, αλλιώς θα έληγαν. Στο Βαρέζε η αστυνομία σταμάτησε δύο σεσημασμένους διαρρήκτες και βρήκε στο αυτοκίνητό τους σύνεργα του “επαγγέλματος”. Δικαιολογήθηκαν ότι πήγαιναν να επισκεφθούν φίλο τους στο νοσοκομείο. Σαν να μην αρκούσαν όλα τα άλλα, οι αστυνομικοί έλεγξαν αλλά ο φίλος δεν βρέθηκε.

Στο δάσος για σπαράγγια

Δύο ηλικιωμένοι από την Πίζα αποφάσισαν να πάνε στο δάσος για σπαράγγια. Η γυναίκα χάθηκε, και οι αστυνομικοί τη βρήκαν το επόμενο πρωί αποκοιμισμένη. Το ζευγάρι μηνύθηκε για παραβίαση της διάταξης. Ο δήμαρχος του Φορλί έβαλε συρματόπλεγμα γύρω από τα παγκάκια στην κεντρική πλατεία της πόλης. Είπε ότι ήταν «ο μόνος τρόπος» να μην μαζεύεται κόσμος.

Στο Ερκολάνο, έξω από τη Νάπολη, ένας άνδρας μηνύθηκε καθώς κυκλοφορούσε επάνω σε άμαξα με ένα άλογο. Δεν έδωσε εξηγήσεις. Στο Κανικατί της Σικελίας ένας άνδρας πήγε με μια ιερόδουλη σε απομονωμένο μέρος. Τη στιγμή της πληρωμής, η γυναίκα του άρπαξε από το χέρι το πορτοφόλι, βγήκε από το αυτοκίνητο και το έβαλε στα πόδια. Ο πελάτης ειδοποίησε την αστυνομία. Και οι δύο μηνύθηκαν για παραβίαση των διατάξεων.

Σε χωριό της κεντρικής Ιταλίας μια γυναίκα ζήτησε από την αστυνομία να σταματήσει στον δρόμο τον άνδρα της. Της είχε πει ότι πάει για ψώνια αλλά εκείνη είδε ότι «το ψυγείο ήταν γεμάτο» και «μάλλον, αλλού ήθελε να πάει».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι