ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Από τον πατέρα βιαστή στον αστυνομικό προαγωγό

Άγρια δολοφονία στα Πατήσια - Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου άνδρα και προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Άλλη μια υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία. Αφορά μία 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη που είχε αιχμάλωτη αστυνομικός, ο οποίος την κακοποιούσε και την εξέδιδε και αποδείχτηκε πως βίαζε ο ίδιος ο πατέρας της από τα 11! Η κοπέλα αρχικά κατήγγειλε τον αστυνομικό, ότι την κρατούσε παράνομα, τη βίαζε και την εξέδιδε.

Η ΕΛΑΣ συνέλαβε τελικά τον 41χρονο αστυνομικό που βρισκόταν ήδη σε διαθεσιμότητα. Συνελήφθη επίσης και ο πατέρας της 19χρονης, αφού μέσα από την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι κι εκείνος είχε ασελγήσει στο ίδιο του το παιδί, από τα 11 έως τα 17 του. Η 19χρονη κατάφερε να ξεφύγει το Σάββατο από το διαμέρισμα, όπου κρατούνταν παρά τη θέλησή της από τον αστυνομικό και έτρεξε σε καφετέρια της περιοχής.

Εκεί μίλησε για τα όσα πέρασε σε εργαζόμενη του τοπικού καφέ, η οποία αμέσως μόλις άκουσε τα όσα της περιέγραψε η κοπέλα, ενημέρωσε τις αρχές. Η 19χρονη κοπέλα βρέθηκε να καταθέτει στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης, χωρίς την παρουσία δικηγόρου όπως έγινε γνωστό, με την αιτιολογία ότι δεν βρισκόταν εκεί με την ιδιότητα του υπόπτου και κατ’ επέκταση δεν είχε την ανάγκη δικηγόρου.

Τι κατήγγειλε η 19χρονη

Η εμπλοκή του πατέρα στην υπόθεση προέκυψε μέσα από έρευνες της ΕΛΑΣ. Όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από τις πληροφορίες, ο ίδιος βίαζε την κοπέλα από την ηλικία των 11 έως τα 17 της, χρησιμοποιώντας απειλές. Όλα συνέβησαν μέσα στο σπίτι τους στα νότια προάστια.

Όσον αφορά τον αστυνομικό, που βρίσκονταν ήδη σε κατάσταση αργίας, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για σωματική βλάβη και εμπορία ανθρώπων, απειλή και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και για βιασμό. Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον πατέρα της κοπέλας, είναι για βιασμό και ασέλγεια εις βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε ανακοινώσεις, με την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να αναφέρει ότι συνελήφθησαν και οι δύο ως φερόμενοι βιαστές της 19χρονης κοπέλας. «Από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθη απογευματινές ώρες της 10 Ιουλίου 2021 αστυνομικός, που τελεί σε κατάσταση αργίας με απόλυση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Με… μπλούζα πορνογραφικής εταιρείας!

Η ανακοίνωση συνεχίζει «προηγήθηκε καταγγελία 19χρονης ημεδαπής σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός με τη χρήση βίας την κρατούσε παράνομα με σκοπό την εκμετάλλευσή της για τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από την τέλεση γενετήσιων πράξεων, ενώ ο έτερος συλληφθείς που τυγχάνει πατέρας της, από την ηλικία 11 έως 17 ετών, με διάφορες απειλές την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις εντός της οικίας τους».

Κατόπιν διεξήχθη έρευνα στο σπίτι και το όχημα του αστυνομικού, από όπου κατασχέθηκαν το δελτίο υπηρεσιακής ταυτότητας του αστυνομικού, για το οποίο είχε δηλώσει απώλεια, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας άλλου ατόμου (που επίσης είχε δηλώσει απώλεια), τρία κινητά με κάρτες SIM, τρεις κάρτες μνήμης, φωτογραφική μηχανή, σκληρός δίσκος και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης (USB).

Από την έρευνα στο σπίτι του πατέρα της κοπέλας, κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι με τη γεμιστήρα του, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρι και συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, έχει παραγγελθεί ιατροδικαστική εξέταση της καταγγέλλουσας, η οποία μεταφέρθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ο πατέρας της κοπέλας και ο αστυνομικός έχουν οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Εντύπωση πάντως προκάλεσε που ο συλληφθείς αστυνομικός πήγε στον εισαγγελέα με μπλούζα γνωστής πορνογραφικής εταιρείας!

Ανακοίνωση της αστυνομίας

Απάντηση στις καταγγελίες της δικηγόρου της 19χρονης κοπέλας, για τον τρόπο διαχείρισής της από τις αστυνομικές αρχές, έδωσε με ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Συγκεκριμένα, η Αντωνία Λεγάκη υποστήριξε πως οι αρχές δεν προχώρησαν άμεσα στη σύλληψη του αστυνομικού, ενώ κατήγγειλε ότι επί ώρες δεν μπορούσε να έρθει σε επαφή με την πελάτισσά της.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας από την αρχή της υπόθεσης ενεργεί υπό την εποπτεία και καθοδήγηση του εποπτεύοντα Αντιεισαγγελέα Εφετών και σύμφωνα με τα οριζόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που δεν προβλέπει παρουσία συνηγόρου κατά την εξέταση μάρτυρα.

Από την πρώτη στιγμή ορίστηκε ειδικός ψυχολόγος – πραγματογνώμονας, αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα των αρθ. 183 έως 187 και 228 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της καταγγέλλουσας συνοδεία αστυνομικών, μετέβη βραδινές ώρες της 10/07/2021 στο ΓΝΑ “Γ. Γεννηματάς”, προκειμένου εξετασθεί περί της υγείας της, καθόσον η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν λειτουργεί το Σαββατοκύριακο.

Επιπλέον, της χορηγήθηκε σχετικό Υπηρεσιακό Σημείωμα, προκειμένου να μεταβεί την Δευτέρα 12/07/2021 για την εξέτασή της από αρμόδιο Ιατροδικαστή. Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας (ΥΕΥΣΑ) σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 4613/2019 έχει ως αποστολή την ποινική διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη ιδίως εγκλημάτων διαφθοράς που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις και διαπράττουν ή συμμετέχουν σε αυτά το αστυνομικό, λιμενικό και πυροσβεστικό προσωπικό, καθώς και υπάλληλοι και λειτουργοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τη διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας, εγγυάται η εποπτεία του όλου έργου της από εισαγγελικούς λειτουργούς. Η συνεχής παρουσία του Εισαγγελέα δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης και αίσθημα ασφάλειας των προσώπων που επιθυμούν να καταγγείλουν τέτοια εγκλήματα, παράλληλα δε αναιρείται κάθε υπόνοια ή αμφιβολία για συγκάλυψη, αποσιώπηση ή υποβάθμιση των καταγγελλομένων, καθώς και συγκάλυψη περιπτώσεων που ενδεχομένως να αφορούν και ανώτερα στελέχη. Όλα τα παραπάνω θέτουν ένα αδιάβλητο πλαίσιο λειτουργίας της ΥΕΥΣΑ, καθώς είναι θεσμικής σημασίας για τη λειτουργία της, να περιβάλλεται από αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοπιστίας».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι