IN MEMORIAM

Έφυγε από την ζωή ο Μπάμπης Αγρολάμπος

Έφυγε από την ζωή ο Μπάμπης Αγρολάμπος

Ο δημοσιογράφος Μπάμπης Αγρολάμπος, με πλούσιο βιογραφικό αφού εργάστηκε σε πολλά μεγάλα ΜΜΕ με συνέπεια και αδιάκοπα από τη δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024. Τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο SLpress.gr.

Ο Μπάμπης Αγρολάμπος γεννήθηκε το 1965, στο Διδυμότειχο Έβρου και σπούδασε στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στη Σχολή Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1989 στην εφημερίδα «Πρώτη», καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ ήταν ακόμη φοιτητής στο Πολιτικό της Νομικής. Συνέχισε στον “902 Αριστερά στα fm” και για περίπου 35 χρόνια εργάστηκε σε εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο και ιστοσελίδες, σαν ελεύθερος ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης και πολιτικός συντάκτης. Επί πολλά χρόνια εργάστηκε στον “Φλας 9,61”, στο “Έθνος της Κυριακής”, στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, στο ρ/σ “Στο Κόκκινο”. Ως αρχισυντάκτης βοήθησε πολλούς νέους ρεπόρτερ στο ξεκίνημά τους.

Ο Μπάμπης Αγρολάμπος ήταν βαθιά πολιτικοποιημένος, υπήρξε μέλος του Δ.Σ. στην ΕΣΗΕΑ και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης για την επαγγελματική κατάρτιση, την ακεραιότητα και εργατικότητα που τον διέκρινε και τον έκανε παράδειγμα για πολλούς νεότερους δημοσιογράφους. Έτσι ξαφνικά όπως το συνήθιζε και στις φιλικές-δημοσιογραφικές συνάξεις, αποχαιρέτησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνέπεια, την εργατικότητα και τη σοβαρότητα που επεδείκνυε σε όλα τα ρεπορτάζ με τα οποία απασχολήθηκε.

Το SLpress.gr τον αποχαιρετά με σεβασμό και με ευχαριστίες για τη συμβολή του στον ιστότοπό μας.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με βαθιά θλίψη ανακοινώνει την απώλεια του συναδέλφου Χαράλαμπου (Μπάμπη) Αγρολάμπου, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Οκτωβρίου…

Τη δημοσιογραφική του καριέρα ξεκίνησε το 1989 στην εφημερίδα «Πρώτη», καλύπτοντας το ελεύθερο ρεπορτάζ. Στη συνέχεια, εργάστηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό «902», στις εφημερίδες «Αναγνώστης», «Τέταρτη Εξουσία», «Επενδυτής» και στο περιοδικό «Επτάμισυ». Από το 1992, ξεκίνησε να εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash 96,1», αρχικά ως υπεύθυνος ρεπορτάζ και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης. Κατά διαστήματα, συνεργάστηκε σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών «ΣΚΑΪ» και «MEGA». Παρέμεινε στην «Ελευθεροτυπία» από το 2008 έως το κλείσιμο της εφημερίδας ενώ από το 2013 εργαζόταν στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Μπάμπης Αγρολάμπος διακρίθηκε για την επαγγελματική του συνέπεια, την εργατικότητα και τη σοβαρότητα που επεδείκνυε σε όλα τα ρεπορτάζ με τα οποία απασχολήθηκε. Άνθρωπος αξιοπρεπής, σεμνός, πράος, με ακέραιο χαρακτήρα, εργάστηκε σκληρά και με ευσυνειδησία. Σε όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στάθηκε αλληλέγγυος προς τους συναδέλφους και είχε συμμετοχή σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες. Από τον Νοέμβριο του 2008 έως τον Μάιο του 2010, ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες με τις καθοριστικές παρεμβάσεις του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συλλυπείται την οικογένεια, τα παιδιά, και τους φίλους του αγαπημένου μας Μπάμπη. Τα στοιχεία της κηδείας του Μπάμπη Αγρολάμπου θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωση της Ενώσεως».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

0 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx