ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αυγατίζουν οι ένοπλες συμμορίες ανηλίκων

Εισβολή κουκουλοφόρων σε συναυλία γνωστού τράπερ (video)

Στη σύλληψη ενός ακόμη ανηλίκου τής συμμορίας η οποία σκορπούσε τον τρόμο σε Άγιο Παντελεήμονα, Σεπόλια και Κολωνό, προχώρησε η ΕΛΑΣ, με αποτέλεσμα να έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τέσσερα αγόρια για τον τραυματισμό με μαχαίρι ενός 16χρονου Αλβανού μαθητή, που είχε αρνηθεί να μπει στη συμμορία τους.

Εν τω μεταξύ, επεισόδια με συμπλοκές ανηλίκων σημειώθηκαν και στο Ελληνικό, μεταξύ ομάδων που αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους και έδωσαν ραντεβού μέσω κοινωνικών δικτύων. Πάνω από 20 ανήλικοι συνεπλάκησαν, προερχόμενοι από την Τερψιθέα και τα Σούρμενα, με πολλά από αυτά να είναι οπλισμένα με ρόπαλα.

Οι τραυματίες είναι ένας Έλληνας και ένας Αλβανός 16 και 17 ετών αντίστοιχα ενώ οι προσαχθέντες 15 και 17 ετών. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Βούλας, όπου υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο. Οι διαφορές ήταν οπαδικές, αλλά και τοπικιστικές και φέρεται να είχαν διαμάχη την ομάδα της Τερψιθέας και των Σούρμενων.

Η συμμορία του Κολωνού

Όσον αφορά στη συμμορία που πιάστηκε για το μαχαίρωμα ενός 16χρονου μαθητή, μέσα στο ΕΠΑΛ, ο ανήλικος που συνελήφθη σήμερα είναι 15 ετών, κάτοικος Κολωνού και αλβανικής υπηκοότητας. Φέρεται να είναι εκείνος που μαχαίρωσε τον 16χρονο μαθητή μέσα στο σχολείο στις 26 Οκτωβρίου. Κατά τη σύλληψή του, αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως προσπάθησε να διαφύγει, χτυπώντας με γροθιές τους αστυνομικούς.

Χθες είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις ανήλικοι, ένας 15χρονος Ρουμάνος, ένας 17χρονος Αλβανός, που φέρεται να είναι ο αρχηγός και ένας 16χρονος με ελληνική υπηκοότητα. Ο 15χρονος ομολόγησε τελικά τη συμμετοχή του στη συμμορία που βιντεοσκοπούσε τις αιματηρές επιθέσεις της, αλλά δεν γνωρίζουμε αν παραδέχεται ότι ήταν και εκείνος με το μαχαίρι.

Τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων πάντως μαχαίρωναν και λήστευαν άλλα παιδιά εδώ και καιρό στα Σεπόλια, στον Κολωνό και στον Άγιο Παντελεήμονα. Η συμμορία “Kolonos hooligans family” είχε προβεί σε δεκάδες επιθέσεις, που βρέθηκαν βιντεοσκοπημένες στα κινητά τους. Εξάλλου τις αναρτούσαν και στα κοινωνικά δίκτυα. Στα βίντεο ακούγονται τα θύματα να παρακαλούν να σταματήσουν να τους χτυπάνε.

Αποκαλυπτικές συνομιλίες

Χαρακτηριστικές είναι οι συνομιλίες των ανήλικων μετά την αιματηρή τους επίθεση στις οποίες πανηγυρίζουν τα κατορθώματα τους και τα οποία καταγράφονταν με SMS. Κατηγορούμενος 1: «Πού θα βρω μια σιδερογροθιά; Ξέρεις;». Κατηγορούμενος 2: «Έχω εγώ». Κατηγορούμενος 1: «Την έχεις φωτό; Θέλω μία οπωσδήποτε. Θα πάω λίγο Ομόνοια. Θα έρθεις; Να κάνω format το κινητό». Κατηγορούμενος 2: «Ποιο; Πήγαινε Αττική ρε μ…….α». Κατηγορούμενος 1: «Έκλεψα ένα ρε». Κατηγορούμενος 2: «Πήγαινε Αττική, αλλά θέλει λεκ »(αλβανικό νόμισμα).

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών έχουν εξιχνιάσει μέχρι τώρα πέντε ξυλοδαρμούς, ενώ θεωρούν ότι τα θύματα τής συμμορίας ανηλίκων είναι πολλαπλάσια. Από όσα φαίνονται στα κινητά των δραστών, οι επιθέσεις πρέπει να είναι περισσότερες από δέκα. Πάντως η παραβατικότητα ανηλίκων ως επί το πλείστον αφορά σε αγόρια (σε ποσοστό 95%) και είναι αυξανόμενη.

Σε έξαρση οι συμμορίες ανηλίκων

Το 2018 είχαν συλληφθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας δύο αγόρια, το 2020 συνελήφθησαν 13. Στις κλοπές, επίσης σημειώθηκε αύξηση, καθώς οι ανήλικοι δράστες ήταν 920 το 2018 και έγιναν 1.024 το 2019. Για ληστείες το 2018 είχαν συλληφθεί 140 αγόρια, ενώ το 2020 συνελήφθησαν 158.

Για πρόκληση σωματικών βλαβών το 2018 είχαν συλληφθεί 52 ανήλικοι ενώ το 2020 συνελήφθησαν 99. Για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών το 2018 είχαν συλληφθεί 54 και το 2019, 84. Για το αδίκημα της απειλής το 2018 είχαν συλληφθεί 12 άτομα και το 2020, 45.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2020 βρέθηκαν κατηγορούμενοι 194 ανήλικοι ηλικίας 13-17 ετών, εμπλεκόμενοι σε 132 υποθέσεις πρόκλησης απλής ή επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Συγκροτούσαν ομάδες πέντε-έξι ατόμων, αλλά υπήρξαν και περιπτώσεις όπου στρατολογούσουν μέχρι και 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και κορίτσια.

Την τελευταία διετία έχουν καταγραφεί 700 πλημμελήματα από ανηλίκους, με το 70% να αφορά σε επιθέσεις συμμοριών ανηλίκων για ληστεία (κινητά, μετρητά). Στις φυλακές κρατούνται 95 ανήλικοι για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύσταση συμμορίας, βιασμό, άσκηση βίας κατά υπαλλήλων, εμπρησμό και άλλα κακουργήματα και πλημμελήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version