ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εγκληματική οργάνωση βλέπει η Αστυνομία στους δεκάδες συλληφθέντες για τον φόνο Λυγγερίδη

Ενώπιον του ανακριτή 31 από τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη

Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη, βλέπει η Αστυνομία να βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ Γιώργου Λυγγερίδη έξω από γήπεδο βόλεϊ στου Ρέντη. Η εγκληματική οργάνωση φέρεται να δρούσε από το 2019. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας, Δημήτρης Μάλλιος, έχουν γίνει ήδη 60 συλλήψεις για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν διαπράξει κακουργήματα και πλημμελήματα σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, υπάρχουν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις ατόμων που φέρονται  να σχετίζονται με την υπόθεση.

Ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης είχε χάσει τη ζωή του χτυπημένος από ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι στα τέλη Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επεισοδίων στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, σε αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ο άτυχος αστυνομικός έδωσε σκληρή μάχη επί 20 ημέρες για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, αφού προηγουμένως οι γιατροί ακρωτηρίασαν το ένα του πόδι.

Διώξεις για τουλάχιστον 150 άτομα

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής οι συλλήψεις είναι 57, με τα άτομα αυτά να κατηγορούνται, μεταξύ άλλων και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».

Έφοδοι αστυνομικών σε σπίτια

Δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ασφάλειας πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια στον Πειραιά, τη Δραπετσώνα, τον Ταύρο, τον Κορυδαλλό, στο κέντρο της Αθήνας και του Ζωγράφου, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων. Όλοι τους κατηγορούνται για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές επιχειρήσεις στους κόλπους των οργανωμένων φιλάθλων και, προς το παρόν, οι αστυνομικοί δεν αποκαλύπτουν πόσα ακόμη άτομα αναζητούνται. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, εδώ και λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΥΑΤ και άλλων υπηρεσιών κατευθύνονται προς τη Δραπετσώνα, τον Ταύρο και τον Κορυδαλλό, όπου υπάρχουν πληροφορίες για συγκεντρώσεις οργανωμένων οπαδών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι