Η αγέλη της παντόφλας

Η αγέλη της παντόφλας

Έχει πολύ ενδιαφέρον η όλο και πιο διαδεδομένη μόδα της παντόφλας όχι μόνο στους άντρες αλλά και στις γυναίκες, μικροί -μεγάλοι, όλοι με την παντόφλα επί πόδα σουλατσάρουν στις πλαζ, στα μπαράκια, στις ταβέρνες αλλά και όπου χρειαστεί να βρεθούν κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο.

Αναμφισβήτητα, οι παντόφλες όλων των ειδών –από κινέζικες του καλαθιού έως και αυτές της τελευταίας λέξης της μόδας– είναι το νέο τρεντ και αντικαθιστούν σταδιακά τη σαγιονάρα το σανδάλι και το πασούμι. Οι μόδιστροι, οι μιντιακοί σύμβουλοι μόδας, οι διαφημιστές καθώς και οι κάθε λογής στυλίστες έχουν πλέον πάρει από το χέρι τον σύγχρονο άνθρωπο και τον ντύνουν σαν καρνάβαλο. Έχει περάσει το μήνυμα πως “ότι τους υποδείξουμε θα κάνουν”. Και γιατί όχι;

Ως γεγονός δεχόμαστε τη σκληρή πραγματικότητα όπου η τηλεόραση και οι χειραγωγοί-επικοινωνιολόγοι διαμορφώνουν συνειδήσεις. Η σκέψη έχει δώσει τη σκυτάλη στον τυφλό μιμητισμό και ό,τι κάνουν όλοι θα κάνουμε και εμείς μιας και όποιος βγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος. Είναι στη μόδα η Βαρκελώνη; Τότε όλοι πάμε στη Βαρκελώνη! Είναι στη μόδια η μουσάδα; Τότε να αφήσουμε όλοι μουσάδα! Είναι μόδα η γιόγκα; Ε, να το ρίξουμε όλοι στη γιόγκα.

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σημείο, εκτός από την μουσάδα, να μας χαρακτηρίζει ακόμα ένα μαζικό τρεντ της κακιάς ώρας, αυτό της παντόφλας. Ας ευχηθούμε η μόδα αυτή, να είναι το απλό πέρασμα μιας νόρμας και όχι μια σταθερά που θα μας κατσικωθεί στον σβέρκο με την κυριολεκτική αλλά και μεταφορική έννοια του όρου. Αμήν!

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι