Χιονιάς και στην Αττική, έμφραγμα στις εθνικές οδούς

default image

Κυκλώνει και την Αττική ο χιονιάς που άρχισε να πλήττει την χώρα από τα νότια, με πυκνές χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στα ορεινά και ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά. Ήδη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε αρκετούς δρόμους της Αττικής, όπου πριν από λίγη ώρα διακόπηκε η κυκλοφορία, λόγω χιονόπτωσης και στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου Διονύσου, έως την εκκλησία του Αγίου Πέτρου.

Την ίδια ώρα, η κίνηση των οχημάτων στην Λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του Τελεφερίκ, γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου. Κλειστή παραμένει και η παλαιά εθνική οδός Αθήνας – Θήβας, προς Θήβα, από τη διασταύρωση Βιλίων.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν χιονοπτώσεις ακόμη και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, κατά την διάρκεια της νύχτας, Σάββατο προς Κυριακή, ενώ ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, σε όλη την χώρα, προκειμένου να κρατήσει τους δρόμους ανοικτούς. Στην Αττική, μηχανήματα της περιφέρειας επιχειρούν από το πρωί της Πέμπτης στην Πάρνηθα, προκειμένου το οδικό δίκτυο να παραμείνει προσβάσιμο.

Κλειστή για ώρες η Εθνική

Αργά το απόγευμα ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν «διπλώσει» στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Λαμία και άρχισε σιγά-σιγά να αποκαθίσταται η κυκλοφορία, ενώ εξακολουθεί να δίνεται μάχη για να απελευθερωθεί και το αντίθετο ρεύμα από Λαμία προς Αθήνα, με την απομάκρυνση των ΙΧ που έχουν εγκλωβιστεί. Αστυνομία και Πυροσβεστική εκτιμούν ότι θα χρειαστεί αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς ακινητοποιήθηκαν εκατοντάδες Ι.Χ. στο ρεύμα προς την Λαμία και άλλα  κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία έχει απαγορευθεί, ενώ σε πολλές  περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες εγκλωβισμένοι στα χιόνια. Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 3.00 το μεσημέρι, λόγω έντονης χιονόπτωσης, καθώς δεν είχε κοπεί η κυκλοφορία και δεν μπορούσαν  τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα.

Διακοπή της κυκλοφορίας από την αστυνομία έχουμε και στο δρόμο Λαμία-Καρπενησίου, στο 48ο χιλιόμετρο, ενώ μόνο με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία και από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

Προβλήματα και στην Πελοπόννησο  

Προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων εξακολουθούν να προκαλούν οι χιονοπτώσεις από το Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα, ενώ πολλά είναι τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα στην περιοχή του ‘Ανω Διακοπτού, λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Γυφτάκης, εκχιονιστικό μηχάνημα από την Κερνίτσα κατευθύνεται στο σημείο για να οδηγήσει στην συνέχεια τα αυτοκίνητα προς τα Καλάβρυτα. Ο ίδιος ανέφερε ότι απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια, το λεωφορείο, τα ΙΧ και τα φορτηγά που είχαν ακινητοποιηθεί νωρίτερα στην περιοχή της Πούντας Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύθηκε μέχρι τις 10:00 αύριο το πρωί, η κυκλοφορία όλων των βαρέων οχημάτων, με μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων και στις δύο κατευθύνσεις της επαρχιακής οδού Διακοπτού-Καλαβρύτων μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, ενώ η κίνηση των επιβατηγών αυτοκινήτων θα επιτρέπεται μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι