ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ομολογία-φρίκης του 37χρονου που σκότωσε την μικρή Βασιλική

"Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στην μάνα μου" – Ομολογία φρίκης από τον 37χρονο που σκότωσε την μικρή Βάσω

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, απόπειρα βιασμού και αρπαγή ανηλίκου, οπλοχρησία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 37χρονο καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 11χρονης Βασιλικής στην Ηλεία.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας, όπως μεταδίδει το patrisnews.com, μετέβη νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, όπου απήγγειλε τις κατηγορίες σε βάρος του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου και τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στην Ανακρίτρια Ηλείας. Η μετάβασή του κρίθηκε αναγκαία, καθώς έξω από το δικαστικό μέγαρο σημειώθηκαν επεισόδια από συγγενείς.

Ο 37χρονος, χωρίς την παρουσία συνηγόρου υπεράσπισης, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 14 Ιουνίου ενώπιον της Ανακρίτριας Ηλείας για τις πράξεις που του έχουν αποδοθεί. Ο τόπος της απολογίας θα αποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης αστυνομικών και δικαστικών άρχων.

Τη διαδρομή της 11χρονης Βασιλικής προς τον μαρτυρικό της θάνατο κατέγραψαν κάμερες στο χωριό της, τη Μυρτιά Ηλείας. Όπως δείχνουν τα βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr ,το παιδί τρέχει ξέγνοιαστο προς την πλατεία του χωριού. Ενώ φαίνεται να τρέχει προς τα δεξιά και να χάνεται από την εμβέλεια καταγραφής της κάμερας, το παιδί εμφανίζεται ξανά, να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση, την ώρα που το μαύρο αυτοκίνητο του δράστη σταματά με αναμμένα τα αλάρμ. Ο δράστης κάτι έχει πει στη Βασιλική και εκείνη περνά το δρόμο και μπαίνει στο αυτοκίνητό του…

 

Ομολογία φρίκης

«Το πρωί σταμάτησα στον φούρνο και είδα την ανιψιά μου. Δεν ξέρω πώς μου ήρθε και της είπα να πάμε για βόλτα. Μου απάντησε ναι. Κανονίσαμε να πάμε στις 8 το βράδυ», είπε αρχικά στην ομολογία του… «Όταν έφυγα από το σπίτι της, για να μη μας δουν, πήγα και την περίμενα. Ήρθε με τη θέλησή της. Πήγαμε σε ένα μίνι μάρκετ και πήραμε αναψυκτικά. Όταν φτάσαμε εκεί που πηγαίναμε, την έπιασα από το χέρι και της είπα να συνευρεθούμε. Μου είπε όχι και ότι θα το πει στους γονείς της».

Ο 37χρονος περιγράφει στη συνέχεια τις στιγμές της δολοφονίας: «Θόλωσα, την πέταξα κάτω και άρχισα να την καρφώνω με το κατσαβίδι στο λαιμό και την πλάτη. Την άρπαξα από τα μαλλιά και την έσυρα στο χωράφι. Εκεί άκουσα ένα “αχ” και μετά τίποτα. Την πέταξα στα καλάμια και πήγα στο σπίτι της μάνας μου».

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, είχε παρέμβει στην υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, ο οποίος τότε αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών.

Ειδικότερα, το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου για βιασμό 14χρονης. Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την Απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή. Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Επεισόδια έξω από το Δικαστικό Μέγαρο

Οργισμένοι συγγενείς του θύματος όρμησαν στο περιπολικό που βρισκόταν μέσα ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος για να τον λιντσάρουν, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν. Τελικά, λόγω των επεισοδίων, η μεταγωγή του 37χρονου δεν ολοκληρώθηκε το πρωί, καθώς ελήφθη απόφαση να φύγει το περιπολικό για λόγους ασφαλείας.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο συνήγορος της οικογένειας της 11χρονης, Κώστας Κρεμμύδας, «το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι γιατί ο 37χρονος κυκλοφορούσε ελευθέρα όταν από δημοσιογραφικά ρεπορτάζ προκύπτει ότι στο παρελθόν είχε υποπέσει σε σοβαρές εγκληματικές πράξεις» και πρόσθεσε: «Πάντως σε κάθε περίπτωση έχουμε να κάνουμε με ένα αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι