Εκδρομή στους Δελφούς…

Εκδρομή στους Δελφούς..., Γιώργος Τζεδάκις

Γράφει ο Γιώργος Τζεδάκις

Επεράσαμε όμορφα, όμορφα, όμορφα!“, τραγουδούσαν οι μαθητές, ουπς συγγνώμη οι πολιτικοί, στο πούλμαν της επιστροφής από το Φόρουμ των Δελφών. Πληροφορίες που τους ήθελαν να τραγουδούν και “τρέξε τρέξε οδηγέ και θα σε κεράσουμε μία μπίρα Φιξ” χαρακτηρίζονται από κακεντρέχεια. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι πίνουν Άλφα!

Διότι, βλέπετε, η πολυδιαφημισμένη αυτή συνάντηση δεν ήταν τίποτα άλλο από μια ευκαιρία να κάνουν μίνι διακοπές αυτοί που έχουν κόψει σε μας τις διακοπές (και όχι μόνο…). Απλά, τις συνδύασαν και με μπόλικες φανφάρες.

Και μπορεί στις ημερήσιες συζητήσεις τους να διαφωνούσαν για τα πάντα, αλλά στις νυχτερινές εξορμήσεις τους τσούγκριζαν μόνο τα ποτήρια τους! Έτσι είναι οι εθνοσωτήρες μας. Σαν τους αθλητές. Αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο και φίλοι όταν τελειώνει ο αγώνας.

Μόνο που αγώνα δίνουμε εμείς οι πολίτες. Αγώνα για να επιβιώσουμε, επειδή αυτοί δεν αγωνίζονται για τα συμφέροντά μας, παρά μόνο για τα επιδόματά τους!

Μια χαρά, λοιπόν, τα πέρασαν (και) στους Δελφούς. Έχοντας, μάλιστα, την ψευδαίσθηση πως στο Φόρουμ είπαν κάτι σπουδαίο (συνήθης και ανίατη η περίπτωσή τους…), πήραν φόρα και του έδωσαν και κατάλαβε σε φαγητό και ποτό στην αγαπημένη τους Αράχωβα. Τα στέκια της οποίας ξέρουν απέξω κι ανακατωτά, εν αντιθέσει με την ιστορία των Δελφών, για την οποία αν τους ρωτήσεις θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι της Πυθίας.

Φυσικά και διασκέδαζαν όλοι μαζί. Στις ιδεολογίες χώρια, αλλά στη μάσα μαζί! Ποια δεξιά και ποια αριστερά όταν έρχονταν τα παϊδάκια; Ποια σκάνδαλα και ποιες πολιτικές ευθύνες όταν έρχονταν τα ποτά; Κατά τ’ άλλα, δεν τους φτάνει η βουλευτική αποζημίωση για να επιτελούν το εθνοσωτήριο έργο τους. Τώρα, ποιο είναι αυτό, θα σας γελάσουμε… Σίγουρα, πάντως, δεν είναι αυτό που κάνουν.

Μη νομίζετε, όμως, πως δεν σκεφτόντουσαν και τον χειμαζόμενο από τα μνημόνιά τους λαό. Ήπιαν στην υγειά του. Διότι, μόνο με ένα τέτοιο λαό έχουν αυτοί δουλειά. Να τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα κι αυτός αντί να τους φτύνει να τους ψηφίζει.

Τέτοιοι είμαστε, τέτοιους έχουμε!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι