ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργατικές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εργατικές συγκεντρώσεις Πρωτομαγιάς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε εξέλιξη είναι οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας. Από τις 10:30 στο Σύνταγμα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΠΑΜΕ. Η ΓΣΕΕ έχει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ και αναφέρει πως: «Την 1η Μάη, ενώνουμε τη φωνή της εργατικής τάξης στην Ελλάδα για την αποκατάσταση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής προόδου και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία. Στην πλατεία Κλαυθμώνος έχει συγκέντρωση και η ΑΔΕΔΥ.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η Αστυνομία σήμερα Κυριακή λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών που έχουν εξαγγελθεί για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 08.00 και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τις 06.00, μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων στις παρακάτω λεωφόρους και οδούς:
– Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
– Λ. Βασ. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
– Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
– Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής.
– Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αθ. Διάκου και της Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
– Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.
– Λ. Βασ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σέκερη έως την Λ. Βασ. Αμαλίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς την Πλ. Συντάγματος καθώς και στις καθέτους αυτής, έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργίες και στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στη ΣΤΑΣΥ (γραμμές 1,2 & 3 και ΤΡΑΜ) την 1η Μαΐου θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία από το σωματείο εργαζομένων ενώ τη Δευτέρα 2 Μαΐου στα δρομολόγια σε Μετρό και Τραμ θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα συγκοινωνιών που ισχύει τις Κυριακές.

Λεωφορεία και τρόλεϊ, θα έχουν την Κυριακή 1η Μαΐου στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας

Σιδηρόδρομος: 24ωρη απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου, ενώ θα ισχύσουν τροποποιήσεις κι ακυρώσεις δρομολογίων και στο πρόγραμμα της 30ης Απριλίου και της 2ας Μαΐου, σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο.

Για τα πλοία θα ισχύσει 24ωρη απεργία την Κυριακή 1η Μαΐου από 00:01 έως 24:00 της ίδιας ημέρας. Οι εκδρομείς του τριημέρου που δεν έχουν μεριμνήσει για την έκδοση εισιτηρίων επιστροφής για διασταύρωση των δρομολογίων που θα ισχύσουν από τις 2 Μαΐου, θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τις λιμενικές αρχές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι