Είπαν όχι στο “πραξικόπημα” αποψίλωσης του δημοτικού καταστήματος Φερών

Είπαν όχι στο "πραξικόπημα" αποψίλωσης του δημοτικού καταστήματος Φερών, Μελαχροινή Μαρτίδου

Την έντονη αντίδραση όλων των δημοτικών παρατάξεων και κατοίκων των Φερών συνάντησαν το πρωί της 23ης Σεπτεμβρίου οι  δημοτικοί υπάλληλοι της Αλεξανδρούπολης όταν ξεκίνησαν να μεταφέρουν έπιπλα από το πρώην δημοτικό κατάστημα Φερών στην έδρα του δήμου στην Αλεξανδρούπολη. Η νέα δημοτική Αρχή, με το ξέσπασμα της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να μεταφέρει τους υπαλλήλους, για λόγους δημόσιας υγείας, από τις Φέρες στην Αλεξανδρούπολη αποψιλώνοντας τις τοπικές υπηρεσίες. Ωστόσο, όλες οι παρατάξεις σαν μια γροθιά διατράνωναν ότι «δεν θα ανεχθούμε άλλη αποψίλωση» ακυρώνοντας την επιχείρηση.

Η δημοτική ενότητα Φερών που αριθμεί 10.000 κατοίκους, μια ανάσα από τα
ελληνοτουρκικά σύνορα, συνενώθηκε με τον Καλλικράτη, με τον δήμο Αλεξανδρούπολης
αλλά συνεχίζει να εξυπηρετεί ένας μεγάλο εύρος ακριτικών χωριών γύρω της. Οι κάτοικοι είχαν τη διαβεβαίωση ότι η μεταφορά του προσωπικού θα ήταν ένα προσωρινό μέτρο. Ωστόσο, το προσωπικό, όχι μόνο δεν επέστρεψε, αλλά αφαιρέθηκαν και οι υπολογιστές. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε σήμερα όταν, αυθαίρετα, η δημοτική Αρχή θεώρησε καλό να μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη και τα γραφεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα φορτηγό σταμάτησε στο δημοτικό κατάστημα Φερών και κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι φόρτωναν καρέκλες γραφεία, γκισέ και άλλα αντικείμενα που έπαιρναν μέσα από χώρους των γραφείων του δημοτικού καταστήματος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των υπαλλήλων. Την εικόνα είδε ο Κώστας Παντελίδης πρόεδρος των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων και εκλεγμένος σύμβουλος που ειδοποίησε τα μέλη όλων των δημοτικών παρατάξεων, ενώ σταμάτησε τη διαδικασία μέχρι να ενημερωθούν τί συμβαίνει και που οφείλεται αυτή η μετακόμιση.

Όλοι αντέδρασαν έντονα στη νέα επιχειρούμενη υποβάθμιση του δημαρχιακού μεγάρου, μετά και την απόσπαση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης του ανθρώπινου δυναμικού των Φερών θεωρώντας ως ακατανόητη κι αψυχολόγητη την όλη κίνηση που γίνεται μυστικά και ερήμην των δημοτικών συμβούλων.

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Κολγιώνης, που κλήθηκε, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός λέγοντας απλά ότι αδειάζει κάποιος χώρος γραφείων για να στεγαστεί εκεί το δημοτικό ραδιόφωνο που βρίσκεται σε ενοικιασμένο χώρο. Τα έπιπλα δε θα τα χρησιμοποιήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τους 8μηνιτες υπαλλήλους που προσέλαβε.

Η αντίδραση των κ.κ. Νικόλαου Γκότση πρ. αντιδημάρχου πλειοψηφούντα συμβούλου, Γιάννη Καρυπίδη, Σάκη Πεμουση προέδρου τοπικού συμβουλίου Πόρου, Κώστα Παντελίδη, Μανώλη Μεϊμαρογλου ήταν έντονη. Ζητήθηκε η επικοινωνία του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη με τον νυν αντιδήμαρχο η οποία όμως δεν επέφερε κάποια αλλαγή στα σχέδια αν και προτάθηκε να αναβληθεί η μεταφορά για να συζητηθεί το θέμα μετά και την πρόταση για προσφορά δωρεάν του κτηρίου στο δημοτικό ραδιόφωνο ώστε να μην υπάρχει κάποια αναγκαιότητα μεταφοράς του.

Η ένταση και η αγανάκτηση για τις κλιμακούμενες κινήσεις υποβάθμισης της δημοτικής ενότητας Φερών δυνάμωσε, ενώ και πολίτες που ερχόταν για δουλειές στον Δήμο πλαισίωσαν την όλη προσπάθεια να ξεφορτωθούν όλα τα έπιπλα από το φορτηγό και να ξαναμπούν στο δημοτικό κατάστημα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, ως αχθοφόροι, ξεφόρτωσαν το φορτηγό, δείχνοντας με την ενότητα και την αποφασιστικότητα τους ότι αφού δεν βρέθηκε η χρυσή τομή, δεν θα επιτρέψουν αυθαίρετες ενέργειες και αποφάσεις ερήμην τους.

«Μας πήραν το υπαλληλικό προσωπικό εν μια νυκτί και το απέσπασαν στην Αλεξανδρούπολη, τώρα θέλουν να πάρουν την επίπλωση των γραφείων, δεν μας οδηγούν μόνο στο μαρασμό αλλά οι σκέψεις μας τρέχουν πολύ περισσότερο. Αν έχει ανάγκη ο Δήμος Αλεξανδρούπολη πέντε καρέκλες και κάποια γραφεία να αγοράσει όχι να έρχεται να αδειάζει το δημοτικό μας κατάστημα Φερών, αντί να το ενισχύσει» είπαν όλοι ελπίζοντας σε επόμενη ενέργεια τουλάχιστον να ενημερώνονται και να ζητείται η γνώμη τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι