Εγκλωβισμένοι στις Μαλδίβες – Το ταξίδι του μέλιτος δύο Νοτιοαφρικανών

Εγκλωβισμένοι στις Μαλδίβες – Το ταξίδι του μέλιτος δύο Νοτιοαφρικανών, Νεφέλη Λυγερού

Ποιος δεν θα ήθελε να περνάει τις ημέρες του σ’ ένα ειδυλλιακό θέρετρο πέντε αστέρων στις Μαλδίβες. Η καραντίνα έχει άλλη χάρη σ’ ένα από τα χίλια μικροσκοπικά, ειδυλλιακά νησιά του Ινδικού Ωκεανού, με το έτερο ήμισυ. Πολυτελή μπανγκαλόους μέσα στο νερό, ρομαντικά δείπνα στην ακροθαλασσιά, νωχελικές βόλτες στην αμμουδιά. Έτσι, διαδέχεται η μία ημέρα την άλλη για ένα νεαρό ζευγάρι νεόνυμφων από τη Νότια Αφρική.

Έφτασαν στο προγραμματισμένο προορισμό τους την Κυριακή 22 Μαρτίου. Οι έξι ημέρες παραμονής τους στις Μαλδίβες είχε θεωρηθεί από τους ίδιους ως υπέρβαση. Για μία 27χρονη δασκάλα και έναν 28χρονο χασάπη από τη Νότια Αφρική τα 700 δολάρια ημερησίως ξεπερνούν κατά πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό τους. Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να ξοδέψουν όλες τις οικονομίες τους σε αυτό που χαρακτήρισαν και οι δύο ως «ταξίδι ζωής».

Λίγο πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης και ξεκινήσουν το γαμήλιο ταξίδι, παρακολουθούσαν με έκδηλη ανησυχία την παγκόσμια αναταραχή που είχε προκαλέσει η επέλαση του κορονοϊού. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν λίγο αργότερα και δεν επηρέασαν την άφιξή τους στις Μαλδίβες. Έτσι, απόλαυσαν για δύο ημέρες ένα νησί που ξεχείλιζε από κόσμο και πολυτέλεια. Τα προβλήματα του έξω κόσμου έμοιαζαν ιδιαίτερα μακρινά. Παρ’ όλα αυτά, τους πρόλαβαν…

Αν και ο ταξιδιωτικός πράκτορας τους διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες της Νότιας Αφρικής θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι. Ο ένας επισκέπτης μετά τον άλλον εγκατέλειπε άρον άρον το θέρετρο με τη βοήθεια της πρεσβείας του, καθώς τα αεροδρόμια στις χώρες τους έκλειναν. Οι συνεννοήσεις, όμως, απέβησαν άκαρπες για το νεαρό ζευγάρι που είδε και τους τελευταίους πελάτες του ξενοδοχείου, μία οικογένεια Αμερικανών, να φεύγει μέσω Ρωσίας για τη Νέα Υόρκη.

Μόνοι στο resort

Τους δόθηκε μία ευκαιρία να διαφύγουν με ταχύπλοο προς το κύριο νησί και από εκεί να περιμένουν ένα με δύο 24ωρα για μία πτήση. Αν, όμως, έφευγαν από το θέρετρο, ακόμα και αν η πτήση αυτή δεν πραγματοποιείτο, δεν θα μπορούσαν να επιστρέψουν. Επέλεξαν να μην πάρουν τέτοιο ρίσκο. Σε ημιπανικό στράφηκαν ξανά στο Προξενείο της Νότιας Αφρικής στις Μαλδίβες και στην πλησιέστερη πρεσβεία της Νότιας Αφρικής στη Σρι Λάνκα για βοήθεια.

Ένας εκπρόσωπος τους είπε μέσω WhatsApp ότι υπήρχαν περίπου 40 άλλοι Νοτιοαφρικανοί στις Μαλδίβες και ότι η επιλογή τους ήταν να προσλάβουν ένα ιδιωτικό αεροπλάνο. Τα έξοδα για κάθε άτομο θα ήταν κάτι λιγότερο από 100.000 δολάρια. Οι περισσότεροι αρνήθηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του ζευγαριού. Ως αποτέλεσμα, παρέμειναν στο ξενοδοχείο. Ήταν οι μοναδικοί πελάτες σ’ ένα ξενοδοχειακό σύμπλεγμα 180 κλινών.

Οι τιμές δωματίων ξεκινούν από 750 δολάρια τη βραδιά. Το προσωπικό του θέρετρου δεν έχει επίσης εγκαταλείψει τις θέσεις εργασίας του, εξαιτίας ενός κυβερνητικού κανονισμού που επιβάλει στους εργαζόμενους στον τουρισμό να περιμένουν την αναχώρηση ακόμα και του τελευταίου επισκέπτη. Η υπεύθυνη καθαριότητας περνάει από το δωμάτιο τους πέντε φορές την ημέρα. Ο σεφ προετοιμάζει κινηματογραφικά δείπνα με κεριά στην παραλία. Οι ντόπιοι καλλιτέχνες πραγματοποιούν κάθε βράδυ το σόου τους στην τεράστια σάλα και ο λογαριασμός ανεβαίνει μέρα με τη μέρα!

Τελικά, η πρεσβεία της Νότιας Αφρικής ανταποκρίθηκε και το ζευγάρι θα επαναπατριστεί. Τώρα, μένει να φανεί ποιος θα πληρώσει τον δυσθεώρητο πλέον λογαριασμό…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι