ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία – Συνεδριάζει η Διακομματική για debate

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα Καρδάμυλα Χίου - Πληροφορίες για νεκρούς

H υπηρεσιακή κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την ανείπωτη τραγωδία με τους 79 μέχρι στιγμής νεκρούς μετανάστες από το ναυάγιο σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου. Το κυβερνητικό επιτελείο έλαβε τις σχετικές αποφάσεις και ανακοίνωσε την κήρυξη του τριήμερου εθνικού πένθους. 

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του υπηρεσιακού πρωθυπουργού: «Ο Πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο Εθνικό Πένθος από σήμερα Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 21:00 ως το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 21:00 για τα θύματα του σημερινού τραγικού ναυαγίου στα διεθνή ύδατα δυτικά της Ελλάδας, με τη σκέψη και σε όλα τα θύματα των αδίστακτων διακινητών που εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία».

«Το Εθνικό Πένθος δεν επηρεάζει τη διενέργεια των Πανελληνίων Εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και την ολοκλήρωση των μαθημάτων στα Δημοτικά Σχολεία» διευκρινίζεται σε ανακοίνωση μετά την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους για την πολύνεκρη τραγωδία ανοιχτά της Πυλου.

Για το θέμα του προγραμματισμένου debate, καλείται να αποφασίσει η διακομματική επιτροπή, η οποία όπως έγινε γνωστό θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 11.00 το πρωί της Πέμπτης. Πάντως δημοσιεύματα που επικαλούνται πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρουν πως δεν υπάρχει επισήμως αίτημα αναβολής του debate.

Την ίδια ώρα, ως δεδομένο είναι το γεγονός πως ήδη τα κομματικά επιτελεία έχουν ακυρώσει σημερινές αλλά και αυριανές εκδηλώσεις. Όπως είναι γνωστό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την προγραμματισμένη για το βράδυ της Τετάρτης ομιλία του στην Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Ανδρουλάκης την παρουσίαση του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ανείπωτη τρραγωδία

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι περισυνελέγησαν μετά το ναυάγιο του αλιευτικού, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους άλλοι 78 άνθρωποι (σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό), ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων. Εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί μπορεί να είναι εκατοντάδες, καθώς φωτογραφίες που βγήκαν στην δημοσιότητα, δείχνουν περίπου 700 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και παιδιά. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στην Καλαμάτα, όπου βρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.  Άλλο ένα περιστατικό έρευνας και διάσωσης αναφέρθηκε με ιστιοφόρο που μετέφερε περίπου 80 μετανάστες και πρόσφυγες και έμεινε ακυβέρνητο ενώ έπλεε νοτίως της Κρήτης.

Στο πρώτο ναυάγιο, το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, σύμφωνα με τις πληροφορίες των αρχών από το λιμάνι του Τομπρούκ στη δυτική Λιβύη. Οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό από τις ιταλικές αρχές. Η Ιταλία το τελευταίο διάστημα έχει γίνει προορισμός για εκατοντάδες μετανάστες από τις ακτές της Λιβύης και της Τυνησίας που φεύγουν καθημερινά για τις ιταλικές ακτές.

Οι επιβαίνοντες αρχικά δεν ήθελαν τη βοήθεια του Λιμενικού, αλλά μόνον νερό και τρόφιμα, ωστόσο στη συνέχεια όταν το σκάφος έμπαζε νερά και πήρε κλίση άλλαξαν στάση, όμως οι περισσότεροι βρέθηκαν στο νερό χωρίς σωσίβια. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στην Καλαμάτα. Ο Δήμος έχει κινητοποιήσει όλες του τις δομές και τους εργαζόμενους. Τα νοσοκομεία στην πόλη έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, ενώ παράλληλα γίνονται εργασίες για την φιλοξενία των διασωθέντων.

Τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενή δημοσιεύματα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 79 άτομα, ενώ εκατοντάδες πιστεύεται ότι είναι οι αγνοούμενοι. Στο σχετικό του άρθρο ο Guardian, με τίτλο «Τουλάχιστον 79 άτομα πνίγηκαν από τη βύθιση προσφυγικού σκάφους στα ανοικτά της Ελλάδας», γίνεται ενημέρωση σχετικά με το τι προηγήθηκε της βύθισης του σκάφους.

«Οι επανειλημμένες κλήσεις προς το πλοίο για παροχή βοήθειας απορρίφθηκαν, ανέφερε η ακτοφυλακή σε ανακοίνωσή της. “Το απόγευμα, ένα εμπορικό πλοίο προσέγγισε το πλοίο και του παρείχε τρόφιμα και προμήθειες, ενώ οι [επιβάτες] αρνήθηκαν οποιαδήποτε περαιτέρω βοήθεια», ανέφερε το λιμενικό» σημειώνεται, ειδικότερα.

Αφού γίνεται αναφορά στην ταυτότητα των θυμάτων, που στην πλειονότητά τους είναι άνδρες από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, συμπληρώνεται πως οι «διακινητές παίρνουν όλο και μεγαλύτερα ρίσκα για να αποφύγουν τις περιπολίες. Δραστηριοποιούνται όλο και περισσότερο σε διεθνείς θαλάσσιες οδούς με στόχο να αφήσουν το ανθρώπινο φορτίο τους στην Ιταλία, αντί για την αυστηρά φυλασσόμενη Ελλάδα».

Το CNN, αναφέρεται στην κλήση που έλαβε η γραμμή βοηθείας ΜΚΟ αναφορικά με το πλοίο, «Ήταν “δύσκολο να επικοινωνήσουμε με τους ταλαιπωρημένους”, οι οποίοι έλεγαν ότι δεν μπορούσαν να επιβιώσουν τη νύχτα» σημείωσε η Alarm Phone, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο. Κατά την ίδια πηγή, οι επιβαίνοντες είπαν πως «ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος τρεις ώρες μετά την έκκληση για βοήθεια και οι επιβαίνοντες χρειάζονταν τροφή και νερό».

«Η Ελλάδα είναι στην καρδιά της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης, αποτελώντας διέξοδο για μετανάστες και πρόσφυγες που προέρχονται από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αφρική και θέλουν να φτάσουν στην ΕΕ» γράφει το CNN, και γνωστοποιεί πως από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους «περισσότερα από 36.000 άτομα έφτασαν, από τη Μεσόγειο, στην Ευρώπη, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022».

«Φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους μετά από βύθιση σκάφους» γράφει το BBC, σχετικά με το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στην Ελλάδα φέτος», ενώ επισημαίνεται πως το αλιευτικό εντοπίστηκε σε διεθνή ύδατα αργά το βράδυ της Τρίτης από αεροσκάφος της Frontex. «Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν φορούσε σωσίβιο». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πλοίο κινούνταν από τη Λιβύη προς την Ιταλία και οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες ήταν άνδρες που διένυαν τα 20.

Οι New York Times κάνουν λόγο για το φονικότερο ναυάγιο στην Ελλάδα φέτος και ένα από τα χειρότερα στην Ευρώπη. «Το σκάφος ναυάγησε την Τετάρτη περίπου 50 μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου, μιας πόλης στη νότια Ελλάδα, σε βαθιά νερά που θα μπορούσαν να καταστήσουν δύσκολες τις προσπάθειες διάσωσης και ανάσυρσης. Μία ημέρα νωρίτερα, οι Έλληνες αξιωματούχοι είχαν ειδοποιηθεί για τις ασυνήθιστες κινήσεις του σκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Ακτοφυλακής, η οποία ανέφερε ότι το πλήρωμα του σκάφους είχε αρνηθεί τη βοήθεια που του προσέφεραν οι αρχές».

Αφού ξεκαθαρίζεται πως παραμένει «αδιευκρίνιστη» η αιτία της βύθισης του αλιευτικού, επισημαίνεται πως παραμένει άγνωστος και ο αριθμός των επιβαινόντων. «Το πλοίο φαίνεται ότι βυθίστηκε σε μια περιοχή με βάθος περίπου 13.000 μέτρων» γεγονός που θα μπορούσε να εμποδίσει τις προσπάθειες των δυτών.

«Το μεταναστευτικό αποτέλεσε κεντρικό θέμα στις ελληνικές εκλογές και δύο κορυφαίοι πολιτικοί, ο συντηρητικός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αριστερός Αλέξης Τσίπρας, ακύρωσαν ομιλίες το βράδυ της Τετάρτης. Ο κ. Μητσοτάκης, πρώην πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε τη σκληρή μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησής του, υποστηρίζοντας ότι μια πιο επιεικής στάση είχε προκαλέσει αδικαιολόγητη πίεση στη χώρα και αύξηση των θανάτων στη θάλασσα» ανέφεραν οι NYT αναφορικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Το ναυάγιο στην Πύλο αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους πρέπει να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας: «Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ανακοινώσεις των κομμάτων

«Η απίστευτη τραγωδία της Πύλου συγκλονίζει όλη την Ευρώπη. Δυστυχώς όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες προσφυγικές και μεταναστευτικές τραγωδίες των τελευταίων ετών. Δυσκολεύεται κανείς να βρει τις λέξεις για να εκφράσει τον πόνο για τόσες ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Το ναυάγιο της Πύλου ήρθε με τον πλέον δραματικό τρόπο να υπενθυμίσει ότι το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με ευκολίες, κραυγές και δημαγωγία. Δεν υπάρχουν απλές λύσεις για ένα από τα πιο σύνθετα διεθνή ζητήματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Μας υπενθυμίζει όμως και κάτι άλλο, πιο σημαντικό. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δεν είναι νούμερα στις στατιστικές. Είναι άνθρωποι που χρήζουν σεβασμού, είναι ζωές που μετράνε όπως όλες οι άλλες ζωές. Γι’ αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για να μη ζήσουμε άλλη τέτοια τραγωδία. Δεν πρέπει να αφήσουμε να ναυαγήσει η ανθρωπιά μας», προσθέτει. «Με απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, αναστέλλονται οι σημερινές προεκλογικές εκδηλώσεις του κόμματος», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, όπου έχασαν τη ζωή τους άδικα δεκάδες άνθρωποι, σχολίασε με δήλωσή του και ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Ολόκληρη η δήλωση Ανδρουλάκη: «Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον πρωθυπουργό, κ. Σαρμά, και με ενημέρωσε για το μέγεθος της τραγωδίας. Είμαστε όλοι βαθιά συγκλονισμένοι. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι. Η σκέψη μας είναι στους διασώστες, που δίνουν μάχη με τον χρόνο. Για άλλη μια φορά αυτοί οι έμποροι ψυχών οδήγησαν εκατοντάδες ανθρώπους σε μια τραγωδία στη Μεσόγειο. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η χώρας μας πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους, διότι συνεχίζουμε να έχουμε τραγικά αποτελέσματα».

Για μια “ανείπωτη τραγωδία” έκανε λόγο ο Δημήτρης Κουτσούμπας από την Καλαμάτα, σχολιάζοντας το πολύνεκρο ναυάγιο: «Δυστυχώς πρόκειται πραγματικά για μία ανείπωτη τραγωδία. Το νέο πολύνεκρο ναυάγιο έξω από την Πύλο, με τους δεκάδες νεκρούς και τους εκατοντάδες δυστυχώς αγνοούμενους, απ’ ό,τι ενημερωθήκαμε, ήρθε να προστεθεί σήμερα σε όλα αυτά τα ναυάγια, στους νεκρούς συνανθρώπους μας, που θρηνούμε χρόνια τώρα στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο και δυστυχώς σε μία τραγωδία που δεν έχει τελειωμό.

Θα πρέπει να δυναμώσει η πάλη όλων μας για να σταματήσουν οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, να σταματήσουν οι εισβολές και οι κατοχές κρατών, να σταματήσει όλο αυτό το όργιο των πολιτικών διώξεων, της φτώχειας και της πείνας που οδηγεί τους ανθρώπους να ξενιτεύονται για να βρουν μια καλύτερη μοίρα και να καταλήγουν στον υγρό τάφο της Μεσογείου. Το σύνθημα ”Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας” είναι επίκαιρο όσο ποτέ και εμείς απαντάμε ξεκάθαρα: Εμείς είμαστε με τις ζωές των ανθρώπων».

«Η τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο καταδεικνύει τις ευθύνες των κυβερνήσεων με την ανοχή που επιδεικνύουν στους απάνθρωπους δουλέμπορους και στους συνεργούς τους», αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης και προσθέτει: «Εάν οι προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για ισόβια στους δουλέμπορους και κλείσιμο των ΜΚΟ που “θησαυρίζουν” από το εμπόριο ψυχών και τον ανθρώπινο πόνο είχαν εισακουστεί, θα είχαν σωθεί ανθρώπινες ζωές».

Αποδοκιμάστηκε η Σακελλαροπούλου

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο λιμάνι της Καλαμάτας και συγκεκριμένα στο σημείο όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες. Κατά την άφιξή της στις αποθήκες, μέλη της τοπικής οργάνωσης Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ την αποδοκίμασαν κατηγορώντας της ότι κάνει τυμβωρυχία/. Οι συγκεντρωμένοι υποστήριξαν ότι είναι παράλογο η κ. Σακελλαροπούλου να συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο, αλλά παράλληλα να στηρίζει τους πρόσφυγες.

 

Η ανακοίνωση από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Σήμερα βρεθήκαμε ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο λιμάνι της Καλαμάτας ώστε να προσφέρουμε την αλληλεγγύη μας στους επιζώντες του τραγικού ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου. Με έκπληξη αντικρίσαμε την πρόεδρο της Δημοκρατίας να έρχεται προκειμένου να κάνει τα γνωστά σόου στα οποία μας έχει συνηθίσει στα Τέμπη και αλλού. Μέλος μας της είπε ότι δεν μπορεί να είναι και με το φράχτη του Έβρου και με τους πρόσφυγες.

Ενώ αρχικά μας αγνόησε, μετά την το πολύ 3λεπτη περιοδεία της στο χώρο, ήρθε δήθεν να μας “μιλήσει δημοκρατικά” που για εκείνη απ’ ό,τι καταλάβαμε σημαίνει να μας πει πως ο φράχτης προστατεύει τη χώρα της και να μας πει ότι “εσείς κατεβαίνετε σε εκλογές, όχι εγώ“.

Εμείς με την αναμενόμενη ένταση των στιγμών αλλά και με απόλυτο σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς της απαντήσαμε ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να κάνει πλάτες στις δολοφονικές πολιτικές ΝΔ- Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών και πτωμάτων. Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε σαφείς: Κανένας παράγοντας όσο ψηλά και να βρίσκεται, δεν μπορεί να καπηλεύεται τον πόνο τον ανθρώπων για να κάνει επικοινωνιακά σόου εις βάρους του λαού. Η Αριστερά και η αλληλεγγύη θα νικήσουν».

Επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού

Στην περιοχή του ναυαγίου επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C-130. Στην πορεία της επιχείρησης πήγε ένα επιπλέον πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από το Λιμενικό εκδόθηκε το πρωί η ακόλουθη ανακοίνωση: «Αναφορικά με την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή 47 ν.μ. νοτιοδυτικά Πύλου, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., γνωρίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί εκατό (100) άτομα, τα οποία μεταφέρονται με παραπλέον πλοίο στην Καλαμάτα, όπου έχει οργανωθεί η υποδοχή τους σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επιπλέον, τέσσερα (04) άτομα, έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα, όπου παρελήφθησαν από δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Να σημειωθεί ότι κατά τον εντοπισμό τους, κανένας εκ των διασωθέντων δεν έφερε σωστικό εξοπλισμό (σωσίβιο). Μέχρι στιγμής από τις εκτεταμένες έρευνες έχουν εντοπιστεί και περισυλλεγεί δεκαεπτά (17) σοροί.

Στο σημείο επιχειρούν δύο (02) Περιπολικά Σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία (01) Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και επτά (07) παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του FRONTEX».

Στο δεύτερο περιστατικό με μετανάστες, περίπου 80 είναι τα άτομα που έχουν διασωθεί μετά από επιχείρηση του Λιμενικού νοτίως της Κρήτης. Οι διασωθέντες μεταφέρονται στους Καλούς Λιμένες. Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά, προέρχονται μεταξύ άλλων, από τη Συρία, το Ιράκ και την Παλαιστίνη και είναι όλοι σε καλή κατάσταση. Από τους Καλούς Λιμένες θα μεταφερθούν στην αίθουσα λιμενεργατών στο Ηράκλειο, ενώ ανάμεσά τους είναι μια έγκυος που λόγω της κατάστασης της μεταφέρεται σε νοσοκομείο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι