Φρικιαστικό έγκλημα στην Πάτμο – Άγνωστος καίει με οξύ γατιά!

Φρικιαστικό έγκλημα στην Πάτμο – Άγνωστος καίει με οξύ γατιά!

Οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου, με ανάρτησή τους στα social media, καταγγέλλουν κακοποίηση γατιών. Πρόκειται για γάτες που έχουν εντοπιστεί με εγκαύματα στην περιοχή Μελόϊ του νησιού.

Όπως αναφέρουν «πριν λίγο καιρό μας είχαν ενημερώσει για μια γάτα με εγκαύματα στο Μελόϊ. Πήγαμε, την πήραμε και με την καθοδήγηση του κτηνιάτρου, της δώσαμε τις πρώτες βοήθειες και η κοπέλα που μας ειδοποίησε ανέλαβε την υπόλοιπη θεραπεία της, μέχρι την αποκατάσταση».

Όπως καταγγέλλουν οι Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτμου, «ο γιατρός είπε ότι αυτό δεν ήταν ατύχημα και η ύπαρξη και άλλων γατιών με παρόμοια τραύματα το επιβεβαιώνει». Την Τρίτη (21/5) «μας ειδοποίησαν για πολύ νεαρή γάτα με ίδια τραύματα». Όπως αναφέρει η ανάρτηση «κατά κάποιο περίεργο τρόπο εμφανίζονται εκεί και άλλες γάτες με εγκαύματα και τα μισά έχουν εξαφανιστεί».

Οι εικόνες που κυκλοφόρησαν προκαλούν αποτροπιασμό.

Από τη στιγμή που ο γιατρός απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για κάποια ασθένεια και απέδωσε τα τραύματα σε κακοποίηση των γατιών, εγείρεται ζήτημα. Όπως είναι γνωστό, η κακοποίηση ζώου είναι ποινικό αδίκημα που τιμωρείται από το νόμο και μάλιστα αυστηρά. Και δικαίως, αφού όποιος κακοποιεί ζώα, όπως έχουν αποδείξει οι αρμόδιοι επιστήμονες, είναι υποψήφιοι κακοποιητές και ανθρώπων.

Αυτό σημαίνει ότι η τοπική Αστυνομία της Πάτμου έχει υποχρέωση να ερευνήσει δραστήρια την υπόθεση και να βρει τον ή τους ενόχους. Η τοπική κοινωνία είναι μικρή και στην πραγματικότητα τίποτα δεν μένει κρυφό. Αυτό σημαίνει ότι, ο “άγνωστος” μάλλον δεν είναι και τόσο άγνωστος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, εάν οι αστυνομικοί ερευνήσουν προσεκτικά, κατά πάσα πιθανότητα, θα βρουν μία άκρη.

Κι αυτό είναι προς το συμφέρον της Πάτμου. Μπορεί στις τοπικές κοινωνίες να επικρατεί παραδοσιακά ο νόμος της σιωπής, αλλά εάν γίνει γνωστό ότι στο νησί γίνονται τέτοια φρικιαστικά εγκλήματα εναντίον γατιών, η εικόνα της Πάτμου ως προορισμού θα αμαυρωθεί με αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση. Ας τα σταθμίσουν, λοιπόν, οι ντόπιοι και ας φροντίσουν να βοηθήσουν την Αστυνομία να βρει τον ή τους ενόχους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι