ΓΝΩΜΗ

Εξετάσεις δίνει η Δικαιοσύνη για τα Τέμπη

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη,

Η παρακώλυση της Δικαιοσύνης δεν είναι αποκλειστικώς Ελληνικό φαινόμενο αλλά διαρκές και διεθνές. Ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας Γιόν Σοκ-γελ παρεμπόδισε την παραπομπή του στο δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, χρησιμοποιώντας τους φρουρούς του. Ο Αμερικανός δικαστής Χουάν Μπέρχαμ κάλεσε στις 10 Ιανουαρίου, τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να παρουσιασθή στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για να του απαγγείλει την καταδίκη επί απιστία (hush money). Ο Τράμπ ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ την ακύρωση της κλήσης.

Επί δύο έτη, η υπόθεση των Τεμπών αναζητεί την απονομή δικαιοσύνης .Ο εφέτης ανακριτής ψάχνει και δεν βρίσκει το πυριφλεγές φορτίο, που έγινε η αιτία να χαθούν 57 -περίπου- νέοι άνθρωποι στην σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη. Η έκρηξη (fire ball) δεν έγινε από ανάφλεξη ελαίων σιλικόνης αλλά με παράνομο φορτίο υδρογονανθράκων που μεταφέρετο λάθρα στην Αθήνα, απεφάνθη το Πολυτεχνείο. Κάποιοι ευθύνονται γι’ αυτό.

Η σπουδή εξαλείψεως των τεκμηρίων της απωλείας τόσων ανθρώπων δεν ήταν δυνατή χωρίς την σύμπραξη της διοικήσεως, τοπικής και υπερτοπικής. Αυτό είναι αδίκημα που ενδιαφέρει τη δικαιοσύνη. Δράστες και ηθικούς αυτουργούς.
Στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδος σπανίζουν περιστατικά συγκαλύψεως των ενόχων. Υπήρξαν δικαστές ως ο Γεώργιος Τερτσέτης (1800-1874) και Αναστάσιος Πολυζωΐδης που ηρνήθησαν να συμπράξουν στην καταδίκη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναύπλιο το 1834, παρά την πίεση του υπουργού Δικαιοσύνης Σχινά και του δημοσίου κατηγόρου Σκωτσέζου Εδουάρδου Μάσον.

Ζητείται δικαιοσύνη για τα Τέμπη

Η Δίκη των Έξη, επίσης, επί εσχάτη προδοσία της κυβερνήσεως Δημ. Γούναρη το 1923 υπήρξε νομικώς μετέωρη και ιστορικώς εξιλαστήριος, για την γενομένη αδικία(*). Οι υποθέσεις της δολοφονίας Πόλκ και του Γρηγόρη Λαμπράκη άλλαξαν τον ρουν της συγχρόνου πολιτικής ζωής της χώρας.

Οι Κατιλιναϊκές δημηγορίες(**) των συγγενών θυμάτων των Τεμπών δεν στρέφονται κατά κάποιου προσώπου ή έχουν πολιτικά ελατήρια αλλά εξαντλούν την υπομονή εκείνων που έχασαν τα παιδιά τους. Απαιτείται άμεση δικαστική εκκαθάριση. Να μην θεωρηθούμε …Μαφία της Σικελίας.

(*)Έξοχο το βιβλίο του Θανάση Διαμαντόπουλου για την καταδίκη των Έξη, εκδόσεις Πατάκη
(**) Quo usque Tandem (abutere) Catilina patientia nostra , δημηγορία του Κικέρωνος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Kαταθέστε το σχολιό σας. Eνημερώνουμε ότι τα υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

2 ΣΧΟΛΙΑ
Παλιότερα
Νεότερα Με τις περισσότερες ψήφους
Σχόλια εντός κειμένου
Δες όλα τα σχόλια

Τι εγινε εκεινη η προσφηγη σε ευρωπαικους θεσμους;
Δηλαδη οι ευρωπαικοι θεσμοι ειναι ανωτεροι του ελληνικου συνταγματος σε αλλα θεματα, πχ οικονομικα ,αλλα σε θεματα οπως των Τεμπων ισχυει το εθνικο δικαιο;

Καλα λενε οτι και η ΕΕ ειναι ανδρο παρανομιας- Ποτε θα το καταλαβουμε

Ωραία η ανάλυση… Αλλά δεν χρειάζεται να γίνουμε Σικελική μαφία… είμαστε πολύ ανώτεροι …. Στην Σικελική μαφία….το πρώτο που διδάσκονται οι νεοφερμένοι είναι πως δουλεύει το ελληνικό πολιτικό σύστημα ( έλεγχο ,κομμάτων ,ολιγαρχίας , εκκλησίας, ποδόσφαιρο). Πώς δηλαδή όλο το κρατικό σύστημα να λειτουργεί ως μαφία.. Μήπως δεν θα έπρεπε… Διαβάστε περισσότερα »

2
0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx