ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την Επιτροπή Επιδημιολόγων

Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση για την Επιτροπή Επιδημιολόγων, Όλγα Μαύρου

Αν και χθες διέρρευσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να αραιώσει τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κορονοϊό και να κάνει οκταμελή την 33μελή Επιτροπή Επιδημιολόγων, σήμερα απεναντίας διέρρευσε ότι η Eπιτροπή παραμένει στα 33 μέλη της. Ένας λόγος, όχι όμως και ο βασικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν η ισχυρή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση, ότι θέλει οκταμελές σχήμα ειδικών αντί για το 33μελές, με στόχο να το ελέγχει περισσότερο.

Του Μαξίμου πάντως μέχρι χτες το βράδυ υποστήριζε ότι το οκταμελές σχήμα θα είναι απλώς πιο ευέλικτο και όχι “μονοφωνικό”. Η αντιπολίτευση θεώρησε ότι θα χαθεί η έστω και μικρή πολυφωνία της μεγάλης Επιτροπής, η οποία πάντως όλους αυτούς τους μήνες έχει ανασυσταθεί αρκετές φορές με “βάλε-βγάλε” ειδικούς.

Ο άλλος λόγος ήταν η φαγωμάρα για το ποιοι θα προκριθούν στην τελική οκτάδα και ποιοι θα αποκλεισθούν, κάτι που αποδείχθηκε γόρδιος δεσμός, καθώς οι περισσότεροι μετέχοντες είναι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση και έχουν δώσει πολλές μάχες για να στηρίξουν τις κυβερνητικές αποφάσεις ή να προσαρμόσουν τις κατά καιρούς εισηγήσεις της επιτροπής στις επιδιώξεις ή στις δυνατότητες της κυβέρνησης.

Ο τρίτος λόγος ήταν ότι ναι μεν η κυβέρνηση θέλησε (και θέλει) να απεστιάσει την κοινή γνώμη από τον κορονοϊό εν ονόματι της κανονικότητας, αλλά όχι πάση θυσία. Επικράτησε η άποψη ότι με κάποιες τέτοιες τομές ίσως χαλαρώσει πολύ η κοινή γνώμη και μειωθούν οι εμβολιασμοί, τη στιγμή που επέρχεται χειμώνας και η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Βόρειο Ελλάδα είναι στο 90% ήδη.

Πάλιωσαν οι ειδήσεις της πανδημίας

Προς το παρόν δηλαδή φαίνεται να επικράτησε η γνώμη, ναι μεν να εστιασθούν οι πολιτικοί στην οικονομία και σε άλλους ζωτικούς τομείς, αλλά να μην τεθεί στο περιθώριο η πανδημία. Τα πράγματα είναι πάντως ρευστά, γιατί κάποιοι στου Μαξίμου επιμένουν ότι η οικονομία δεν θα συνέλθει, όσο τα μέσα ενημέρωσης και η κυβέρνηση συνεχίζουν να επικεντρώνονται στην πανδημία.

Επιμένουν ότι χρειάζονται κάποιες κινήσεις που να δείχνουν ότι “η ζωή συνεχίζεται” έστω και με 30-40 νεκρούς την ημέρα, ως παράπλευρη απώλεια της αναγκαίας (για την οικονομία) κανονικότητας. Το πρόβλημα της κανονικότητας χωρίς “να έχουμε τελειώσει με την πανδημία”, όπως έχουμε ξαναγράψει, δεν είναι ελληνικό, αλλά διεθνές.

Αυτή η στροφή “προς άλλα θέματα” ακολουθείται ήδη, κατόπιν κυβερνητικών παραινέσεων προς τα ενημερωτικά μέσα, σε πολλά τηλεοπτικά μέσα, σε πολλές χώρες της Ευρώπης Επίσης πολλά μέσα ενημέρωσης στρέφονται σε άλλα θέματα με δική τους πρωτοβουλία, καθώς ο κόσμος έχει κουραστεί με την πανδημία 20 μήνες τώρα και τα κανάλια ή και οι εφημερίδες θέλουν να προσφέρουν ειδησεογραφία που να προσελκύει θεατές ή αναγνώστες τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία ή στην Βρετανία και στην Ελλάδα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx