Η άλλη, ανομολόγητη Κλιματική Αλλαγή – Αντί για υπερθέρμανση ψύξη

Η άλλη, ανομολόγητη Κλιματική Αλλαγή – Αντί για υπερθέρμανση ψύξη, Αντώνης Φώσκολος

Με την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ, στόχος ήταν να αναλάβουν την ανάπτυξη οι ιδιώτες επιχειρηματίες. Με αυτό το σκεπτικό η ενέργεια, που είναι κοινωνικό αγαθό, έπεσε στα χέρια ιδιωτών που ήθελαν να προωθήσουν την πράσινη ενέργεια (για να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή). Έτσι η Ελλάδα, ενώ ήλεγχε και παρήγαγε το 33% της καταναλισκόμενης ενέργειας, βρέθηκε τελικά να έχει πλήρη εξάρτηση από την εισαγόμενη ενέργεια. Και η ανάπτυξη δεν ήρθε.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά είχαμε και την πανδημία του κορονοϊού που χειροτέρεψε την κατάσταση. Πράγματι πρέπει να δοθούν εύσημα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το μεγάλο πρόβλημα όμως θα είναι πάλι η ανάπτυξη, που δυστυχώς δεν πρόκειται να έρθει. Χάσαμε το τραίνο όταν δεν προχωρήσαμε στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Δώσαμε βαρύτητα στο Green Deal με στόχο να μειώσουμε την περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού CO2 κατά 0,001%. Ναι, να μειώσουμε τόσο τη συμμετοχή του CO2 στην σύνθεση της ατμόσφαιρας, ξοδεύοντας σε παγκόσμιο επίπεδο 1,5 τρισ. ευρώ!

Ας δούμε τι λένε οι διευθυντές όλων των αστεροσκοπείων του κόσμου, όλοι οι μηχανικοί και επιστήμονες της NASA και ESA (European Space Agency) και οι γεωεπιστήμονες από διάφορες χώρες, που έχουν κάνει γεωτρήσεις στον Βόρειο και Νότιο Πόλο για την επερχόμενη κλιματική αλλαγή. Όχι αυτή που αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά την κατάψυξη του για τα επόμενα, τουλάχιστον, 33 χρόνια, ήτοι μέχρι το 2053.

Η μεσοπαγετώδης περίοδος

Η εικόνα 1 είναι πολύ διαφωτιστική. Περιλαμβάνει τις παρατηρήσεις-μελέτες όλων των αστεροσκοπείων του κόσμου, από το 1600 μ.Χ. έως σήμερα, όπως επίσης και τις παρατηρήσεις-μελέτες όλων των αεροδιαστημικών υπηρεσιών του κόσμου, από το 1960 μέχρι σήμερα. Αυτές συσχετίζουν την δραστηριότητα του ηλίου με την επίδραση του στην
μέση γήινη θερμοκρασία.

Συσχετισμός του αριθμού των ηλιακών κηλίδων (Sunspot Numbers) με την αυξομείωση της μέσης γήινης θερμοκρασίας , από το 1600 έως το 2020. Παγετώδεις περίοδοι Maunder, Dalton, Gleissberg και η αναμενόμενη παγετώδης περίοδος Eddy από το 2000. 25 κύκλοι ενδεκαετούς διάρκειας έκαστος. Periodic 11 year Solar Magnetic Activity Cycle.

Με απλά λόγια δεν χρησιμοποιούμε μαθηματικά μοντέλα με επιλογή συντελεστών για να μελετήσουμε τις κλιματικές αλλαγές, αλλά επιστημονικές παρατηρήσεις 420 ετών για να μελετήσουμε, όχι μόνο τις προηγούμενες κλιματικές αλλαγές Maunder minimum, Dalton minimum, Gleissberg minimum, αλλά και την επερχόμενη που θα ξεκινήσει μετά το 2020 και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι το 2050. Αυτή η μεσοπαγετώδης περίοδο ονομάζεται Eddy’s minimum.

Κατά την διάρκεια αυτών των περιόδων η Γη μπαίνει σε περιόδους πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τι είδαν οι επιστήμονες για 420 χρόνια; Παρατήρησαν με τα τηλεσκόπια και τους ηλιακούς δορυφόρους (εικόνα 2 Solar Probe) ότι όταν αυξάνουν οι ηλιακές κηλίδες που προέρχονται από τις ηλιακές εκρήξεις, αριστερός άξονας Ψ (Sun Spot numbers εικόνα 1), αυξάνονται οι μέσες γήινες θερμοκρασίες, δεξιός άξονας των Ψ. Και υπάρχει μια ενδεκαετής περιοδικότητα που αποκαλείται Wolf-Gleissberg Cycle. Μέχρι σήμερα είχαμε 25 τέτοιους κύκλους.

Το Solar Orbiter του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ( ESA) ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον Ήλιο, του οποίου για πρώτη φορά θα φωτογραφήσει τις αχαρτογράφητες ΄έως τώρα πολικές περιοχές. Παράλληλα , θα μελετήσει την ηλιακή ατμόσφαιρα (στέμμα) , τον ηλιακό δίσκο, τον ηλιακό άνεμο, τα 4 ηλιακά μαγνητικά πεδία και την αλληλεπίδραση Γης-Ηλίου. (ΤΑ ΝΕΑ ΤΕΑΜ 10 Φεβρουαρίου 2020).

Η αλληλουχία των γεγονότων

Ό,τι γράφω μπορεί ο οιοσδήποτε να τα βρει σε όλες τις εγκυκλοπαίδειες του κόσμου, όπως επίσης και στο διαδίκτυο. Η αλληλουχία των γεγονότων έχει ως εξής. Όταν διεγερθούν τα τέσσερα μαγνητικά πεδία του ήλιου προκαλούνται ηλιακές εκρήξεις (Sun Spots), που με την σειρά τους δημιουργούν τους ηλιακούς ανέμους (Solar Winds). Οι ηλιακοί άνεμοι απαρτίζονται από ηλεκτρόνια, πρωτόνια, και πυρήνες ηλίου που βομβαρδίζουν την Γη με ταχύτητες που κυμαίνονται από 300 έως 800 χλμ ανά δευτερόλεπτο (εικόνα 3).

Ηλιακές εκρήξεις (Sun Spots), Ηλιακοί Άνεμοι (Solar Winds) που βομβαρδίζουν την γη με δέσμη ηλεκτρονίων, πρωτονίων και πυρήνες He μέχρι την ζώνη Van Allen. Καταιωνισμός της γης με, κατά μέσο όρο , 60 τόνους αστρικής σκόνης πλούσιας σε ιστότοπο Be μεγέθους 0,1 mm που δεν υπάρχει στην γη.

Αυτοί οι άνεμοι διασπείρουν την αστρική σκόνη, που υπάρχει μεταξύ ηλίου και γης, με
αποτέλεσμα οι ακτίνες του ηλίου να πέφτουν ανεμπόδιστα στην γη και να την θερμάνουν πολύ. Όταν τα μαγνητικά πεδία του ηλίου είναι ανενεργά τότε δεν προκαλούνται ηλιακές εκρήξεις, ούτε ηλιακοί άνεμοι, με αποτέλεσμα η αστρική σκόνη, που παρεμβάλλεται μεταξύ ηλίου και Γης, να είναι πολύ πυκνή (εικόνα 4).

Εικόνα 4: Κοσμική/αστρική σκόνη μεγέθους 0,1 μm

Αποτέλεσμα είναι η ψύξη της Γης (μεσοπαγετώδεις περίοδοι Maunder, Dalton, Gleissberg), εικόνα 1. Αυτή η παρατήρηση επιβεβαιώνεται και από τους γεωεπιστήμονες που έκαναν γεωτρήσεις στον Βόρειο και Νότιο Πόλο. Παρατήρησαν από τις παγοκολώνες που πήραν (βλέπε δημοσιεύσεις μου εικόνα 1), ότι η αστρική σκόνη που έχει εγκλωβιστεί μέσα στους πάγους και που περιέχει και το ισότοπο Βηρύλλιο 10 Be, που δεν υπάρχει στην Γη, να αυξάνεται όταν μηδενίζονται οι ηλιακές εκρήξεις και σταματά η ροή των ηλιακών ανέμων προς την Γη, εικόνα 5.

Εικόνα 5

Μία νέα παγετώδης περίοδος

Αυτή η περίοδος συμπίπτει με την περίοδο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών της Γης, δηλαδή τις μεσοπαγετώδεις περιόδους Maunder, Dalton και Gleissberg. Οι επιστήμονες και μηχανικοί όλων των αεροδιαστημικών υπηρεσιών του κόσμου, μαζί με τους διευθυντές όλων των αστεροσκοπείων, μας προειδοποιούν ότι ήδη μπήκαμε σε νέα παγετώδη περίοδο που την ονόμασαν Eddy’s Ice Age Period. Βασίζονται στις μελέτες και τα αποτελέσματα των 20 προηγουμένων ηλιακών δορυφορικών αποστολών και των τελευταίων (Parker Probe, NASA, Solar Probe, ESA), που άρχισαν από το 1960.

Αυτή η περίοδος θα διαρκέσει 3-7 κύκλους Wolf-Gleissberg, δηλαδή 33 έως 77 χρόνια και θα είναι ίδια ή χειρότερη από την παγετώδη περίοδο Maunder, κατά την οποία πέθαναν 100 εκατομμύρια άνθρωποι από την βουβωνική πανώλη, διότι τα νερά των ποταμών και λιμνών είχαν παγώσει (εικόνα 6). Το 30% του γήινου πληθυσμού είχε χαθεί. Τότε το προσδόκιμο της ζωής ήταν 48 ετών. Εκείνη η περίοδος θεωρείται –κατά τους οικολόγους– ιδεώδης, διότι το ατμοσφαιρικό CO2 ήταν 280ppm!

Εικόνα 6: Ο Τάμεσης παγωμένος κατά την περίοδο Maunder, 1600 μ.Χ., έως το 1700 μ.Χ.

Επαφίεται στον κάθε ένα να κρίνει αν θα ήθελε να ζήσει σε εκείνη την εποχή, ή την σημερινή, όπου το προσδόκιμο ζωής είναι τα 79 έτη και το ατμοσφαιρικό CO2 410ppm. Ως σημείο αναφοράς για όσους πιστεύουν ότι η συγκέντρωση του ατμοσφαιρικού CO2 επηρεάζει το κλίμα, πρέπει να ληφθεί η συγκέντρωση όταν η μέση γήινη θερμοκρασία ήτανε 15 βαθμούς Κελσίου, ήτοι η συγκέντρωση των 350 ppm.

Στους 15 βαθμούς έχουμε το καλύτερο κλίμα, αρχές του 1950. Άρα η άνοδος του ατμοσφαιρικού CO2, από το 1950 μέχρι σήμερα, είναι 60 ppm, ήτοι 0,006%. Αυτό όμως που μας λένε οι επιστήμονες και μηχανικοί των αεροδιαστημικών υπηρεσιών και οι διευθυντές των αστεροσκοπείων είναι ότι η μέση γήινη θερμοκρασία δεν εξαρτάται από τα απειροελάχιστα σκαμπανεβάσματα του ατμοσφαιρικού CO2, αλλά από την συμπεριφορά των τεσσάρων μαγνητικών πεδίων του ηλίου. Με πολύ απλά λόγια η Γη είναι ηλιοκεντρική και όχι ανθρωποκεντρική.

Αναπόφευκτη η κλιματική αλλαγή

Όσα συνέδρια για την κλιματική αλλαγή και αν κάνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, κ. Γκουτιέρες, όσα χρήματα και αν μαζέψει η κα φον ντερ Λάιεν (1,5 τρισ. ευρώ) για να σταματήσει την κλιματική αλλαγή, όσες ανεμογεννήτριες και αν βάλει σε όλες τις κορυφές της Πίνδου και φωτοβολταϊκά στις πεδιάδες της Πτολεμαΐδας ο κ. Χατζηδάκης, η κλιματική αλλαγή θα γίνει, όπως επιτάσσουν τα μαγνητικά πεδία του ήλιου.

Ποτέ ο άνθρωπος δεν επηρέασε την αλλαγή του κλίματος. Η αλλαγή του κλίματος επηρέασε τον άνθρωπο. Και θα πρέπει να ετοιμαστούμε για την επερχόμενη ψύξη της Γης, όπως ακριβώς συνέβηκε μεταξύ 1600 και 1700 (εικόνες 6 και 7), που θα ευνοήσει την εκδήλωση λοιμών και ασθενειών. Επομένως, θα επηρεάσει αρνητικά τις όποιες προοπτικές ανάπτυξης.

Εικόνα 7: Η κάθοδος των παγετώνων στις Άλπεις κατά την περίοδο Maunder, 1600 μ.Χ. - 1700 μ.Χ.

Όπως ο κορονοϊός έδειξε την γύμνια της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο πρόεδρος του οποίου δεν είναι γιατρός, έτσι και η έλευση της παγετώδους περιόδου Eddy, την οποία έχουν προαναγγείλει οι αρμόδιοι επιστήμονες, θα αποδείξει την μεγαλύτερη ιδεοληψία ή απάτη της Ιστορίας, το λεγόμενο Green Deal, το οποίο έχουν ασπαστεί και υιοθετήσει όλες σχεδόν οι πολιτικές ηγεσίες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι