ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Γιατί έχουν κρεβάτια από χαρτόνι οι αθλητές στην Ολυμπιάδα του Τόκιο

Τόκιο: Χωρίς τηλεοπτική κάλυψη και η προσπάθεια του Παναγιώτη Γκιώνη

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας λόγω της πανδημίας, έχει απαγορεύσει ρητά στους 18.000 αθλητές που φιλοξενούνται στο Ολυμπιακό Χωριό στο Τόκιο να πίνουν αλκοόλ στα καταλύματά τους, να δέχονται επισκέψεις συγγενών, αλλά και να κάνουν σεξ. Είναι η πρώτη φορά που απαγορεύεται το σεξ μεταξύ αθλητών, ενώ στους αμέσως προηγουμένους η οργανωτική επιτροπή είχε μοιράσει και αμέτρητα προφυλακτικά, γνωρίζοντας ότι οι αθλητές σίγουρα θα συνευρεθούν.

Γράφεται αυτές τις μέρες ως είδηση ότι οι Ιάπωνες για να περιορίσουν τις πιθανότητες μετάδοσης με το σεξ, κατασκεύασαν κρεβάτια περιορισμένης αντοχής που δεν θα σηκώνουν δύο άτομα ή “ελιγμούς” πάνω τους. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι που δεν θυμούνται τα πάντα και κυρίως φταίνε οι Ιάπωνες που διαφημίζουν τώρα τα κρεβάτια τους, ως “αντι-σεξ” και ως μέτρο κατά της πανδημίας!

Πέρσι τον Δεκέμβρη, όταν προκατακεύασαν τα κρεβάτια από χαρτόνι, είπαν ότι το κάνουν για να διευκολύνουν την ανακύκλωση, όσων θα μείνουν στα αζήτητα μετά τους Αγώνες. Τώρα, πάντως, επειδή έχουν ήδη 41 κρούσματα σε εργαζομένους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (και σε μερικούς αθλητές), κάνουν δηλώσεις ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την πανδημία και προβάλλουν ως ένα από τα αυτά και τα κρεβάτια από χαρτόνι.

Το σκεπτικό για τα κρεβάτια

Η κατασκευή αυτών ολοκληρώθηκε τον περσινό Γενάρη για τους Ολυμπιακούς του 2020. Οι Ολυμπιακές Αγώνες του 2020 στο Τόκιο αναβλήθηκαν για φέτος και αρχίζουν στις 23 Ιουλίου, χωρίς όμως να μετονομαστούν σε “Ολυμπιακοί Αγώνες 2021”. Τα κρεβάτια από χαρτόνι είναι ασφαλέστατα, λένε οι κατασκευαστές, όμως σηκώνουν μόνον 200 κιλά και αυτό θα αποτρέψει το να ξαπλώσουν δύο άτομα μαζί. Επίσης δεν αντέχουν τους κραδασμούς του σεξ!

Αν και ανθεκτικά, σε περίπτωση “παρανομίας” υφίστανται φθορές που το επόμενο πρωί αποκαλύπτουν ποιος προσπάθησε να παραβιάσει τον κανονισμό και οι κυρώσεις είναι υπολογίσιμες. Οι διοργανωτές δεν έχουν την αυταπάτη ότι θα αποτρέψουν πλήρως τις σεξουαλικές πράξεις, αλλά ελπίζουν να τις μειώσουν. Επίσης θέλουν να αποτρέψουν και τους πανηγυρισμούς μετά από μια νίκη, όταν μπορεί να συγκεντρωθούν 20 άτομα για να το γιορτάσουν σε ένα δωμάτιο.

Τα κρεβάτια δεν θα αντέξουν τόσους καθήμενους. Δεν είναι πάντως από χαρτόνι όλο το κρεβάτι, αλλά το πλαίσιο. Η υπόλοιπη δομή είναι από ξύλο. Μετά τους Ολυμπιακούς τα κρεβάτια από χαρτόνι θα ανακυκλωθούν σε χαρτί και τα στρώματα θα ανακυκλωθούν σε πλαστικά προϊόντα. Οι 20 πολυκατοικίες του Ολυμπιακού χωριού θα “ανακυκλωθούν” κι αυτές συνολικά ως κατοικίες πολυτελείας μετά το πέρας των Αγώνων. Ελπίζουν κάθε διαμέρισμα να πιάσει πάνω από 54 εκατομμύρια γιεν ή περίπου 450.000-500.000 ευρώ.

Ένα μέσο διαμέρισμα στο Τόκιο (μια από τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο) έχει εμβαδό 70 τετραγωνικά μέτρα, ενώ κάποια διαμερίσματα αθλητών θα συνενωθούν για να σχηματίζουν μεγαλύτερες κατοικίες. Oι τιμές στο Τόκιο είναι σχεδόν σε όλα διπλάσιες από της Αθήνας και στα ακίνητα πολλαπλάσιες, όμως και οι μισθοί τους εκεί είναι τετραπλάσιοι. Η γκαρσονιέρα στο Τόκιο νοικιάζεται 1.000 ευρώ και ένα διαμέρισμα 50 τ.μ. πωλείται μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι