ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Επειδή κ. εισαγγελέα ψάχνετε εμπρηστικούς μηχανισμούς, ιδού ένας…

Επειδή κ. εισαγγελέα ψάχνετε εμπρηστικούς μηχανισμούς, ιδού ένας...

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παραξενεύεται δικαιολογημένα από το πλήθος των πυρκαγιών. Γι’ αυτό και παρήγγειλε να ερευνηθεί (πώς άραγε;) το ενδεχόμενο οργανωμένου εμπρησμού. Εάν οι αρχές ασφάλειας, όμως, είχαν πληροφορίες ότι συνωμοτούν κάποιοι εμπρηστές, θα όφειλαν να τους είχαν συλλάβει όσο προετοίμαζαν το έγκλημα, ή έστω επ` αυτοφώρω.

Η post factum εισαγγελική παραγγελία έχει την αξία της, αλλά, όπως συνήθως, πιθανότατα θα καταλήξει σε μία γραφειοκρατικού τύπου έρευνα που βέβαια δεν θα καταλήξει πουθενά. Απλά θα έχει καταναλωθεί στη δημόσια σφαίρα, με την έννοια ότι θα έχει τροφοδοτήσει σενάρια. Σενάρια που εκ των πραγμάτων βολεύουν την εκάστοτε κυβέρνηση, με την έννοια ότι στρέφουν την προσοχή και της προσφέρουν κάποιου είδους “άλλοθι”, λες και όσοι μας κυβερνούν δεν βαρύνονται με το αυτονόητο καθήκον να προστατεύουν την χώρα και τους πολίτες και έναντι δολιοφθοράς!

Για την περίπτωση που ό εισαγγελέας εννοεί όσα παραγγέλλει, σπεύδω να του παράσχω –με το συγκεκριμένο φωτογραφικό υλικό που αποτυπώθηκε το απόγευμα της 10ης Αυγούστου 2021 και παρατίθεται παρακάτω– απτά τεκμήρια “εμπρησμού” στον Δήμο Ωρωπού και ειδικότερα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καπανδριτίου, σε δασική και χορτολιβαδική περιοχή ένα  χιλιόμετρο βόρεια της βορειότερης ακτής της Λίμνης Μαραθώνα, μόλις δύο χιλιόμετρα ανατολικά του χωριού του Καπανδριτίου και σε νοητή ευθεία τριών χιλιομέτρων από τα όρια της φωτιάς στις Αφίδνες και στο Πευκόφυτο του Αγίου Στεφάνου.

Όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες πρόκειται για ευμεγέθη εμπρηστικό μηχανισμό έκτασης 80 τετραγωνικών μέτρων και μέσου ύψους 1,5 μέτρων, ήτοι 120 κυβικά μέτρα ξερών κλαδιών και ξερών  υπολοίπων από κλάδεμα κήπων. Το ερώτημα από ποιους κήπους προέρχονται όλα αυτά, οφείλουν να το βρουν οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες.

Εάν, βεβαίως, θελήσουν να τα δουν, μαζί με τους αρμόδιους του Δήμου Ωρωπού, αυτή την πιθανή αιτία μίας νέα καταστροφικής πυρκαγιάς. Επειδή δεν μασάω τα λόγια μου, είναι αυτοί που –με πρώτο τον δήμαρχο– ολοφύρονταν σε ζωντανή μετάδοση για την αδόκητη(;) φωτιά στην Μαλακάσα, ετέρου δημοτικού διαμερίσματος του χρονίως και κατά σύστημα  κατακαιόμενου Δήμου Ωρωπού.

Ιδού, λοιπόν, κύριε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου “προπαρασκευαστικές πράξεις” ενός “εμπρησμού”! Δεν είμαι ειδικός, αλλά όλες αυτές τις μέρες της μεγάλης καταστροφής άκουγα από τους αρμοδίους ότι τα ξερά κλαδιά προκαλούν πυρκαγιές ειδικά σε συνθήκες καύσωνα. Και σκέφτομαι με το φτωχό μυαλό μου: Εδώ έχουμε όχι ξερά κλαδιά, αλλά συσσώρευση ενός τεράστιου εύφλεκτου όγκου και μάλιστα με την ανοχή, εάν όχι με την έμμεση παρότρυνση του Δήμου.

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα κύριε εισαγγελέα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι