ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεκατετράχρονη πέθανε από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες

Πώς χάθηκε 14χρονος ΑμεΑ από κορονοϊό

Ένα ανήλικο κορίτσι έχασε απροσδόκητα τη ζωή του από κορονοϊό στη Λαμία. Οι γονείς ίσα που πρόλαβαν να πάνε την δεκατετράχρονη στο νοσοκομείο της πόλης, όπου έπαθε συνεχόμενες ανακοπές και κατέληξε. Οι γιατροί όταν είδαν στις 9:30 σήμερα το πρωί το παιδί να περιγράφει πόνο εμφράγματος το υπέβαλαν αμέσως σε εξετάσεις και συνέστησαν εν συνεχεία να διακομισθεί ταχύτατα στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα. Ομως δεν πρόλαβαν.

Διαπίστωσαν οξύ ισχαιμικό επεισόδιο – μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή του κορονοϊού σε νέους, καθώς τους προκαλεί ουσιαστικά μια οξύτατη καρδιακή ανεπάρκεια ή θρομβώσεις. Η οικογένεια είχε πει στους γιατρούς ότι το κορίτσι νοσούσε με κορονοϊό από την περασμένη Τετάρτη αλλά πολύ ήπια, όμως σήμερα ξαφνικά ένιωσε πολύ έντονο πόνο στο στέρνο – πόνος που όπως αποδείχθηκε ήταν προκάρδιος και οφειλόταν σε έμφραγμα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα lamiareport.gr, το άτυχο κορίτσι έπαθε ανακοπή και ενώ οι γιατροί το επανέφεραν, έπαθε και άλλη. Έπαθε πάνω από τρεις ανακοπές και αποφασίσθηκε μέχρι να σταθεροποιηθεί να μην μπει σε ασθενοφόρο για την Αθήνα, αλλά να διασωληνωθεί στην δική τους ΜΕΘ, κάτι που δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής: «Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..».

Η περίπτωση της Θήβας

Από όσα γνωρίζουμε η 14χρονη δεν είχε κανένα από τα γνωστά υποκείμενα προβλήματα που εντάσσουν κάποιον σε ομάδα υψηλού κινδύνου (διαβήτη, πάχος, καρδιοπάθεια κ.α.). Τα ακριβή αιτία θανάτου θα προσδιοριστούν από την ιατροδικαστική εξέταση. Το περιστατικό θυμίζει το 16χρονο κορίτσι που έσβησε προ μηνών μέσα σε λίγες ώρες στην Θήβα.

Πριν από οκτώ μήνες, συγκεκριμένα, είχε χάσει κι εκείνο την ζωή του απρόσμενα. Όλη η οικογένεια τότε νοσούσε με κορονοϊό, αλλά οι γιατροί, παρότι είδαν ότι υπήρχε σε κάποια μέλη πρόβλημα παχυσαρκίας και διαβήτη, δεν προχώρησαν σε εισαγωγή και συνέστησαν καραντίνα στο σπίτι. Τέσσερις μέρες μετά η μητέρα παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και διασωληνώθηκε.

Το κορίτσι είχε πια υψηλό πυρετό, όμως και πάλι δεν το εισήγαγαν για νοσηλεία. Την επομένη παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και η 16χρονη. Ο πατέρας την πήγε για τρίτη φορά στο νοσοκομείο και επιτέλους της έκαναν εισαγωγή. Όμως σε λίγες ώρες πέθανε. Η μητέρα υπέκυψε 20 μέρες μετά. Μέσα στην τραγική ατυχία της η μάνα αυτή, είχε την “τύχη” να είναι διασωληνωμένη όταν νόσησε βαριά και πέθανε η κόρη της, οπότε η ίδια έφυγε χωρίς να το μάθει ποτέ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι