ΣΧΟΛΙΟ

Για χιλιοστή φορά το “μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο” στο ελληνικό ποδόσφαιρο…

Για χιλιοστή φορά το "μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο" στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Κόμπρα

Τον γύρο του κόσμου έκαναν τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στην Τούμπα, με πολλούς να αναφέρονται (κάκιστα κατ’ εμέ) σε «διασυρμό της χώρας» και σε «εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου». Κακώς επαναλαμβάνω, γιατί το ματσάκι “χούλιγκαν και αστυνόμοι” μπορεί να ειδωθεί και ως ένα βήμα για επιστροφή στην “κανονικότητα”! Θα μου πείτε τα κρούσματα δεν έχουν τελειωμό, αλλά σιγά τώρα που θα ασχοληθούμε με λεπτομέρειες!

Πως να το κάνουμε, τα επεισόδια στα γήπεδα αποτελούν παράδοση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Λόγω lockdown, είχαμε καιρό να δούμε εικόνες της “ευγενούς άμιλλας” που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα, με τις εισβολές οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, τις συμπλοκές με την Αστυνομία, τις εκτοξεύσεις φωτοβολίδων και καπνογόνων… Και φυσικά τους αρμόδιους της Πολιτείας να επαναλαμβάνουν, για χιλιοστή φορά, πως το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο»!

https://youtu.be/suQSpi_xm1Y

Βέβαια, μιας και βρισκόμαστε σε mood μετάλλαξης Όμικρον, δεν έλειψαν και συλλήψεις οπαδών που μετείχαν στα επεισόδια, οι οποίοι (εκτός από δαρμένοι) βρέθηκαν κατά κανόνα και ανεμβολίαστοι! Πέφτω από τα σύννεφα! Ποιος να το περίμενε ότι στην Ελλάδα οι έλεγχοι για την είσοδο των οπαδών στα γήπεδα γίνονται μόνο “στα χαρτιά”!

Τα γεγονότα έκαναν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να αρπάξει το μαχαίρι (το αν είναι και “παλιό, αφρικάνικο και ατσάλινο” σαν του Καββαδία, δεν το ξέρω) και να δηλώσει έτοιμος να κόψει την είσοδο όλων των οπαδών στα γήπεδα. Φρέσκος είναι ο Τάκης στην Κατεχάκη δεν θέλω να προεξοφλήσω τίποτα, αλλά τον συμβουλεύω να μη λέει πολλά, γιατί έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα δεν τα βγάζεις εύκολα πέρα με τα αφεντικά του ποδοσφαίρου. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει το μαχαίρι, αλλά στο ποδόσφαιρο βλέπετε το πεπόνι το έχουν άλλοι…

Πάντως, εάν το κάνει, προφανώς η απαγόρευση θα αφορά και τους εμβολιασμένους, όπως ήδη συμβαίνει στην Ολλανδία. Το ζητούν εξάλλου αρκετοί δικοί μας επιδημιολόγοι, αλλά η κυβέρνηση εμμένει στο τροπάρι «τα νέα μέτρα θα αφορούν τους ανεμβολίαστους». Είναι βλέπετε και τα ψηφαλάκια!

Ο Θεοδωρικάκος, πάντως, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη, βάζοντας θέμα και για μάσκες στο γήπεδο! Δεν λέω, ευγενής και δικαιολογημένη η πρόθεσή σου Τάκη μου, αλλά ας σταματήσουν πρώτα να μετατρέπονται σε εμπόλεμες ζώνες τα γήπεδα κι ας εξασφαλιστεί ότι θα εισέρχονται στα γήπεδα μόνο εμβολιασμένοι και εμείς μαζί σου για τις μάσκες. Γιατί έτσι όπως πάμε (στο στόμα το έχω) μπορεί να φτάσει αλλιώς το “μαχαίρι στο κόκαλο”, μιας και είμαστε σε μία πανδημία που δεν έχει τέλος – αυτό μας είπε και ο δόκτορας Φάουτσι. Με άλλα λόγια, δεν ξέρουμε καλά-καλά αν θα κάνουμε Χριστούγεννα…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι