ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε μερική ύφεση η φωτιά στις Καρυές Χίου – Απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή

Σε μερική ύφεση η φωτιά στις Καρυές Χίου – Απομάκρυνση κατοίκων από την περιοχή

Φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Ρεστά της Χίου. Στην όμορη περιοχή Καρυές εστάλη μήνυμα του 112 να κατευθυνθούν οι κάτοικοι προς τη Χώρα.

Σε συναγερμό τέθηκαν επίγειες κι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς η φωτιά καίει δάσος και θαμνώδη έκταση και πλησιάζει τις αυλές των πρώτων σπιτιών έξω από το χωριό Καρυές. Συγκεκριμένα επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και πέντε αεροπλάνα με ένα ελικόπτερο.

Γύρω στις 17:00 η φωτιά οριοθετήθηκε και βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Εάν δεν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα περιοριστεί και θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο μέχρι το βράδυ.

Νωρίτερα, απομακρύνθηκαν, με τη συνδρομή της αστυνομίας, πέντε κατάκοιτοι ηλικιωμένοι, ενώ έχει σταλεί στους πολίτες μήνυμα από το 112, ώστε να απομακρυνθούν από τις Καρυές προς τη Χώρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι