ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Φωτιές στην Αττική: Καίγονται σπίτια στον Βαρνάβα – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις

Φωτιές στην Αττική: Καίγονται σπίτια στον Βαρνάβα – Μηνύματα του 112 για εκκενώσεις
Πυκνό σύννεφο καπνού, όπως διακρίνεται από την Εθνική οδό, έχει σκεπάσει τον ουρανό της Αττικής, από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής, Κυριακή 11 Αυγούστου 2024. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα, 23 οχήματα, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή του Βαρνάβα. Λίγο πριν τις 17.00 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς, συμμετέχουν 210 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 10 πεζοπόρα, 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα ενώ έχει σταλεί μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής, να απομακρυνθούν προς Γραμματικό και Καπανδρίτι. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Open, τουλάχιστον 10 απεγκλωβισμούς πολιτών χρειάστηκε να κάνει η ΟΠΚΕ στην περιοχή.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο δυνατός αέρας θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το βράδυ στην Αττική, γεγονός που δυσκολεύει πολύ το έργο της κατάσβεσης.

Λόγω της πυρκαγιάς, γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων:

1)Επαρχιακή οδός Καπανδριτίου – Βαρνάβα

2)Επαρχιακή οδός Γραμματικού – Βαρνάβα

3)Επαρχιακή οδός Παραλία Βαρνάβα – Βαρνάβας.

Φωτιά και στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα, σε ύφεση είναι από τις 17.00 το απόγευμα, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Νέο Μάζι.  Λίγο μετά τις 3, εστάλη μήνυμα του 112, το οποίο ανέφερε ότι όσοι βρίσκονται στην περιοχή πρέπει να κατευθυνθούν προς Αιγειρούσες. Στη φωτιά στα Μέγαρα επιχειρούν 68 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επίσης 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Λόγω της φωτιάς υπάρχει εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε:

  • 1)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και δρόμο Μαζίου προς οικισμό Νέο Μάζι
  • 2)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου και ανώνυμη οδός προς την Ιερά Μονή Αγίου Μακρύνου
  • 3)Περιφερειακή Οδός Μεγάρων – Αιγειρούσες στο ρεύμα προς Αιγειρούσες από την θέση Δίστραρα
  • 4)Παραλιακή Αλεποχωρίου-Σχίνου στο ρεύμα προς Σχίνο στο ύψος του καταστήματος Αιγειρούσες στην περιοχή του Αλεποχωρίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι