ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ένας “καθωσπρέπει κύριος” βιαστής 12χρονης (upd)

Ένας "καθωσπρέπει φιλάνθρωπος" βιαστής της 12χρονης, Όλγα Μαύρου

Όταν συλλαμβάνεται για βιασμό και μαστροπεία εις βάρος μίας 12χρονης ένας οικογενειάρχης γείτονάς μας, ένας άνθρωπος που τον ξέρουμε χρόνια και που ποτέ δεν θα πήγαινε το μυαλό μας στις διαστροφές του, πέφτουμε από τα σύννεφα. Πως είναι δυνατόν να είναι βιαστής… Όπως όμως λένε και οι αστυνομικοί, αν οι κακοποιοί “φαίνονταν”, απλά δεν θα πετύχαιναν ποτέ τον στόχο τους. Ο κακοποιός που δεν έχει συλληφθεί ποτέ, διατηρεί κατά κανόνα ένα προφίλ υπεράνω υποψίας. Και ενώ ξέρουμε ότι ο κακός μπορεί να ξεγελάει, πιστεύουμε ότι αποκλείεται να ξεγελάσει εμάς. Προφανώς, υπερεκτιμάμε τη δική μας διαίσθηση και υποτιμάμε τις δικές του υποκριτικές ικανότητες.

Εν προκειμένω, συνελήφθη ένας άνθρωπος με πολλές διασυνδέσεις στον πολιτικό χώρο και στην τέχνη, και ο οποίος είχε ξεκινήσει τις δουλειές του από ένα συνοικιακό μίνι μάρκετ. Είναι παντρεμένος με εκπαιδευτικό και πολιτευόμενη με τη ΝΔ, ενώ ο γιος του δημοσιογραφεί σε συμπολιτευόμενο μέσο ενημέρωσης. Ο ίδιος ο “καθωσπρέπει κύριος” φρόντιζε να έχει καλές σχέσεις με στελέχη της ΝΔ, με τα οποία φωτογραφιζόταν και ανέβαζε μάλιστα και πολλές τέτοιες φωτογραφίες στο Facebook, όπως και φωτογραφίες με καλλιτέχνες από διάφορες εκδηλώσεις. Στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα και πάρα πολλές σφαίρες.

Στην σελίδα του έχει αναρτήσεις με τον Γιώργο Πατούλη και με ιερείς οι οποίοι τον ευχαριστούν “για τη φιλανθρωπία του”, καθώς φέρεται να δώριζε τρόφιμα στην εκκλησία για τους αναξιοπαθούντες της ενορίας. Πολλοί αναξιοπαθούντες είχαν και παιδιά. Όπως η μάνα με τα οκτώ παιδιά, ένα από τα οποία έπεσε θύμα του “φιλάνθρωπου οικογενειάρχη”.  Ο “καλός οικογενειάρχης” δεν έχει κόρες, αν και αυτό ίσως δεν παίζει ρόλο στη διαστροφή των ανθρώπων.

Μάλιστα, γείτονάς του σχεδόν προσπαθεί να τον δικαιολογήσει, ίσως γιατί δεν μπορεί να πιστέψει όσα ακούει για τον διπλανό του, που ήταν «φιλήσυχος και καλός άνθρωπος». Λέει, δε, ότι τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα ήταν αντίκες, και ότι αν ήταν κακοποιημένο το κοριτσάκι «θα το βλέπαμε, αφού κι εμείς δίναμε στο παιδί κάτι να τρώει, επειδή η οικογένειά του πεινούσε, κάτι θα είχαμε καταλάβει». Συμπληρώνει βέβαια για να είναι politically correct ότι «αν αληθεύουν όλα αυτά, η κοινωνία μας πάει κατά διαόλου». Πραγματικά είναι δύσκολο να κρίνουμε αν ο άνθρωπος αυτός εθελοτυφλεί στο οφθαλμοφανές επειδή δεν θέλει να πιστέψει ότι τον ξεγέλασε ένας γνωστός του ή επειδή θεωρεί ότι ίσως το κοριτσάκι… να είχε συναινέσει!

53xronos-m

Η 12χρονη δούλευε ευκαιριακά στο κατάστημα του δράστη, όπου εργαζόταν ως μόνιμη υπάλληλος η μητέρα της. Η μικρή φέρεται να σκούπιζε και να έκανε κάποιες ελαφριές εργασίες για χαρτζιλίκι. Όμως από τον Απρίλη και μετά, ο “καλός οικογενειάρχης” φέρεται να άρχισε να τη βιάζει συστηματικά με την απειλή μαχαιριού, τραβούσε πορνογραφικά βίντεο και έκλεινε ραντεβού μέσω διαδικτύου με άτομα που είχαν την ίδια διαστροφή και στα οποία πουλούσε το κορμί της 12χρονης για 50 και 70 ευρώ.

Οι όμοιοί του βίαζαν το κοριτσάκι μέσα στο ΙΧ τους, παρκαρισμένο στα Σεπόλια με το ραντεβού συχνά να κλείνεται στο εκεί σταθμό του μετρό. Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 53χρονου, προκύπτει ότι όταν ανήρτησε το βίντεο με το παιδί για “πελατεία”, επικοινώνησαν μαζί του πάνω από 200 άτομα. Είναι άγνωστο προς το παρόν σε πόσους “διέθεσε” αυτό το κορίτσι ή ίσως και άλλα παιδιά. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, αλλά αύριο παραπέμπεται να απολογηθεί στον ανακριτή, όπως και ο 43χρονος πελάτης.

Βιασμός, μαστροπεία και πορνογραφία

Η σχετική καταγγελία πιθανόν να έγινε από την μητέρα της 12χρονης, όμως δεν γνωρίζουμε αν ευσταθεί. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρίτο άτομο από το περιβάλλον της μικρής, είδε τυχαία κάποια μηνύματα στο κινητό της και ενημέρωσε τις αρχές ή ενημέρωσε τη μητέρα και εκείνη πήγε στην αστυνομία. Συνελήφθη πάντως πρώτα ο 43χρονος “πελάτης” που βίαζε την 12χρονη μέσα σε αμάξι στα Σεπόλια και εν συνεχεία ο καταστηματάρχης, ως μαστροπός που εξέδιδε το παιδί. Μετά τη σύλληψή του αποκαλύφθηκαν τα του βιασμού και βρέθηκαν στην κατοχή του δύο πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη και  δύο φορητοί υπολογιστές. Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν ένας σκληρός δίσκος και δύο usb.

Σε βάρος του 53χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, της διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκου, της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκων, της διακεκριμένης περίπτωσης μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, της γενετήσια πράξη με ανήλικο και της παράνομης βίας σε βάρος ανήλικου. Ο 43χρονος διώκεται για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο άτομο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Όμως η περίπτωση του 53χρονου δεν είναι μοναδική. Υπάρχει και η περίπτωση της 12χρονης που βιάσθηκε από ιερέα στη Μάνη. Η μητέρα της μικρής, που πάσχει από ψυχιατρικό νόσημα, συζούσε με 57χρονο ιερέα και αυτός φέρεται να βίαζε την κόρη της συστηματικά. Μάλιστα η ίδια τους είχε βρει ημίγυμνους μια φορά, αλλά θεώρησε ότι η κόρη της είχε πάει στην τουαλέτα και είπε στην αστυνομία ότι είχε εμπιστοσύνη στον παπά και απέκλειε το παιδί της να είχε βιασθεί. Τελικά της αφαιρέθηκε η επιμέλεια και ο ιερέας συνελήφθη, καθώς αποκαλύφθηκε ότι απειλούσε την μικρή να μη μιλήσει, «γιατί θα την έδιωχνε από το σπίτι και θα έμενε στο δρόμο».

Το Χαμόγελο του Παιδιού που ανέλαβε έκτοτε την μικρή, κατήγγειλε και την διακριτική σιωπή της μικρής κοινωνίας του χωριού, στο οποίο όλα αυτά διαδραματίζονταν. Στην Μυτιλήνη πριν από δύο μήνες συνελήφθη αστυνομικός για βιασμό 13χρονης, την οποία προπονούσε. Εδώ να αναφέρουμε ότι για κάποιους επαγγελματίες η κατηγορία είναι βαρύτερη, όταν π.χ. είναι ιερείς ή εκπαιδευτικοί ή αστυνομικοί, καθώς λόγω του επαγγέλματός τους θεωρούνται και υπόχρεοι όχι μόνον να μη βλάπτουν το παιδί, αλλά και να το προστατεύουν. Εμπλέκεται δηλαδή και το στοιχείο ότι το παιδί (ή και ο ενήλικας) θεωρεί ότι κάποιους επαγγελματίες μπορεί να τους εμπιστεύεται. Επιβαρυντικό στοιχείο είναι και η εξουσία που μπορεί να ασκεί λόγω ιδιότητας στο θύμα ο δράστης, οπότε υπάρχει και η κατηγορία της κατάχρηση εξουσίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι