ΓΝΩΜΗ

Μπορεί το κράτος να σπρώξει τους Έλληνες στον αθλητισμό;

Μπορεί το κράτος να σπρώξει τους Έλληνες στον αθλητισμό;, ΚΟΛΜΕΡ

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, γενικός γραμματέας αθλητισμού, ανέφερε σε άρθρο του στην Καθημερινή ότι αν και η Ελλάδα κατέκτησε την 12η θέση στην κατάταξη των μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, εν τούτοις καταλαμβάνει την 24η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά το «επίπεδο αθλητικότητας».

Και συνέστησε, να τεθεί η ελληνική κοινωνία πάλι σε… «κίνηση», να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, γιατί… το΄ χει ρίξει στη ραστώνη και την πολυφαγία. Δηλαδή, όχι μόνο πρέπει οι νέες γενιές ν’ αθλούνται περισσότερο, αλλά οι μεσήλικες και οι υπερήλικες πρέπει να γυμνάζονται δύο φορές την εβδομάδα (εξειδίκευση δική μας). Σπάνια υπουργός της παρούσης κυβέρνησης τυγχάνει της έγκρισης μας για τα γραφόμενα του, αν και απέκρυψε την υπεροχή της Ελλάδος έναντι της Τουρκίας στα μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων (9 η Ελλάδα, 6 η Τουρκία). Ίσως, για να μην ενοχληθεί ο Ερντογάν και χαλάσει το ήπιο κλίμα της Διακήρυξης των Αθηνών .

Να ασχοληθούμε με τον αθλητισμό

Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Μαυρωτάς έχει δίκιο όταν παρατηρεί την μαλθακότητα του συγχρόνου ελληνικού λαού έναντι των αρχαίων προγόνων του που επινόησαν το γυμναστήριο, μαζί με τη Γραφή, το Σχολείο, το Θέατρο και τη Μουσική Παιδεία. Πολλοί οι παράγοντες της σύγχρονης μαλθακότητας: Παχυσαρκία, βουλιμία (στα γεύματα εκτός κατοικίας), έλλειψη χώρων αθλήσεως (ιδίως στις συνοικίες χαμηλού εισοδήματος των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης) και απουσία κρατικής μέριμνας για ελευθέρους χώρους στις δύο μεγάλες πόλεις μας (θυσιάστηκαν στον Μολώχ των εργολάβων και της ψηφοθηρίας των πολιτικών). Ονόματα δεν λέμε, μην κακοκαρδίσουμε τους Νεοδημοκράτες.

Το πρόβλημα της νεοελληνικής μαλθακότητας επιτείνει η αλόγιστη χρήση του ΙΧ αυτοκινήτου που έχει καταντήσει μέσον ψυχαγωγίας του μέσου Έλληνα οικογενειάρχη το Σαββατοκύριακο. Χρειάζεται ένας νέος Δοξιάδης, ως υπουργός υγείας, για να κηρύξει διωγμό στην παχυσαρκία και στην ακινησία, όπως έκανε με το κάπνισμα στους δημοσίους χώρους ο παλαιός. Και όχι μόνον αυτό, αλλά να διαφωτίσει τους γονείς ότι τα παιδιά μας είναι υπέρβαρα. Και το χειρότερο, χρησιμοποιείται η τηλοψία και οι ψηφιακές οθόνες για ν’ απασχολούν οι μανάδες τα παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Άξιοι οι αθλητές μας, από τον Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου μέχρι του Εμμανουήλ Καραλή, που ξεπέρασε τα 6 μέτρα στο άλμα επί κοντώ, αλλά δεν αρκούν για να αφυπνίσουν το αρχαίο πνεύμα του αθλητισμού που πνέει τα λοίσθια, μετά το απολυτήριο της μέσης εκπαίδευσης. Στην ανωτέρα καταργήθηκε μεταπολεμικώς. Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται λιγότερα αυτοκίνητα, περισσότερη πεζοπορία, τα μισά κινητά τηλέφωνα και πάνω απ’ όλα αυστηρή δίαιτα στις ηλικίες 18-80 ετών κι απ’ εκεί και πέρα. Για να έχομε λιγότερους θανάτους από τις γεννήσεις, εν αντιθέσει με όσα συμβαίνουν. Καλά τα μετάλλια, αλλά δεν αρκούν για να διατηρήσουμε την πολιτισμική υπεροχή , την σωματική ρώμη και την πληθυσμιακή ισορροπία έναντι του άρπαγος γείτονα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx