ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μάχη με πύρινα μέτωπα σε Ασπρόπυργο- Τζιά (upd)

Ασπρόπυργος: Μάχη με πύρινο μέτωπο

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφό στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει εκδηλωθεί πάνω από τον καταυλισμό στο Σοφό. Φωτιά ξέσπασε και στη Τζιά στην περιοχή Κορρησία.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 100 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 7 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, συνδράμουν στο έργο 30 Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Το σημείο είναι δύσβατο και υπάρχουν φόβοι ώστε να μη ξεφύγει η φωτιά προς το βουνό. Επίσης το έργο των πυροσβεστών γίνεται πιο δύσκολο καθώς φυσάει νοτιάς, με το «στοίχημα» να είναι ο περιορισμός του πύρινου μετώπου όσο γίνεται πιο γρήγορα, πριν βραδιάσει.

Αναλυτικά η ενημέρωση της Πυροσβεστικής: «Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Σοφός Αττικής πλησίον του φράγματος του Μόρνου, βόρεια – βορειοδυτικά του Ασπροπύργου, επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών με 4 οχήματα από τη Ρουμανία ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως 4 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

»Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, δασοφύλακες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και υδροφόρες της Περιφέρειας, ενώ έχουν κινητοποιηθεί μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών».

Στο μεταξύ φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση στην Τζιά, στην περιοχή Κορρησία. Οι άνεμοι που πνέουν είναι ισχυροί ενώ οι φλόγες κινούνται προς το βορειοδυτικό κομμάτι του νησιού. Η πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια, λίγο πάνω από το λιμάνι, κάτι που εμπνέει ανησυχία και σε περίπτωση επέκτασης του πύρινου μετώπου ενδέχεται να υπάρξει εντολή απομάκρυνσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τρία οχήματα με 15 εθελοντές πυροσβέστες που δίνουν μάχη με την κατάσβεση. Το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κατευθύνεται προς τα βορειοδυτικά, προς την παραλία Ξύλα. Στις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα φαίνεται ένα σύννεφο να έχει καλύψει μεγάλη έκταση κοντά στη θάλασσα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι