ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αρνητικές οι τοξικολογικές – Εγείρονται ερωτήματα για την καταγγελία βιασμού

Αρνητικές οι τοξικολογικές – Εγειρόνται ερωτήματα για την καταγγελία βιασμού

Αρνητικές είναι –σύμφωνα με πληροφορίες– οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Τα επίπεδα αλκοόλ στις εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα φαίνεται να είναι χαμηλά, μετά τις τοξικολογικές που έγιναν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ελβετία, σχετικά με τις ουσίες στα ούρα Aτης. Πάντως η υπεράσπιση της Γεωργίας Μπίκα διατυπώνει αμφισβήτηση για τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κατηγορούμενου, οι εξετάσεις που εστάλησαν την Δευτέρα (31/1/22) στο ΑΠΘ από την Ελβετία, ότι υπήρχε στον οργανισμό της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα χαμηλό ποσοστό αλκοόλ, το οποίο δεν θα μπορούσε να την κάνει να χάσει τις αισθήσεις της, ενώ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες.

Ωστόσο από το περιβάλλον της 24χρονης ο τεχνικός σύμβουλος που έχει οριστεί θα ζητήσει αντιδείγμα για τη διενέργεια νέων εξετάσεων, ενώ ο δικηγόρος της αμφισβητεί τα αποτελέσματα. Στο μεταξύ η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, παρέλαβε το πόρισμα του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ με τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, στην υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού της 24χρονης.

Επανεξέταση

Πάντως, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday ότι θα ζητηθεί επανέλεγχο των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης ανέφερε χαρακτηριστικά στο ThessToday ότι θα ζητηθεί επανέλεγχο των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», τόνισε  ο κ. Γαλεντέρης.

Μάλιστα μεταφέροντας λόγια της 24χρονης ο ίδιος ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται ότι έχει καταναλώσει κάποια τοξική ουσία», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι