ΣΧΟΛΙΟ

Τώρα και μας δουλεύουν οι Πακιστανοί για το Σύνταγμα!

Τώρα και μας δουλεύουν οι Πακιστανοί για το Σύνταγμα!, Κόμπρα

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το κοντράστ ανάμεσα στα αυστηρά μέτρα προς Έλληνες πολίτες και επαγγελματίες για παραβάσεις του νόμου περί πανδημίας και η χαλαρή αντιμετώπιση του συνωστισμού χιλιάδων Πακιστανών μεταναστών στην πλατεία Συντάγματος για την εορταστική φιέστα της αλλαγής του χρόνου. Όσον αφορά την Αστυνομία, αυτή ήταν προς… Λυκαβηττό μεριά: Παραφύλαγε την χρυσοπληρωμένη φιέστα του Κώστα Μπακογιάννη και την (μόλις 17 λεπτών) συναυλία του Σάκη Ρουβά!

Βέβαια έπεσε χοντρό “δούλεμα” στην κυβέρνηση στα κοινωνικά δίκτυα, την στιγμή που τα  ρεπορτάζ των συστημικών ΜΜΕ μιλούσαν για “σαρωτικούς ελέγχους της Αστυνομίας” για την τήρηση των μέτρων και για “εξοντωτικά πρόστιμα” στους παραβάτες! Χιλιάδες χρήστες του Twitter έσπασαν πλάκα με την ανυπαρξία της Αστυνομίας, μιλώντας για δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σήμερα (αφού προηγήθηκε το… κάζο στα social media) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι «οι εικόνες αυτές είναι εντελώς απαράδεκτες. Μόλις τις είδα, εγώ κάλεσα την Αστυνομία και μου είπαν ότι αυτό κράτησε περίπου μισή ώρα. Μου είπαν ότι τους έγινε ενημέρωση πως δεν θα υπάρχει κάποια εκδήλωση, λόγω των μέτρων για την πανδημία και μέσα σε μισή ώρα είχαν φύγει».

Η πακιστανική κοινότητα ζητεί τώρα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, με επιστολή του προέδρου της, “συγγνώμη” για την «αυθόρμητη και όχι οργανωμένη συγκέντρωση που οφειλόταν σε άγνοια του νόμου», όπως ισχυρίζεται. Για τους χιλιάδες Πακιστανούς μετανάστες που κατέκλυσαν το Σύνταγμα (οι περισσότεροι χωρίς μάσκες) ο πρόεδρός τους γράφει ότι «δεν ήξεραν ότι δεν θα γινόταν εκεί η ετήσια γιορτή για την αλλαγή του χρόνου» και ότι «μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποχώρησαν ειρηνικά».

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας ζητεί στην επιστολή του επιείκεια και διαγραφή των προστίμων που βεβαιώθηκαν. Μάλλον έχει διάθεση για χοντρό δούλεμα! Είναι γεγονός ότι κάθε χρόνο (προ πανδημίας) το Σύνταγμα γέμιζε πάντα από αλλοδαπούς παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς οι περισσότεροι Έλληνες γιόρταζαν και γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου στα σπίτια τους και βγαίνουν να διασκεδάσουν μετά τα μεσάνυχτα.

Όλοι ήξεραν, πλην των Πακιστανών!

Όμως, γιατί μόνον οι Πακιστανοί μετανάστες φέτος δεν αντελήφθησαν ότι λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπονται δημόσιες εκδηλώσεις; Όλοι οι άλλοι αλλοδαποί ήταν ενήμεροι, αλλά ειδικά οι Πακιστανοί, όχι; Δεν βρέθηκε κανένας ομόφυλός τους στο ΤικΤοκ, στο Twitter και στο Facebook να τους πει ότι αν κατεβούν στο Σύνταγμα, θα παρανομήσουν; Από τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media, δεν βλέπουμε Αφρικανούς μετανάστες, ή μετανάστες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Εξάλλου, όπως έδειξε το χαρακτηριστικό βίντεο, όπου ακούγεται Πακιστανός μετανάστης να… βρίζει τον πρωθυπουργό και να τον καλεί να “κατέβει στο Σύνταγμα”, είναι φανερό πως τουλάχιστον αρκετοί από τους συγκεντρωθέντες γνώριζαν ότι παρανομούσαν και κατέβηκαν ακριβώς για να “σπάσουν πλάκα” με την τήρηση των μέτρων προστασίας για την πανδημία. Είχαμε δηλαδή ένα κανονικότατο υπαίθριο κορονοπάρτι, σαν αυτά των ανεγκέφαλων πιτσιρικάδων που πριν το άνοιγμα της εστίασης κατέκλυζαν τις πλατείες των πόλεων, περιφρονώντας κάθε έννοια σεβασμού στην δημόσια υγεία και πάλι υπό την ανοχή της Αστυνομίας.

Και άραγε, αν δεν είχαν πέσει και μερικά πρόστιμα, θα έμπαιναν στον κόπο να ζητήσουν συγγνώμη ή το “παρντόν” ήταν απαραίτητο απλά για να τους χαριστούν; Και γιατί δεν υπήρχε ούτε μια Πακιστανή γυναίκα σε όλο το Σύνταγμα, με εξαίρεση ορισμένες νεαρές κοπέλες (προφανώς Ελληνίδες) οι οποίες χόρευαν και τραγουδούσαν μαζί τους, ακόμα και εθνικιστικά συνθήματα υπέρ του Πακιστάν; Δεν ξέρουν αυτές οι Ελληνίδες “αλληλέγγυες” ότι για τις Πακιστανές δεν αλλάζει ούτε ο χρόνος, ούτε ο αιώνας; Όμως αυτό είναι μια άλλη πληγή…

Ο κ. Θεοδωρικάκος πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακυρωθεί κανένα πρόστιμο: «Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη». Το σίγουρο είναι πως,  από την μια η χρυσοπληρωμένη πρωτοχρονιάτικη φιέστα του Μπακογιάννη, από την άλλη το κορονοπάρτι των Πακιστανών, μια χαρά “ποδαρικό” έκανε το 2022…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι