ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Απίστευτη τροπή στην υπόθεση με τον νεκρό στο βαρέλι

Απίστευτη τροπή στην υπόθεση με τον νεκρό στο βαρέλι

O ιατροδικαστής που εξέτασε την σορό του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε πλαστικό βαρέλι πριν από μία εβδομάδα στις όχθες ξερού ποταμού στην Κρήτη, πιστεύει πλέον ότι επικρατέστερη εκδοχή είναι ο θανών να αυτοκτόνησε χωρίς να αποκλείει τελείως την υποβοηθούμενη αυτοκτονία ή και το έγκλημα. Αν ευσταθούν οι εκτιμήσεις του, θα είναι ίσως μοναδική περίπτωση στα χρονικά, με εξαίρεση έναν Σκανδιναβό που επίσης πέθανε μέσα σε βαρέλι.

Εικάζεται, χωρίς βεβαιότητα, ότι η σορός ανήκει σε 55χρονο τεχνίτη από το Ρέθυμνο, που είχε εξαφανιστεί προ τριετίας και που όπως λένε οι οικείοι του είχε περίεργες θρησκευτικές και κοσμολογικές αντιλήψεις. Αυτό ενισχύει το αρχικά απίθανο σενάριο της αυτοκτονίας. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο άνδρας, θεωρώντας ότι πρέπει να πεθάνει χωρίς να χυθεί αίμα, πήγε κατάλληλα προετοιμασμένος σε ερημική τοποθεσία, πιθανόν ορεινή, αλλά σε σημείο από όπου έρεε ο ποταμός του Πλατανιά και έβαλε στεγανοποιητικό στην “στεφάνη” του βαρελιού για να το κλείσει ερμητικά. Η συσκευασία του στεγανοποιητικού υλικού βρέθηκε.

Εν συνεχεία πιθανόν να έβαλε δύο τρυπημένα γκαζάκια στο βαρέλι και μπήκε μέσα, κουλουριάστηκε, και τράβηξε από τις εσωτερικές χειρολαβές το καπάκι του βαρελιού για να το σφραγίσει. Πέθανε μέσα σε κάποια λεπτά. Ο θάνατος επήλθε είτε από ασφυξία (έλλειψη οξυγόνου) είτε από την εισπνοή του γκαζιού. Τραύματα δεν έφερε στο σώμα. Δεν αποκλείεται και να είχε πάρει προηγουμένως κάποια ουσία, όμως μετά από μια τριετία της σορού μέσα στο βαρέλι, είναι δύσκολο να εξακριβωθεί κάτι τέτοιο.

Τί δήλωσε ο ιατροδικαστής

Η ανθρωποκτονία ή η υποβοηθούμενη αυτοκτονία δεν αποκλείεται καθώς θα μπορούσε κάποιος να του είχε δώσει υπνωτικές ουσίες και ως εκ τούτου ο άνδρας να μην πρόβαλε καμία αντίσταση κατά την τοποθέτησή του στο βαρέλι, καθώς η μόνη περίπτωση να μην έχει αμυντικά τραύματα είναι να επιθυμούσε αυτό το τέλος ή να μην μπορούσε να αντιδράσει. Ο αγνοούμενος από το Ρέθυμνο δεν γνωρίζουμε αν ήταν απλώς ιδιόρρυθμος ή αν έπασχε και από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα.

Ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” είπε ότι όταν εργαζόταν στη Γερμανία είχε αντιμετωπίσει παρεμφερή περιστατικά με ασφυξία, αλλά όχι μέσα σε βαρέλι και με τόσο περίπλοκη. Είτε ως αυτοκτονία είτε ως έγκλημα, η μέθοδος είναι μοναδική στα χρονικά.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης είπε: «Είναι ή ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία, με το δεύτερο ως “σενάριο” να ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. Στη διεθνή βιβλιογραφία πολύ λίγα περιστατικά τέτοιου είδους πρέπει να υπάρχουν. Τα περισσότερα όμως ήταν ασφυξιοφιλία χωρίς πρόθεση αυτοκτονίας και ο θάνατος ήταν ατύχημα σε αυτά. Έχουν καταγραφεί αυτοκτονίες με εισπνοή αερίων, όμως με τέτοιο μηχανισμό, σε ένα βαρέλι, σίγουρα είναι σπάνιο».

Εν συνεχεία συμπλήρωσε «Ίσως του είχε δοθεί προθανάτια κάποια άλλη ουσία η οποία θα τον έκανε ανίκανο να αντιδράσει. Τα αέρια δε νομίζω ότι θα ανιχνευτούν εύκολα. Απομένει να γίνει και η ταυτοποίηση. Αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέταση DNA συγκρίνοντάς το με συγγενών του αγνοουμένου από το 2018, γιατί από οδοντιατρικές εργασίες δεν μπορέσαμε να βρούμε άκρη».

Φιλοσοφικές προεκτάσεις στο θάνατο;

Η διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του νεκρού εξελίσσεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατροδικαστικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με στόχο να τεκμηριωθεί το περιστατικό επιστημονικά, καθώς αναμένεται να καταγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία όταν επιβεβαιωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του ανθρώπου που βρέθηκε μέσα στο πλαστικό βαρέλι.

Η ταυτοποίηση δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την επεξεργασία των δειγμάτων DNA που έχει ζητηθεί, αφού κάθε άλλη μέθοδος θεωρείται επισφαλής. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε το ύψος του νεκρού γύρω στο 1,70. Ο προσδιορισμός των κινήτρων είναι δυσχερής όσο παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του νεκρού. Οι ιατροδικαστές μελετούν ακόμη και φιλοσοφικές προσεγγίσεις, μελετώντας υποθέσεις όπως η περίπτωση του καθηγητή Λιαντίνη, ο οποίος επέλεξε να απομονωθεί και να πεθάνει σε μια μικρή σπηλιά.

Χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής είπε: «Δε σας κρύβω ότι ακόμα και τον Διογένη προσπάθησα να θυμηθώ. Το Διογένη τον φιλόσοφο που ήταν στο πιθάρι. Βέβαια αυτός ήταν φιλόσοφος κι έμενε για άλλο λόγο στο πιθάρι. Ήταν η κατοικία του εκεί και ήταν λυτός και αυτάρκης. Αλλά δε σας κρύβω ότι, το τελευταίο διάστημα, ασχολούμαστε με το ποιοι άνθρωποι κατά καιρούς με συγκεκριμένες φιλοσοφικές τάσεις είχαν την τάση να απομονώνονται σε στενούς χώρους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx