Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την πακιστανική κοινότητα – Ο ρατσισμός των αντιρατσιστών

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την πακιστανική κοινότητα - Ο ρατσισμός των αντιρατσιστών, Αλέξανδρος Ασωνίτης

Στις 15 Δεκεμβρίου 2019, οι δρόμοι στο κέντρο και στο Σύνταγμα έκλεισαν γιατί έκανε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας το σωματείο της πακιστανικής κοινότητας “Ενότητα”, με την ευγενική συμπαράσταση της Κίνησης Ενωμένων Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή. Ο λόγος; Διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση: «…στις 3-12, στην οδό Σοφοκλέους, στις 2.30 μμ…μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους, μετανάστες και ντόπιους, κάποιο άτομο στάθηκε εκεί και για μισή ώρα πρόσβαλλε βάναυσα τα θρησκευτικά αισθήματα των μουσουλμάνων, προκαλώντας και βρίζοντας με χυδαίο τρόπο το Ισλάμ και τον Προφήτη».

Τονίζοντας, καταρχάς, ότι επιλέγουν τη λέξη ντόπιοι, άρα είμαστε ντόπιοι κι όχι Έλληνες, κι η Ελλάδα χώρος με ντόπιους και μετανάστες, δεν θα εξετάσουμε την υπερβολή ή όχι της διαμαρτυρίας ούτε το τεκμηριωμένο ή ατεκμηρίωτο γεγονός “κάποιο άτομο”, αλλά την ευαισθησία της πακιστανικής κοινότητας: Είκοσι μόλις μέρες πριν, 12 Νοεμβρίου 2019, ένα πακιστανικό πολεμικό αεροπλάνο Ρ3, ναυτικής συνεργασίας, που μετείχε σε κοινή άσκηση με την Τουρκία, παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο και η Ελλάδα διαμαρτυρήθηκε επισήμως στο Πακιστάν.

Ωστόσο, την επομένη το ίδιο αεροπλάνο παραβίασε ξανά τον εναέριο χώρο μας εις δόξαν της ισχυρής και σεβαστής Ελλάδας και της ΕΕ. Επρόκειτο για πολεμική πράξη του Πακιστάν που πρόσβαλε βάναυσα τη χώρα και τους Έλληνες (ντόπιους) που φιλοξενούν την πακιστανική κοινότητα. Η τελευταία όφειλε να εκδώσει κάποια ανακοίνωση για την προκλητική αυτή παραβίαση, σεβόμενη τη φιλοξενία που απολαμβάνει.

Θα αντιτείνει κάποιος ότι αυτό ενέχει κινδύνους σοβαρούς για τις οικογένειές τους στο Πακιστάν, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να καλύπτει παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Εδώ ζούνε και δουλεύουν και οφείλουν να υπερασπιστούν τη χώρα που τους τρέφει. Γιατί αν δεν αντιδρούν τώρα, τι θα πράξουν σε επιθετική ενέργεια της Τουρκίας; Η ευαισθησία τους δεν μπορεί να είναι επιλεκτική.

Σύμμαχος Τουρκίας το Πακιστάν

Το Πακιστάν είναι στενός σύμμαχος της Τουρκίας, είναι πυρηνική δύναμη και υπάρχει εύλογος φόβος ότι θα «δανείσει» την πυρηνική της τεχνογνωσία στην Τουρκία. Επίσης, υπάρχει φόβος ότι θα αναγνωρίσει το παράνομο τουρκικό καθεστώς στα κατεχόμενα της Κύπρου. Η Ελλάδα πρέπει να προειδοποιήσει το Πακιστάν για τις αντιδράσεις της και τις συνέπειες που εξ αντικειμένου θα έχει στην εδώ κοινότητα, η οποία στέλνει ανελλιπώς τα εμβάσματά της στο Πακιστάν.

Σε τι ύψος ανέρχονται, τι αντιπροσωπεύουν για το ΑΕΠ τους, καλό είναι να μάθουμε επισήμως, όπως και για τις άλλες μεταναστευτικές κοινότητες (αλβανική, βουλγάρικη, ρωσική κλπ). Πρέπει επίσης να θυμίσει στο Πακιστάν το θέμα του Κασμίρ και ότι οι σχέσεις του με την ΕΕ περνάνε από την Αθήνα.

Να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει πακιστανικό έθνος. Οι Πακιστανοί είναι Ινδοί που εξισλαμίστηκαν (παραδόξως οι χριστιανοί δεν κατάφεραν να τους εκχριστιανίσουν) και αποσχίστηκαν από την Ινδία (δηλαδή σαν να παρέμενε ειδωλολατρική η πλειονότητα των Ελλήνων και κάποιοι Έλληνες να γίνονταν χριστιανοί). Εξού το αβυσσαλέο μίσος εκατέρωθεν, με τους Ινδούς να τους θεωρούν προδότες και τον Ινδό πρωθυπουργό να δηλώνει: «Θα ισοπεδώσουμε το Πακιστάν σε δέκα μέρες». Πακιστάν σημαίνει: «Γη των Αγνών».

Οι περισσότεροι Πακιστανοί στην Ελλάδα είναι παράνομοι μετανάστες που έχουν νομιμοποιηθεί, δεν ξέρω σε τι ποσοστό. Γνωρίζει η ελληνική πολιτεία πόσοι ακριβώς είναι και εξακολουθεί να δέχεται παράνομους μετανάστες, και γιατί; Έχει συνάψει συμφωνία με το Πακιστάν, Μπαγκλαντές κλπ κι αν όχι γιατί δεν συνάπτει, ώστε να ελέγξει τη συνεχιζόμενη παράνομη μετανάστευση; Πρόσφυγες, θυμίζω, θεωρούνται μόνον οι πολιτικώς διωκόμενοι.

Πακιστανική κοινότητα – Θύτες και θύματα

Σε καθημερινό επίπεδο, οι Πακιστανοί έχουν απασχολήσει πολλές φορές την ντόπια (ελληνική) κοινωνία ως θύματα και θύτες διαφόρων σοβαρών περιστατικών. Ως θύματα, ενδεικτικά: οι εργάτες στη Μανωλάδα και οι άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, η χρυσαυγίτικη ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, τα δυο παιδιά που προσπάθησαν να απομακρύνουν ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο από τις ράγες και τους πλάκωσε το τραίνο –την αυτοθυσία τους έκανε τραγούδι ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου: “Ο Χομαγιούν και ο Βακάρ”.

Ως θύτες ενέχονται σε απαγωγές ομοφύλων τους για λύτρα, σε σεξουαλικές κακοποιήσεις ομοφύλων αλλά και ντόπιων (ΑμεΑ, μικρών παιδιών) και σε εγκλήματα, όπως του Νίκου Μουστάκα στου Φιλοπάππου. Μάλιστα, στη δίκη ο νεαρότερος των δύο Πακιστανών δολοφόνων ήταν τόσο προκλητικός, αρνούμενος να ζητήσει συγγνώμη, που ο Πακιστανός διερμηνέας παραιτήθηκε εξοργισμένος. Εμπλέκονται και στη φριχτή κακοποίηση της Μυρτώς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας των “ντόπιων” Κάρολος Παπούλιας είχε δεχθεί -προς τιμήν του και προς τιμήν της Ελλάδας- τον πατέρα του δολοφονηθέντος Λουκμάν. Αναρωτιέμαι, ο πρεσβευτής του Πακιστάν δήλωσε συμπαράσταση στην οικογένεια της Μυρτώς; Προσφέρθηκε η πακιστανική κοινότητα ή το Πακιστάν να καλύψουν τα έξοδα της νοσηλείας της; Δέχθηκε την τραγική ηρωική μητέρα της ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, την επισκέφθηκε ο πρεσβευτής τους; Κι αν όχι, γιατί;

Η διαμορφωμένη, με συνεχή αμείωτη προπαγάνδα, ισοδυναμία «οι ενέργειες των Ελλήνων είναι ρατσιστικές, των μεταναστών ποινικές» συσκοτίζει κι αντί να καταπολεμά, ευνοεί τον ευτυχώς σε χαμηλά επίπεδα ρατσισμό. Στη δίκη του εγκληματία που άφησε ανάπηρη τη Μυρτώ και προσποιήθηκε τον ανήλικο για να τύχει μειωμένης ποινής, παρίσταντο και αλληλέγγυοι εξ Αθηνών. Όχι για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, αλλά για να μην τύχει “ρατσιστικής” αντιμετώπισης ο εγκληματίας ρατσιστής και φαλλοκράτης.

Με χαρά θα διαβάσουμε την απάντηση της κοινότητας και της πρεσβείας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι