ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Επτά τρόποι για να γίνετε αντιπαθείς

Επτά τρόποι για να γίνετε αντιπαθείς, Νικολέτα Γιαννοπούλου

Η οικοδόμηση θετικών σχέσεων είναι ζωτικής σημασίας για την προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Ωστόσο, ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να δημιουργήσουν αμέσως μια αρνητική εντύπωση, κάνοντας τους ανθρώπους να σας αντιπαθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Εδώ είναι επτά συνήθειες που είναι πιθανό να απομακρύνουν τους ανθρώπους αμέσως από κοντά σας!

Η επίγνωση αυτών των συνηθειών είναι το πρώτο βήμα για να τις αποφύγετε και να βελτιώσετε τον τρόπο με τον οποίο σας αντιλαμβάνονται οι άλλοι. Μικρές αλλαγές στη συμπεριφορά μπορούν να κάνουν σημαντική διαφορά στον τρόπο που αντιδρούν οι άνθρωποι απέναντί σας, ανοίγοντας ενδεχομένως την πόρτα σε καλύτερες προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις. Καλλιεργώντας θετικές συνήθειες, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η εντύπωση που αφήνετε είναι καλή.

1. Δεν κοιτάτε στα μάτια

Η αποφυγή της οπτικής επαφής μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε αναξιόπιστοι ή αδιάφοροι. Όταν δεν κοιτάτε κάποιον στα μάτια, μπορεί να εκληφθεί ως έλλειψη αυτοπεποίθησης ή, χειρότερα, ότι έχετε κάτι που πρέπει να κρύψετε. Η διατήρηση οπτικής επαφής είναι μία συμπεριφορά που  δείχνει εμπιστοσύνη και σεβασμό για το άτομο με το οποίο αλληλεπιδράτε.

2. Διακόπτετε τη συζήτηση

Το να διακόπτεις συνεχώς τους ανθρώπους όταν μιλούν δεν είναι μόνο αγενής συμπεριφορά, αλλά δείχνει επίσης έλλειψη σεβασμού για τις απόψεις τους. Υποδηλώνει ότι πιστεύετε ότι οι ιδέες σας είναι πιο σημαντικές, κάτι που μπορεί να είναι απίστευτα άστοχο. Η ακρόαση είναι εξίσου σημαντική με την ομιλία σε οποιαδήποτε συνομιλία.

3. Το να είσαι υπερβολικά αρνητικός

Το να είσαι συνεχώς αρνητικός και να μην έχεις τίποτα θετικό να πεις μπορεί να στραγγίζει τους άλλους. Οι άνθρωποι έλκονται φυσικά από άτομα που είναι θετικά και αναζωογονητικά. Η συνεχής αρνητικότητα, το παράπονο και ο κυνισμός μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αποφύγουν την παρέα σας.

4. Να φαίνεσαι πάντα καλύτερος

Το να προσπαθείς πάντα να «καπακώσεις» την ιστορία ή τα επιτεύγματα κάποιου άλλου μπορεί γρήγορα να σε κάνει αντιδημοφιλές πρόσωπο. Αυτή η συνήθεια δείχνει έλλειψη ενσυναίσθησης και υπερβολική ανάγκη για προσοχή. Το να επιβραβεύετε τις επιτυχίες των άλλων αντί να ανταγωνίζεστε μαζί τους μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ισχυρότερων, αμοιβαίων δεσμών.

5. Κακή γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μιλάει πολύ πριν καν πεις μια λέξη. Τα σταυρωμένα χέρια, η αποφυγή της οπτικής επαφής ή ο διαρκής έλεγχος του τηλεφώνου σας μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε κλειστοί, αδιάφοροι ή ασεβείς. Η ανοιχτή στάση και η προσεκτική συμπεριφορά, από την άλλη πλευρά, σας κάνουν πιο προσιτούς.

6. Το να είσαι ανέντιμος

Ακόμα και μικρά ψέματα μπορούν να βλάψουν τη φήμη σας. Η ειλικρίνεια είναι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης και του σεβασμού σε κάθε σχέση. Τα άτομα που πιάνονται να λένε ψέματα, όσο μικρά και αν φαίνονται, συχνά γίνονται αμέσως αντιπαθή, γιατί θεωρούνται αναξιόπιστα.

7. Μη σεβασμός στον προσωπικό χώρο

Η εισβολή στον προσωπικό χώρο κάποιου μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε επιθετικοί ή να αγνοείτε τους κοινωνικούς κανόνες. Ειδικά σε πολιτισμούς όπου ο προσωπικός χώρος εκτιμάται, ο σεβασμός των ορίων είναι ζωτικής σημασίας. Η καταπάτηση της προσωπικής περιοχής κάποιου χωρίς τη συγκατάθεσή του μπορεί να τον κάνει να νιώθει άβολα και να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση.

 


 

Σε συνεργασία με το womanidol

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι