ΣΧΟΛΙΟ

Επιτέλους και αρνητές της απογραφής! – Ακολουθούν ταυτότητες, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ

Επιτέλους αρνητές και της απογραφής! – Μετά έχουν σειρά ταυτότητες, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ κλπ, Κόμπρα

Τελικά σε αυτήν την χώρα μοιάζει, όντως να ζούμε το θέατρο του παραλόγου! Ακριβώς σαν να είμαστε ηθοποιοί ενός έργου του Ευγένιο Ιονέσκο, τον οποίο όλοι πλέον μάθαμε από τον γνωστό ηθοποιό Άρη Σερβετάλη, που επέλεξε να τα… βροντήξει από την παράσταση “Ρινόκερος”, επειδή δεν δέχονταν να παίζει σε θέατρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους! Το αναφέρω, γιατί, πέρα από τους αρνητές του εμβολιασμού, τώρα έχουμε και τους αρνητές της απογραφής! Ναι, καλά ακούσατε, το ζούμε κι αυτό!

Ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ ομολόγησε πως υπάρχει «μία κατηγορία πολιτών μας που δεν επιθυμεί να απογραφεί καθόλου»! Στο εύλογο ερώτημα “ποιοι αρνούνται να απογραφούν”, την απάντηση δίνει μία “Δήλωση Αποποίησης της Απογραφής” που κυκλοφορεί (που αλλού) στα social media: «Αρνούμαι εντελώς την καταναγκαστική υποχρεωτική πράξη της ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ… με απώτερο σκοπό την ύπουλη καταγραφή αναφαίρετων Προσωπικών Δεδομένων μου… δεν επιθυμώ επ’ ουδενί τεχνολογικό τρόπο (κομπιούτερ-5G) να μετατραπώ εγώ και οι οικείοι μου σε Στατιστικό Κρούσμα Απογραφής».

Νομίζω καταλάβατε, τα… 600 δισ. του Αρτέμη Σώρρα και το τσιπάκι του Μπιλ Γκέιτς είναι τα μόνα που λείπουν από το μανιφέστο όσων έχουν συντάξει αυτήν την “δήλωση αποποίησης”. Δεν ξέρω εσείς, αλλά σηκώνω τα χέρια ψηλά με τέτοιον ανορθολογισμό! Με την ίδια λογική, θα εμφανιστούν και αρνητές της αστυνομικής ταυτότητας, του διαβατηρίου, των ασφαλιστήριων συμβολαίων αυτοκινήτου και ο κατάλογος δεν έχει τέλος! Γιατί να καταγράφονται η ηλικία, η διεύθυνση κατοικίας, ο τόπος γέννησης και όλα τα άλλα προσωπικά δεδομένα στην αστυνομική ταυτότητα; Γιατί να έχουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ;

Εάν τραβήξουμε τη λογική στην άκρη της, πρόκειται για άρνηση της ίδιας της έννοιας του συντεταγμένου κράτους. Καθώς είμαστε μέλη μίας κοινωνίας, πολίτες ενός κράτους, δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε σαν να ζούμε όπως τα ζώα σ’ ένα δάσος. Όσοι βλέπουν κάποιο καινοφανές σχέδιο παγκόσμιας συνωμοσίας, ας κάνουν τον κόπο να κοιτάξουν ένα βιβλίο ιστορίας. Θα δουν ότι απογραφή γίνεται σ’ όλα τα κράτη εδώ και αιώνες και στην Ελλάδα από τη σύσταση του κράτους, στο μακρινό 1828.

Η απογραφή είναι η βάση, πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι κοινωνικές δομές, αλλά και οι επιστημονικές επεξεργασίες, αποτιμήσεις και προβλέψεις, από την οικονομία μέχρι την ιατρική. Και μόνο το γεγονός ότι χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα είναι ενδεικτικό πως έχουμε κάνει βουτιά βαθιά στον ανορθολογισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τόπο, την κοινωνία και τους πολίτες.

Επειδή, όμως, με υποχρεώσατε να σοβαρέψω πολύ, τώρα θα σας εκπλήξω! Θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου! Μήπως, όσοι αντιδρούν έχουν δίκιο και βαδίζουμε σε μία “δικτατορία της Νέας Τάξης”, ενορχηστρωμένης από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος μας έφερε (εκτός των άλλων) και τον κορονοϊό; Είναι άραγε τυχαίο που στο σποτ της απογραφής του 2001 έπαιζε ο… Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος συμμετείχε και στην καμπάνια του “Μένουμε Σπίτι”, στο πρώτο κύμα της πανδημίας; Τι μας κρύβουν;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι