ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τραγωδία με μετανάστες στη Χίο: Χάθηκαν τρία παιδιά – Διασώθηκαν 19 άτομα

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στα Καρδάμυλα Χίου - Πληροφορίες για νεκρούς

Συναγερμός σήμανε σε λιμενικό και ακτοφυλακή από νωρίς σήμερα το πρωί της Τετάρτης (10/4) για την διάσωση μεταναστών, μετά από ναυάγιο, στην περιοχή Πάρπαντα Καρδαμύλων της Χίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του λιμενικού σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και νεκροί, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα ο αριθμός των ατόμων που επέβαιναν στη βάρκα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 19 άτομα, ανάμεσά τους και 8 ανήλικοι. Από τις ίδιες πληροφορίες προκύπτει ότι τέσσερα άτομα ανασύρθηκαν νεκρά ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων υπάρχουν άτομα που αγνοούνται, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με το site της τοπικής εφημερίδας «Αλήθεια» ανάμεσα στους επιβαίνοντες στη βάρκα, ήταν μια γυναίκα με τα τρία κορίτσια της, 10, 7 και 5 ετών με τα παιδιά μέχρι αυτή την ώρα να αγνοούνται. Η εφημερίδα αναφέρει ότι το Λιμεναρχείο Χίου σε συνεργασία με την Αστυνομία ξεκίνησε αρχικά επιχείρηση εντοπισμού του ναυαγίου στην ευρύτερη περιοχή και τελικά με το πρώτο φως της ημέρας εντοπίστηκαν στη δύσβατη ακτή Μαλαντρής των Καρδαμύλων ναυαγοί.

Από την επιχείρηση που ακολούθησε με αυτοθυσία των λιμενικών, που έπεσαν στα νερά για να προσεγγίσουν στο σημείο, διασώθηκαν 16 άτομα, εκ των οποίων τα 3 μεταφέρονται για ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο της Χίου. Συνολικά μέχρι τώρα οι διασωθέντες – μαζί με τους 3 που ενημέρωσαν για το συμβάν- φτάνουν στους 19, ενώ όπως προαναφέρθηκε αγνοούνται τρία κορίτσια. Οι έρευνες, στις οποίες συνδράμει και η πυροσβεστική συνεχίζονται, ενώ υπάρχουν πληροφορίες – που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα- για νεκρούς.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι