ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Ariel έφερε βροχές και καταιγίδες – Μήνυμα 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Η Ariel έφερε βροχές και καταιγίδες - Μήνυμα 112 σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις πρώτες ώρες σήμερα η κακοκαιρία Ariel με ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές της χώρας (και στην Αττική) που θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και αύριο. Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Σήμερα, τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα ανατολικά ηπειρωτικά, στη δυτική και νότια Κρήτη. Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας κάλεσε με μήνυμα 112 τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις. Στην Αθήνα, λόγω της βροχής υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία, που διεξάγεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες στους κεντρικούς δρόμους και στους μεγάλους οδικούς άξονες. Προβλήματα αναφέρθηκαν στην ηλεκτροδότηση σε περιοχές του Πειραιά, σε σημεία του Παγκρατίου και των βορείων προαστίων.

Αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Μετά το μεσημέρι τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς ωστόσο να σταματήσουν στην υπόλοιπη χώρα. Ενισχυμένοι άνεμοι με εντάσεις 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα πελάγη. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στη νότια χώρα. Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων υψών βροχόπτωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες .Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι