ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεύτερος νεκρός από την πυρκαγιά στο Ωραιόκαστρο – Φόβοι ότι είναι το 12χρονο παιδί

Ένας νεκρός από την πυρκαγιά στο Δερβένι – Απειλούνται τα πρώτα σπίτια
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό, τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής η πρώτη σορός που εντοπίστηκε σε δασική περιοχή ανήκει σε 66χρονο άνδρα και βρέθηκε κοντά στο χωριό Λητή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δάσκαλο που ζούσε σε απομονωμένο σπίτι.

Οι Αρχές εντόπισαν και δεύτερη σορό στο σπίτι που βρίσκεται μέσα στη δασική έκταση όπου εκδηλώθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, υπάρχουν φόβοι ότι η δεύτερη σορός ανήκει στο δωδεκάχρονο παιδί που αγνοούνταν, τον γιο του άτυχου 66χρονου.

Στη Χειρουργική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης θα παραμείνει για νοσηλεία 40χρονη γυναίκα, η οποία υπέστη εγκαύματα από την φωτιά στο Δερβένι. Δεν κινδυνεύει η ζωή της. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι η σύζυγος του 66χρονου και μητέρα του παιδιού.

Στις 14:30 σήμερα, 30 Ιουνίου 2026, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Δερβένι του Δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης, η οποία επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν υπάρχει πλέον ενεργό, μέτωπο, αλλά οι δυνάμεις της παραμένουν σε επιφυλακή.

Ο επικεφαλής της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, σε δηλώσεις του ανέφερε προηγουμένως ότι η εικόνα της πυρκαγιάς στη Λητή είναι καλύτερη. Σύμφωνα με τον ίδιο, έχει πέσει η ένταση των ανέμων στο σημείο και είναι γύρω στα 3 μποφόρ.

Για την κατάσβεση της, επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 3 ομάδες δασοκομάντος, 36 οχήματα και Εθελοντές. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά 10 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο στις 15:40 που ενημέρωνε τους κατοίκους για την πυρκαγιά στην περιοχή και το δεύτερο στις 16:40 για απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Λητή προς το γήπεδο της ίδιας περιοχής.

Δυνάμεις του ΕΚΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς. Η περιοχή σήμερα έχει υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς κατηγορίας 3. Την ίδια στιγμή, με εκσκαφείς και βαρέα μηχανήματα πραγματοποιούνται παρεμβάσεις από τους κατοίκους, με στόχο τη δημιουργία αναχωμάτων και αντιπυρικών ζωνών.

Δερβένι: Μαρτυρία για την πυρκαγιά

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, η πυρκαγιά ξεκίνησε από την πίσω πλευρά του βουνού και, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, περνώντας μέσα από το δασύλλιο που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό. «Η φωτιά μας ήρθε αρκετά μακριά από την πίσω πλευρά του βουνού, γρήγορα επεκτάθηκε και μπήκε μέσα στο δασύλλιο που είναι πάνω από το χωριό», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Όπως τόνισε, στην επιχείρηση συμμετέχουν πολλά πυροσβεστικά οχήματα, εναέρια μέσα, καθώς και δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες καταβάλλουν προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, οι συνεχείς αλλαγές στην ένταση και την κατεύθυνση των ανέμων δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης. «Ο αέρας είναι πάρα πολύ δυνατός και γυρίζει. Η φωτιά έχει φτάσει μέσα στο χωριό, λίγα μέτρα από τα σπίτια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος, προσθέτοντας ότι οι φλόγες πέρασαν κοντά σε κατοικίες. Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη κατοικίας που βρίσκεται μέσα στη δασική έκταση, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το αν έχει υποστεί ζημιές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

2 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Μαλλον δεν ειχαν προβει σε εργασιες καθαρισμου !!!!! ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΛΟΙΠΟΝ !!!!

2
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx