ΣΧΕΣΕΙΣ

Είστε έτοιμοι/ες/α για τον καλοκαιρινό σας έρωτα;

Είστε έτοιμοι/ες για τον καλοκαιρινό σας έρωτα;, Νικολέτα Γιαννοπούλου

Γιατί το καλοκαίρι αγαπάει περισσότερο τον έρωτα και πώς θα αποφύγεις τη μελαγχολία της επιστροφής μετά το τρελό πάθος με φόντο τα εκρηκτικά χρώματα του ηλιοβασιλέματος σε μία ελληνική παραλία;

Ο έρωτας, μπορείς να πεις, εποχές δεν κοιτάει, όπως ούτε χρόνια, ούτε χαρακτήρες. Με άλλα λόγια μπορεί ωραιότατα να έρθει στο τυφλό ραντεβού! Τα κλισέ, ωστόσο, έχουν πάρει από φόβο και από κακό μάτι το καλοκαιρινό φλερτ, το οποίο συνήθως κατατάσσεται στις επιπολαιότητες, στις ιστορίες χωρίς αύριο, σ’ αυτό που όλοι θέλουμε να ζήσουμε αλλά τρέμουμε κιόλας μην μας συμβεί. Στην πραγματικότητα, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι ή μάλλον η αλήθεια έχει περισσότερα από ένα πρόσωπα.

Ξυπνά μέσα σου το ζώο… Το κρύο μπορεί να είναι καιρός για δύο, το καλοκαίρι όμως ο Έρωτας γιορτάζει τη γιορτή του. Οι χειμωνιάτικες βραδιές ευνοούν τη συντροφικότητα, την πίστη και την ασφάλεια, το καλοκαίρι το φλογερό πάθος, ακόμη κι εκείνο που ενδέχεται να μείνει χωρίς αύριο. Κι αυτό γιατί τα υψηλά βαρομετρικά μαζί με τα ελάχιστα ρούχα, καθώς και η επαφή με τη φύση και τη θάλασσα ξυπνούν μέσα μας το ζώο που έχει πέσει σε χειμερία νάρκη κάτω από τα παλτό.

Στις καλές μέρες ερχόμαστε σε στενότερη επαφή με την υλική μας υπόσταση, η ηλιοθεραπεία μας ομορφαίνει δίνοντάς μας πίσω τα ποσοστά αυτοπεποίθησης που χάσαμε τις κρύες μέρες, η σάρκα ζητά την εκδίκησή της. Κοιτάμε και μας κοιτάζουν περισσότερο. Κι επειδή οι διακοπές δεν είναι ακριβώς η εποχή για βαθυστόχαστες ψυχολογίες, όλοι μαζί, κορίτσια κι αγόρια, σκεφτόμαστε περισσότερο με το σώμα παρά με το μυαλό.

Το στρες, οι υποχρεώσεις και τα φορτωμένα ωράρια της πόλης βλάπτουν σοβαρά τη λίμπιντο. Η κούραση σε κάνει ανοργασμικό, το μυαλό σου δεσμεύεται στα “πρέπει”, μέσα στον πανικό ξεχνάς ακόμη και τις πιο απλές αρχές της ηδονής, ξεχνάς τον εαυτό σου, ξεχνάς τί σε κάνει ευτυχισμένο. Η παύση των διακοπών κατεβάζει το μοτέρ και οι κοιμισμένες αισθήσεις παίρνουν την πάνω βόλτα. Οι χαλαρές μέρες παρέα με μερικά κοκτέιλ το ηλιοβασίλεμα ζητούν την εκδίκησή τους, κι από κει μέχρι το επόμενο φλερτ η απόσταση αποδεικνύεται επικίνδυνα κοντινή.

Μεθυσμένες αγκαλιές

Σε μια πρόχειρη στατιστική ανάμεσα στους γνωστούς σου, θα εκπλαγείς πόσες πολύχρονες αγάπες και πόσοι ευτυχισμένοι γάμοι έχουν ξεκινήσει από ένα μεθυσμένο φλερτ στα μπαράκια της Νάουσας και της Σαντορίνης. Αν ο γάμος και η σιγουριά είναι το ζητούμενο της ύπαρξής σου, τίποτα δεν σε εμποδίζει να ξεκινήσεις την επιχείρηση μια τρελή βραδιά καλοκαιριού. Και τα καλά παιδιά για σπίτι και κείνα διακοπές στην Πάρο και στην Σχοινούσα πηγαίνουν και το αγόρι απέναντι που σου κλείνει το μάτι, δεν είναι απαραίτητα ο φαν του one night stand και μετά την κάναμε. Που μπορεί ασφαλώς και να είναι.

Επειδή, όμως, αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να διαλευκάνεις μετά από 15 σφηνάκια τεκίλας στο “εδώ και τώρα”, καλύτερα αρχικά να αντιμετωπίσεις την κατάσταση σαν άλλο ένα σφηνάκι τεκίλας. Λίγο πιο σπέσιαλ και ανεβαστικό από κείνο της φιάλης, βέβαια. Μόλις ξημερώσει ο θεός τις επόμενες μέρες θα δεις κατά πού πάει το πράγμα. Συνήθως, αυτοί που χτυπάνε άπαξ και εφάπαξ έχουν την τάση να εξαφανίζονται μετά τον πρώτο βουβό καφέ του επόμενου πρωινού. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν δικαιούσαι μια πιο πικάντικη ανάμνηση που θα κάνει το δεκαήμερο στη Μυτιλήνη λιγάκι πιο ευχάριστο. Σ’ αυτή την πρώτη φάση, ωστόσο, καλό είναι να αποσυνδέσεις την καρδιά σου από τις υπόλοιπες αισθήσεις, μια που η θλίψη δεν ταιριάζει στις αυγουστιάτικες θερμοκρασίες.

Άσε το χρόνο να δείξει. Μια ασφαλής μέθοδος είναι να αποσυνδεθείς γενικά από το συναίσθημα μέχρι την επιστροφή στα πάτρια εδάφη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα περάσεις καλά. Άσε τη χαρά και τον ενθουσιασμό να σε κατευθύνουν και κράτα στο ψυγείο τη λογική για αργότερα. Ο φόβος είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Αν, για παράδειγμα σε διακατέχει ένας τρόμος πως την επόμενη μέρα ο πρίγκιπας του καλοκαιριού θα μεταμορφωθεί σε μαγική εικόνα, σκέψου μήπως έτσι κατευθύνεις ασυνείδητα τα πράγματα. Πάντα παθαίνουμε, λέει η σοφία της ψυχολογίας, αυτό που φοβόμαστε περισσότερο.

Όπως, επίσης λέει, πάντα παθαίνουμε κι αυτό που θέλουμε περισσότερο. Κοινώς, εξοπλίσου σαν αστακός με όλη τη θετική σου ενέργεια και χαλάρωσε. Εξ’ άλλου, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο: το ντεκόρ και το σκηνικό του αιγαιοπελαγίτικου νησιού εξωραϊζει τις καταστάσεις, κάνει τον βάτραχο να φαίνεται βασιλόπουλο και ένα πυροτέχνημα να φαντάζει σαν έρωτας μοναδικός. Μπορεί, όταν με το καλό επιστρέψετε στην πόλη, μόνη σου να διαπιστώσεις ελαττώματα και διαφορές που δεν είχαν πέσει στην αντίληψή σου, εκείνα που θα σε κάνουν να το βάλεις στα πόδια και να τον στείλεις πρώτη στον… αγύριστο.

Happy young couple exploring village Oia at church Agios Spyridonas on Santorini island, Greece. Check for my similar photos from same series. Photo taken by Sony a7R II, 42 Mpix.

Follow your heart

Ποιο είναι το σήμα κινδύνου; Ή αλλιώς το στραβοπάτημα που μπορεί να τα τινάξει όλα στο αέρα, μετατρέποντας σε κόλαση τον παράδεισο; Δεν μιλάω για σένα προσωπικά, αλλά θα έχεις δει την κολλητή σου, που μετά την πρώτη τρελή νύχτα και πριν ακόμη ενημερωθεί λεπτομερώς για το επώνυμο και το βιογραφικό του πρίγκιπα, άρχισε να συμπεριφέρεται σαν μελλόνυμφη, ένα βήμα πριν τα σκαλιά της εκκλησίας.

Τα αγόρια έχουν τη δική τους ψυχολογία και πάνω απ’ όλα, καλοκαίρι καιρό, απεχθάνονται τη δέσμευση και τον στενό κορσέ. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν σε αγαπούν και δεν εκτιμούν τα προσόντα σου. Μπορεί να περάσατε μια αξέχαστη βραδιά στον έβδομο ουρανό, αλλά το πρωί οφείλεις να πάρεις το καπελάκι σου και να πας για μπάνιο με την παρέα σου. Ο έρωτας κολλάει περισσότερο όταν τον διώχνεις και όταν του δίνεις το χώρο και τον αέρα που χρειάζεται για να βλαστήσει και να αναπτυχθεί. Οπότε, μην τον ρωτήσεις πρώτη τί θα κάνετε το βράδυ. Άσ’ τον να σε ψάξει, περίμενε να του λείψεις.

Κατ’ αρχήν οφείλεις να βεβαιωθείς ότι πρόκειται για κεραυνοβόλο έρωτα και όχι για κεραυνοβόλο ενθουσιασμό. Ξερίζωσε από μέσα σου το κλισέ, που τοποθετεί τον κεραυνοβόλο έρωτα στην ίδια κατηγορία με τις επιπολαιότητες αυτής της ύπαρξης. Το επιτόπιο καλοκαιρινό μετωπικό, είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να ξεκινήσεις μια σχέση. Και για τις σχέσεις, γενικώς, δεν έχουν ακόμη εφευρεθεί οι εγγυήσεις, αλλά ούτε και οι οδηγίες χρήσεως.

Μπορεί ο κεραυνοβόλος πανικός με έναν άγνωστο να σου δείξει τη διεύθυνση της ευτυχίας, το ίδιο όπως μπορεί να τσακίσει από έλλειψη έντασης η σίγουρη σχέση με τον Γιαννάκη που τον ξέρεις από το Δημοτικό και με τίποτα δεν μπορεί να ξυπνήσει μέσα σου τη μοιραία γυναίκα αλλά ούτε και το ζώο. Άλλο ασφάλεια κι άλλο έρωτας. Ο έρωτας που αξίζει, απαιτεί γενναιότητα και ταλέντο στις βουτιές. Ακόμη κι αν τελειώσει νωρίτερα απ’ ό,τι το ονειρεύτηκες, σκέψου πως η ένταση που έζησες είναι ένα δώρο της ζωής, που θα μείνει στη μνήμη σου για πάντα και θα σε κάνει πλουσιότερο άνθρωπο.

Το μεγαλύτερο έγκλημα που μπορείς να διαπράξεις κατά της ζωής, είναι να αρνηθείς τα δώρα της. Και στους δύσκολους καιρούς που οι πάντες φοβούνται τους πάντες, ένα φλερτ ή ένας έστω πρόσκαιρος έρωτας είναι δώρο πιο σπάνιο κι από τα μαργαριτάρια της Λιζ Τέιλορ. Μια παρένθεση σαν παραμύθι θα σου δώσει ενέργεια, ζωή, αυτοπεποίθηση και θα στρώσει την επιδερμίδα σου καλύτερα κι από την ηλιοθεραπεία. Follow your heart. Ούτως ή άλλως, κάνε κι αλλιώς, αν μπορείς.


Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι