Εξπρές του μεσονυχτίου στην Turkish Airlines

Εξπρές του μεσονυχτίου στην Turkish Airlines

Με την ανεξήγητη βιαιότητα των υπαλλήλων της Turkish Airlines και της τουρκικής αστυνομίας ήρθε αντιμέτωπο νεαρό ζευγάρι στις 26 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Το περιστατικό έλαβε χώρα όταν η ιρανικής καταγωγής Miss Fitness 2016 και επαγγελματίας παίκτρια πόκερ Melika Razavi θα ταξίδευε με τον φίλο της στο Κέιπ Τάουν στη Νότια Αφρική. Τη δυσάρεστη εμπειρία της η Razavi την αφηγήθηκε σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

To ζευγάρι λοιπόν θα ταξίδευε από τα Κατεχόμενα στο Κέιπ Τάουν μέσω Κωνσταντινούπολης. Όπως αφηγείται στο βίντεό της η Razavi, το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο νεαρός φίλος της έδειξε φανερά δυσαρεστημένος, καθώς η εταιρεία τους ζήτησε επιπλέον 440 δολάρια για τις αποσκευές τους. Φαίνεται όμως πως εξέφρασε αρκετά έντονα τη δυσαρέσκειά του στην Razavi, καθώς τακτοποιούσε τις χειραποσκευές πάνω από τα καθίσματα: «τι απατεωνίστικη αεροπορική εταιρία είναι αυτή» είπε. Δυστυχώς για τον ίδιο, δίπλα του βρισκόταν μία αεροσυνοδός, η οποία αφού τους ζήτησε τα εισιτήρια κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας.

https://www.facebook.com/melika.sweet/videos/10156158467953375/

Το προσωπικό ζήτησε από το έκπληκτο ζευγάρι να μεταρθεί στο πίσω μέρος του αεροσκάφους. Το ζευγάρι αντέδρασε και αρνήθηκε να ακολουθήσει το προσωπικό. O νεαρός μίλησε για ελευθερία του λόγου: “Δεν μιλούσα σε σένα, μιλούσα στην κοπέλα μου. Μπορεί να χάσεις τη δουλειά σου γι αυτό που κάνεις“! Ο άνδρας της ασφάλειας της εταιρείας αποχώρησε. Αλλά το περιστατικό δεν τελείωσε εκεί. Καθώς το ζευγάρι είχε καθίσει στα καθίσματά του, ξαφνικά επέστρεψε ο άνθρωπος της ασφάλειας με τέσσερεις αστυνομικούς οι οποίοι τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν εκτός του αεροσκάφους. Το ζευγάρι αρνήθηκε.

Ταξιδεύω 6 μήνες το χρόνο και αυτό δεν μου έχει ξανασυμβεί” αναφέρει η ιρανή στο βίντεο. Αμέσως οι αστυνομικοί άρχισαν να τους τραβάνε χωρίς να τους δίνουν εξηγήσεις. Οι Τούρκοι, ανένδοτοι να μιλήσουν με τους πελάτες της εταιρείας άσκησαν βία στον νεαρό φίλο της κοπέλας και τραβώντας τον επιχείρησαν να τον βγάλουν εκτός του αεροσκάφους. Η κοπέλα πανικόβλητη άρχισε να κλαίει και να ρωτάει “γιατί το κάνουν όλο αυτό” και μετά από λίγο λιποθύμησε.

Τους έσυραν κυριολεκτικά έξω από το αεροσκάφος “λες και ήταν τρομοκράτες” όπως αφηγήθηκε η ίδια. Ο νεαρός φίλος της άρχισε να φωνάζει “κάποιος να την βοηθήσει, θα πάθει καρδιακή προσβολή“. Οι αστυνομικοί φαίνεται φοβήθηκαν και την άφησαν στο έδαφος, και αργότερα κατέφθασε ασθενοφόρο να την μεταφέρει σε κλινική. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ζήτησαν συγνώμη και ανέφεραν ότι επενέβησαν διότι ο πιλότος ενημέρωσε ότι το ζευγάρι αποτελούσε “κίνδυνο για το αεροπλάνο“.

Η Razavi μέσω του βίντεό της ζητάει εξηγήσεις από την τουρκική εταιρεία και εύχεται να μην συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο σε κανέναν άνθρωπο στον κόσμο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι