Απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες για εμπρησμό οι 13 μετανάστες στον Έβρο

Απαλλάχθηκαν οι 13 μετανάστες από τις κατηγορίες– Για 11η μέρα στις φλόγες ο Έβρος

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης απάλλαξε από τις κατηγορίες για απόπειρα εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και τους υπόλοιπους εννέα μετανάστες που απολογήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας (28/8). Οι πρώτοι τέσσερις είχαν απαλλαγεί την Παρασκευή. Η σύλληψή τους παραμένει μόνο για διοικητική απέλαση, με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στην χώρα, σύμφωνα με το evros-news.

Όσον αφορά τον 45χρονο από την Αλβανία και τους άλλους δύο Έλληνες που κλείδωσαν σε τρέιλερ τους 13 μετανάστες στον Έβρο παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα στην εβδομάδα το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημελλειοδικών θα αποφασίσει αν προφυλακιστούν ή όχι, μετά την διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως την περασμένη εβδομάδα.

Στην δεύτερη περίπτωση αρπαγής άλλων τεσσάρων μεταναστών, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης μαζί με το δικηγόρο του εμφανίστηκε ο πολίτης που είχε προχωρήσει στην ανάρτηση της πράξης του. O συγκεκριμένος άνδρας είχε μαζέψει μετανάστες και είχε ανεβάσει βίντεο στο διαδίκτυο με την πράξη του. Ειδικότερα, το βίντεο που ανέβασε ο Walandi Abrassis, εμφανίζει τον ίδιο, να φορά στολή παραλλαγής, με τη βοήθεια άλλων ανθρώπων, να έχουν ακινητοποιήσει τέσσερις μετανάστες, που βρίσκονται στο έδαφος. Ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.

Ο χρήστης μάλιστα, κατηγόρησε τα θύματα για εμπρησμό και φώναζε στην κάμερα: «Άλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι. Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Πού είναι οι Αρχές; Άλλους τέσσερις επενδυτές. Παίρνουμε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν βγάζει δίκτυο. Δεν βγάζει δίκτυο. Άλλοι τέσσερις επενδυτές. Καίγεται εδώ, καίγεται ο τόπος καίγεται. Κι είδαμε ο στρατός κι η πυροσβεστική καθόταν. Επάνω καίγονται οι κορυφές και δεν έρχεται ούτε αεροπλάνο να τα σβήσει. Τι γίνεται ρε παιδιά; Τι γίνεται ρε παιδιά; Άλλους τέσσερις επενδυτές εδώ. Τι κάνουμε;».

Συνεχίζεται η φωτιά στον Έβρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται για 11η ημέρα η πυρκαγιά στον Έβρο με αναζωπυρώσεις να αντιμετωπίζονται στις περιοχές Λευκίμμη, Λεπτοκαρυά και Τρεις Βρύσες, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει θέμα στα οικιστικά κομμάτια ή να χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα του 112 για εκκενώσεις. Παράλληλα μαίνεται το μέτωπο στο δάσος της Δαδιάς, όπου και εκεί, γίνεται μεγάλη προσπάθεια να περιοριστεί και να μην περάσει τον οδικό άξονα, από όπου εκτείνεται ένας δρυμός πλούσιος σε βλάστηση. Εκτός από τον Έβρο αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στη Ροδόπη στις περιοχές Κασσιτερά και Κίρκη. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις το τελευταίο 24ώρο κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 27 νέες δασικές πυρκαγιές.

Στην Πάρνηθα, εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις και αντιμετωπίζουν διάσπαρτες ενεργές εστίες, κυρίως στη νοτιοδυτική πλευρά της, κοντά στο Φρούριο της Φυλής, ενώ στη Βοιωτία αναζωπυρώσεις αντιμετωπίζονται στον ορεινό όγκο των περιοχών Στείρι και Κυριάκι, χωρίς όμως αυτές να είναι με ιδιαίτερη ένταση.

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την αποκατάσταση των δασών του Έβρου και της Πάρνηθας, στην οποία θα λάβουν μέρος οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας θα προεδρεύσει στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx