ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Έβρος: Εκκενώθηκε η Λευκίμη – Στο νοσοκομείο ο επικεφαλής των πυροσβεστών

Έβρος: Εκκενώθηκε η Λευκίμη – Στο νοσοκομείο ο επικεφαλής των πυροσβεστών

Μαίνεται ανεξέλεγκτη για 15η μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο , ενώ πριν λίγο με μήνυμα από το 112  δόθηκε εντολή για εκκένωση της Λευκίμης, λόγω αναζωπυρώσεων  αν και το πρωί η φωτιά παρουσίαζε βελτιωμένη εικόνα.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το σύστημα προειδοποίησης 112 με το οποίο τους ζητήθηκε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο γύρω τις 6μ.μ. αποφασίστηκε η εκκένωση της περιοχής και οι κάτοικοι ενημερώθηκαν με νέο μήνυμα να εκκενώσουν προς Τυχερό.

Το μήνυμα γράφει: «Ενεργοποίηση 112 στον Έβρο. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Λευκίμμη απομακρυνθείτε προς Τυχερό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το evros-news.gr, έχει καεί ήδη ένα μαντρί και τα ζώα που ήταν μέσα και πλέον η φωτιά κινείται προς το χωριό και το στρατόπεδο της 7ης Ταξιαρχίας.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις κατάσβεσης, επίγειες και εναέριες, προσπαθώντας με συνεχόμενες ρίψεις νερού να αναχαιτίσουν τη φωτιά, η ένταση της οποίας διαφοροποιείται ανά διαστήματα.  Στον Νομό, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία  Πολιτικής Προστασίας υπάρχει και σήμερα πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορίας 4.

Επικεφαλής των δυνάμεων είναι ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χρήστος Λάμπρης, ο οποίος τις τελευταίες δέκα ημέρες βρέθηκε και αυτός στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πύρινη λαίλαπα. Ο επιτελάρχης της Πυροσβεστικής εισέπενευσε μεγάλες ποσότητες καπνού και όπως έγινε γνωστό από την υπηρεσία, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου και νοσηλεύεται.

Στο μεταξύ νέα, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Στεφάνι Κορινθίας. Η φωτιά καίει σε δύσβατη, δασική περιοχή και στο μέτωπο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 9 οχήματα εδάφους, 4 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.  Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη ζώνη. Τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι