ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ευθύνες και στην Αστυνομία για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη

Ευθύνες και στην Αστυνομία για τη γυναικοκτονία στη Δάφνη

Στη δημοσιότητα ήρθαν στοιχεία από την ιατροδικαστική εξέταση της γυναίκας που δολοφονήθηκε βάναυσα από τον σύζυγό της στην περιοχή της Δάφνης. Η 31χρονη σύμφωνα με αυτά φέρει δύο τραύματα στην τραχηλική χώρα, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν ίχνη πάλης. Εικάζεται ότι ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι τη στιγμή που δέχτηκε την επίθεση. Οι ενδείξεις δείχνουν έναν επίπονο θάνατο, αφού το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν 28 εκατοστών.

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος που παραδόθηκε μόνος του στην αστυνομία δήλωσε ότι το έκανε επειδή ζήλευε και νωρίτερα το πρωί παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα. Η απόφαση που πάρθηκε ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη στον 40χρονο γυναικοκτόνο με κατηγορίες που περιλαμβάνουν την ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, και για οπλοφορία-οπλοχρήσια.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε εν συνεχεία στον ανακριτή, όπου με βάση τις πληροφορίες, θα οριστεί προθεσμία ώστε να ετοιμάσει την απολογία του. Τα θανάσιμα τραύματα στο λαιμό της 35χρονης κοπέλας ήταν δύο μαχαιριές, που όμως δεν την σκότωσαν ακαριαία, παρά μετά από πέντε περίπου λεπτά σύμφωνα με τις ενδείξεις που έχει ο ιατροδικαστής. Ο γυναικοκτόνος  δήλωσε μετανιωμένος στον εισαγγελέα, αναφέροντας μάλιστα ότι τον τύφλωσε η… ζήλεια.

Οι μαρτυρίες της γειτονιάς

Μαρτυρίες από γείτονες πάντως κάνουν λόγο για παρατεταμένη κακοποιητική συμπεριφορά του άντρα προς τη σύζυγό του. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση από άτομο της γειτονιάς που είπε ότι είχε προηγηθεί και περιστατικό έντονης λογομαχίας στην ψησταριά που διατηρούσε το ζεύγος, όπου φαίνεται να τσακώθηκαν εν ώρα εργασίας. Άτομα που διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία άκουσαν τη γυναίκα σε προηγούμενο τσακωμό τους να φωνάζει «βοήθεια», ενώ συγκλόνισε και η ανάρτηση μιας γυναίκας που εντοπίζοντας το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κάλεσε την αστυνομία, που έφτασε στο σημείο αλλά αποχώρησε χωρίς να κάνει κάτι.

Η πρώτη ανάρτηση-έκκληση της γυναίκας είχε γίνει στις 11 Ιουλίου, με την ίδια να σχολιάζει για την απαράδεκτη στάση των αστυνομικών που δεν έλεγξαν σοβαρά την καταγγελία «Όταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν». Η γειτόνισσα του ζευγαριού μαθαίνοντας το περιστατικό, ανακοινοποίησε την αρχική της δημοσίευση προσθέτοντας «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Η ανάρτηση έγινε πολύ γρήγορα ανάρπαστη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την ΕΛΑΣ να ανακοινώνει ότι οι δύο αστυνομικοί που κατέφθασαν στο σημείο αλλά δεν έπραξαν τα δέοντα είναι πλέον σε διαθεσιμότητα. Κατά αυτόν τον τρόπο ξεκίνησαν και οι πολιτικές ανακοινώσεις σχετικά με την ανατριχιαστική συζυγοκτονία στη Δάφνη, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιρρίπτουν βαρύτατες ευθύνες στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Πολιτική αντιπαράθεση

«Αν η ΕΛΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη είχε ανταποκριθεί στην σοκαριστική καταγγελία της γειτόνισσας στη Δάφνη, τότε ίσως η 31χρονη γυναίκα σήμερα να ζούσε» γράφει σε ανακοίνωσή του για το συμβάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Χρυσοχοΐδη, που επί των ημερών του έχουμε σε επτά μήνες, έξι γυναικοκτονίες».

«Η ΕΛ.ΑΣ του κ. Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη», συνεχίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «αντί να δείχνει αντανακλαστικά, μόνο όταν είναι να χτυπήσει διαδηλωτές και να καταπνίξει κοινωνικές αντιδράσεις στις ακραία αντικοινωνικές πολιτικές τους, ας ασχοληθεί επιτέλους θεσμικά με την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, που μετά και τα λοκντάουν και τον πολύμηνο εγκλεισμό βρίσκεται σε πρωτοφανή έξαρση».

Στο ΚΙΝΑΛ αντίστοιχα άνοιξε πυρ κατά των κυβερνητικών χειρισμών η ίδια η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, μέσα από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μια ακόμη γυναικοκτονία. Μια ακόμα ζωή χάθηκε. Μια ακόμα γυναίκα θύμα. Όσο μένουμε στις διαπιστώσεις, οι αριθμοί μεγαλώνουν. Αποφάσεις και δράσεις τώρα. Για τις ποινές, για την εκπαίδευση των αστυνομικών ώστε να αντιδρούν άμεσα στις καταγγελίες» αναφέρει μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να «επενδύει» στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό». Στη συνέχεια αναφέρεται εκτενώς στις αντίστοιχες υποθέσεις που καταγράφηκαν επί διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019», ενώ καταλήγει λέγοντας «Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι