ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη – Οι διάλογοι του σταθμάρχη

Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις για τα Τέμπη - Νέοι διάλογοι του σταθμάρχη,

Νέο συλλαλητήριο έγινε σήμερα στο Σύνταγμα με βασικό αίτημα να μην συγκαλυφθεί η σιδηροδρομική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στα Τέμπη, στην συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά, και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.  Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε και οι σταθμοί του Μετρό στον Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την Ομόνοια και το Πανεπιστήμιο ξανάνοιξαν γύρω στις 15:00. Παράλληλα άνοιξαν και όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες.

Στη Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11.30 στο πέταλο της Αριστοτέλους. Κάνοντας πράξη το σύνθημα «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή!» η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της.

Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο, Καβάλα, Χανιά.

Η ΕΔΕ για την άδεια του επιθεωρητή

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται αποσπάσματα της ΕΔΕ σχετικά με την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή Λάρισας, λίγες ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ νέοι διάλογοι για την άγνοια του 59χρονου σταθμάρχη ακόμη και για βασικά θέματα λειτουργίας των σιδηροδρόμων βγαίνουν αποσπασματικά.

Σύμφωνα με το πόρισμα  της ΕΔΕ, ο γιατρός που υπέγραψε την αναρρωτική 30 ημερών στον επιθεωρητή, δεν τον εξέτασε αλλά λειτούργησε κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του. Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής της νευροχειρουργικής του Γ.Ν Βόλου, Νικόλαος Χαυτούρας, παραδέχτηκε τη γνωριμία του με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, ωστόσο, όπως κατέθεσε, δεν γνώριζε την ιδιότητά του.

«Από την ένορκη εξέταση του μάρτυρα Α. Μ. προκύπτει ότι δεν εξέτασε καθόλου τον ασθενή και χορήγησε αναρρωτική άδεια, χωρίς τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων κατόπιν εντολής του προϊσταμένου του. Από την ένορκη εξέταση του μάρτυρα Νικόλαου Χαυτούρα προκύπτει ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ήταν γνωστός του αλλά επικαλείται ότι δεν γνώριζε την ιδιότητά του».

Διάλογοι του σταθμάρχη

Eν των μεταξύ και νέοι διάλογοι του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας με συναδέλφους του, που δείχνουν παντελή άγνοια της λειτουργίας του σταθμαρχείου και των μέσων που διέθετε, έρχονται στη δημοσιότητα, πολλαπλασιάζοντας τα ερωτήματα ως προς την επιλογή του αλλά και την εκπαίδευση που είχε.

Σχεδόν από την έναρξη της βάρδιας του ο 59χρονος έδειχνε να μη λειτουργεί με τον προβλεπόμενο τρόπο. Μάλιστα, ο εμπειρότερος σταθμάρχης του Παλαιοφαρσάλου, λίγες ώρες πριν το δυστύχημα, εκπαίδευε μέσω ραδιοτηλεφώνου τον 59χρονο:

Σταθμάρχης Λάρισας: Με 41 νούμερο, αμαξοστοιχία 63, αγγέλλω

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: 63 αγγέλλεις

Σταθμάρχης Λάρισας: Ναι, 63 αγγέλλω, ναι 22:13.

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Αφικνούμενης 62

Σταθμάρχης Λάρισας: Όχι ρε. Ναι αμαξοστοιχία 63 και την αγγέλλω 22:13.

Σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου: Βασίλη, αγγέλλεις αμάξι 63, αφικνούμενης 62.

Σταθμάρχης Λάρισας: Αφικνούμενης, ναι, δεν τη δήλωσα. Χα, γι’ αυτό.

Όπως φαίνεται από τους διαλόγους, το δίκτυο, λόγω της μεγάλης κίνησης του σταθμού της Λάρισας, είχε πολλά προβλήματα, αλλά και ελλείψεις σε ελλείψεις σε προσωπικό και μέτρα ασφάλειας, οι οποίες και οδήγησαν στο ξέσπασμα, την ίδια μέρα, του πιο έμπειρου σταθμάρχη.

«Μη βιάζεσαι θα μας γράψουν οι εφημερίδες. Δεν ξανά ασχολούμαι με τίποτα, θα τα παρατήσω όλα, μα την Παναγία. Να πάνε να γαμ… όλοι. Θα τα παρατήσω όλα, θα πάω στο Λιανοκλάδι εγώ για δουλειά, δεν κάθομαι άλλο εδώ», λέει στον 59χρονο, με τους δύο άντρες, στη συνέχεια, να σχολιάζουν το σύστημα φωτοσήμανσης του δικτύου το οποίο και δεν εμπιστεύονται.

Σταθμάρχης 1: Θες να το στείλεις, στείλ΄το.

Σταθμάρχης 2: Να τ΄ αφήσω; Είσαι καλά; Με τα σήματα…

Σταθμάρχης 1: Στ’ αρχ… σου. Ναι, αυτά πάλι δουλεύουν σωστά…

Σταθμάρχης 2: Γιατί δε δουλεύουν; Μια χαρά δουλεύουν. Εσύ δε δουλεύεις φωτόσημα;

Σταθμάρχης 1: Ε;

Σταθμάρχης 2: Εσύ φωτόσημα δε δουλεύεις;

Σταθμάρχης 1: Τι εννοείς «δουλεύω με φωτόσημα»; Ξέρεις αν θα ανάψει το κόκκινο εκεί; Τα ελέγχει κανένας;

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι