ΘΕΜΑ

Η ηλικία είναι μονάχα ένα νούμερο! – Και στα 90 δημιουργούν

Η ηλικία είναι μονάχα ένα νούμερο! – Και στα 90 δημιουργούν, Νεφέλη Λυγερού

Η ηλικία είναι μονάχα ένα νούμερο. Αυτό επιβεβαιώνουν περίτρανα κάποιες περιπτώσεις ηθοποιών που, ακόμα και αν έχουν κλείσει τα 90, δεν παύουν να διατηρούν ακέραια τη γοητεία και τον μαγνητισμό τους ή ακόμα και να εργάζονται. Η εμβληματική Ρίτα Μορένο, έχοντας κλείσει τα 93 της, όχι μόνο συμμετέχει ακόμα σε ταινίες και σε σειρές, αλλά σε πρόσφατη συνέντευξή της παραδέχτηκε ότι… αναστατώθηκε όταν έκανε γυρίσματα σε ανδρικά αποδυτήρια…

Σε ηλικία μόλις έξι ετών έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο σε ένα μπαρ του Γκρίνουιτς Βίλατζ, στα 11 δάνειζε τη φωνή της στην ισπανική μεταγλώττιση ταινιών και στα 13 της έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Μπρόντγουεϊ. Η Ρίτα συνέχισε την καριέρα της με δεκάδες ταινίες, ένα Όσκαρ αλλά και γνωστά ειδύλλια, όπως αυτό με τον Μάρλο Μπράντο. Σήμερα, παίζει σε σειρές, ταινίες, συνεχίζει να είναι μια δυναμική ακτιβίστρια για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα, δηλώνοντας ότι «τουλάχιστον μέχρι τα 100 θα με απολαμβάνετε…μετά βλέπουμε…»

Το 2021, ο σερ Μάϊκλ Κεν δήλωσε ότι ο ρόλος του στην κωμωδία της Λίνα Ρόσλερ «Best Sellers» ίσως να ήταν και ο τελευταίος της καριέρας του. Άτομα από τον στενό του κύκλο έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι η δήλωση αυτή ήταν βιαστική και ότι εκείνη την εποχή ο Βρετανός ηθοποιός ήδη ετοίμαζε τα επόμενά του πρότζεκτ. Ο γνωστός ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του σε ταινίες τηλεόρασης, ενώ σήμερα έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 100 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένων όλων των επιτυχιών, από υπερπαραγωγές όπως ο “Σκοτεινός Ιππότης” μέχρι δράματα υψηλού επιπέδου, όπως το “The Cider House Rules”.

Σε συνέντευξή του ανέφερε ότι είναι 90 χρόνων και αισθάνεται πληρότητα με τη ζωή και την καριέρα του. Παραδέχεται, όμως, ότι μεγαλώνει, κουράζεται εύκολα και δεν μπορεί να περπατήσει σωστά. Μου δίνουν ένα πολύ καλό μπαστούνι και έτσι μπορώ να γυρίσω σκηνές. «Καμία φορά κάνω μία λήψη και μετά σκοντάφτω ή ξεκουράζομαι για λίγη ώρα. Οι σκηνοθέτες το γνωρίζουν. Δεν έχει δεύτερη λήψη. Μα αντέχω…»

Ο Κλιντ και η Μπάρμπαρα

Ο Κλιντ Ίστγουντ γιόρτασε τα 93 του χρόνια με την πολυπληθή οικογένειά του. Αν και έχει εδώ και χρόνια κρεμάσει το καουμπόικο καπέλο του και τους αντίστοιχους ρόλους, συνεχίζει να μαγεύει τους θεατές ως σκηνοθέτης. Έχει δημιουργήσει πάνω από 30 ταινίες και πλέον ακούγεται ότι τώρα πρόκειται να γυρίσει την τελευταία του ταινία, θέλοντας να αποχαιρετίσει τους θαυμαστές του. Η παραγωγή της θα γίνει από την Warner Bros, στούντιο με το οποίο συνεργάζεται επί δεκαετίες και θα είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο “Ένορκος”. Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Ίστγουντ επιμένουν ότι δεν πρόκειται για την τελευταία του ταινία. «Όσο έχει δύναμη θα συνεχίζει», σχολίασε ο γιος του.

Στη συνείδηση των περισσότερων, η Μπάρμπαρα Ίντεν είναι ακόμα ένα υπέροχο Τζίνι. Ένα τζίνι που έχει κλείσει τα 92 της χρόνια. Έτσι την έμαθαν όλοι από την σειρά «Η Τζίνι και το τζίνι» του NBC που έκανε πρεμιέρα πριν από 45 χρόνια. Η 34χρονη τότε πρωταγωνίστρια ενσάρκωνε μια πανέμορφη, ξανθιά γυναίκα με το όνομα Τζίνι που ήταν και… τζίνι και ζούσε μέσα σε ένα μπουκάλι.

Τα χαρακτηριστικά ροζ ρούχα της που παρέπεμπαν στην Ανατολή αλλά και τα μαλλιά της την μετέτρεψαν γρήγορα σε είδωλο της ποπ κουλτούρας. Η κλασική πλέον κωμική σειρά έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία. Το 1988 απέκτησε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame. Το 2011 έγραψε τη βιογραφία της με τίτλο “Jeannie Out of the Bottle”, που εξιστορεί την προσωπική της ζωή και την καριέρα της στο Χόλιγουντ για περισσότερα από 50 χρόνια. Στα 92 της, μοιάζει αναλλοίωτη και συνεχίζει τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές παραγωγές. Όπως δήλωσε η ίδια στο People, δεν έχει σκοπό να σταματήσει.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι