Η “κακιά” του “The Bachelor” έχει ελληνικές ρίζες

Η “κακιά” του “The Bachelor” έχει ελληνικές ρίζες

της Νεφέλης Λυγερού  – 

Η μανία της Αμερικής με το ριάλιτι “The Bachelor” μετράει ήδη 21 σεζόν. Σ’ αυτό γοητευτικοί εργένηδες, που για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν έχουν ευτυχήσει να βρουν την αγάπη, ψάχνουν εναγωνίως το άλλο τους μισό. Τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 30 καλλονές, οι οποίες μέσα από μια σειρά δοκιμασιών και ραντεβού μάχονται για να κερδίσουν την καρδιά του εργένη. Αυτός είναι που κάθε εβδομάδα μοιράζει τριαντάφυλλα σε όλες εκείνες με τις οποίες επιθυμεί να εξερευνήσει την πιθανότητα ενός κοινού μέλλοντος και αποκλείει εκείνες με τις οποίες δεν μπορεί να φανταστεί να μοιράζεται την ζωή του.

Η τελευταία συμμετέχουσα που μένει όρθια συνήθως κερδίζει ένα εντυπωσιακό μονόπετρο και έναν πληρωμένο γάμο, ο οποίος τυγχάνει να προβληθεί προς τέρψιν του διψασμένου για έρωτα και happy end τηλεοπτικού κοινού. Εκτός από τα ειδυλλιακά ραντεβού, τα ερωτικά σκιρτήματα και την απογοήτευση της απόρριψης, η συγκατοίκηση τόσων γυναικών που μάχονται για τα μάτια του ίδιου άνδρα προσφέρει ουκ ολίγες δραματικές στιγμές. Συχνά προσλαμβάνει διαστάσεις ξεκατινιάσματος.

Η 21η σεζόν που προβάλλεται τους τελευταίους μήνες, ξεχυλίζει από τέτοιες σκηνές. Αυτό δεν οφείλεται τόσο στη χημεία του γοητευτικού και συνάμα αφελή Νικ με κάποια από τις κοπέλες. Οφείλεται στα καμώματα της 24χρονης Ελληνοαμερικανίδας διαγωνιζόμενης Κορίν Ολύμπιος, η οποία έχει κάνει τους τηλεοπτικούς παραγωγούς να τρίβουν από χαρά τα χέρια τους. Η Κορίνα Ολυμπίου, που έχει γεννηθεί στο Μαϊάμι, αλλά κατάγεται από ένα μικρό χωριό της Πελοποννήσου, έχει γίνει το άτομο που το τηλεοπτικό κοινό αγαπάει να μισεί.

Η κακιάΚορίν

Από το πρώτο ακόμα επεισόδιο κέρδισε τον τίτλο της “κακιάς” της φετινής σεζόν. Παραβιάζοντας κάθε άγραφο νόμο του συγκεκριμένου ριάλιτι, άρπαξε τον εργένη μέσα στα μάτια των σοκαρισμένων γυναικών για να τον στριμώξει σε μία γωνία και να ανταλλάξουν παθιασμένα φιλιά.

Εκείνη τη στιγμή, οι υπόλοιπες γυναίκες απολάμβαναν αμέριμνες το κοκτέιλ τους, σχολιάζοντας ποιά είχε καταφέρει μέσω από χιούμορ και έξυπνες ατάκες να προσελκύσει περισσότερο το ενδιαφέρον του εργένη. Βλέποντας την ερωτική επίθεση της Κορίν δεν μπόρεσαν να κρύψουν την απέχθεια και τη ζήλεια τους. «Εγώ εργάζομαι με παιδιά με ειδικές ανάγκες. Είναι δυνατόν να έρχεται μία με προκλητικό μίνι και άγριες διαθέσεις και να διεκδικεί έτσι τον Νικ. Δεν είναι δίκαιο», κλαψούρισε μία συμμετέχουσα, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της Ελληνοαμερικανίδας.

Ενώ όλες οι γυναίκες αναφέρονται στο επάγγελμά τους, μιλώντας με λεπτομέρειες για την εργασιακή ηθική τους, η Κορίν, κοιτώντας προκλητικά την κάμερα, συστήνεται στο κοινό, λέγοντας ότι έχει πολλά χρήματα. Εργάζεται στη μεγάλη οικογενειακή επιχείρηση. «Είναι πολύ σημαντικό για εμένα, αλλά επειδή είναι διαδικτυακή επιχείρηση μπορώ να το κάνω από παντού. Συνήθως επιλέγω πισίνες και πεντάστερα ξενοδοχεία».

Στα επόμενα επεισόδια η Κορίν έρχεται σε αντιπαράθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των γυναικών, σε σημείο που αυτές αποφασίζουν να μιλήσουν στον εργένη, ελπίζοντας να τον πείσουν να την αποκλείσει. Η ίδια παραμένει παγερά αδιάφορη για τις συμπαίχτριες της. Προτρέχοντας, δηλώνει μεγαλόφωνα ότι «δεν ενδιαφέρομαι για εσάς. Άλλωστε αποσπάτε τον αρραβωνιαστικό μου».

Από χρυσό και από πλατίνα…

Όσο περνάνε οι εβδομάδες, το κοινό μαθαίνει ότι η Κορίν έχει πολλά τατουάζ σε απόκρυφα σημεία, τα οποία, όμως, έχει αποφασίσει να αφαιρέσει. Αγαπάει το Σικάγο και αν ήταν ζώο θα ήθελε να είναι τσίτα, επειδή είναι δυνατή και ατρόμητη. Σε κάθε ευκαιρία και ομαδική εκδήλωση απομονώνει τον εργένη, τον οποίο επιχειρεί να αποπλανήσει. Αφού δηλώνει στην κάμερα ότι «μπορεί η καρδιά μου να είναι από χρυσό, αλλά τα γυναικεία μου όργανα είναι από πλατίνα» χτυπάει εν μέσω της νύχτας την πόρτα του δωματίου του Νικ, φορώντας μία καμπαρτίνα και τίποτα άλλο…

Το περιστατικό αυτό δεν βοηθάει τη δημοφιλία της. Ούτε και το γεγονός ότι χωρίς δισταγμό αποκαλύπτει στις υπόλοιπες κοπέλες ότι αν και είναι 24 ετών συνεχίζει να έχει την νταντά της, η οποία παραμένει στο σπίτι, με αποκλειστική μέριμνα την προσωπική της φροντίδα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί σας κάνει τόσο εντύπωση; Πώς θα έτρωγα τα αγαπημένα μου φαγητά αν δεν είχα την νταντά μου να μου τα ετοιμάσει;», ρωτάει τις αποσβολωμένες συμπαίκτριές της.

Η εμμονή της με τα μακαρόνια δεν είναι η μοναδική εκκεντρικότητά της. Κοιμάται τις πιο ακατάλληλες στιγμές. Χάνει δοκιμασίες και ροχαλίζει στους καναπέδες, ενώ οι υπόλοιπες ιδρώνουν για να κερδίσουν ένα τριαντάφυλλο που η ίδια θεωρεί δεδομένο. Έχει μία ανεξήγητη φοβία με τις αυτόματες πόρτες και αρνείται να συμμετάσχει σε δοκιμασίες που απαιτούν σωματική κόπωση. «Όταν ζορίζεται μία γυναίκα κάνει ρυτίδες. Αρνούμαι!»

Στο final four

Παρ’ όλα αυτά ο εργένης μοιάζει να είναι μαγεμένος μαζί της. Κοιτά τα πελώρια μάτια της, θαυμάζει το σμιλεμένο κορμί της και παραδέχεται στην κάμερα ότι βρίσκει τις ιδιαιτερότητές της χαριτωμένες. Η Κορίν όχι μόνο επιβιώνει, αλλά και αναδείχθηκε μία από τις τέσσερις φιναλίστ που ξεναγούν τον εργένη στη γενέτειρά τους, περνώντας μία ολόκληρη ημέρα μαζί με αυτόν και με την οικογένειά τους.

Το κοινό έχει την ευκαιρία να ζήσει μία εμπειρία βγαλμένη από το My big fat greek wedding. H μητέρα της Κορίν είναι Αμερικανίδα, αλλά ο πατέρας της είναι Έλληνας δεύτερης γενιάς. Ο πατέρας του και παππούς της μετανάστευσε από την Πελοπόννησο. Για να συντηρήσει την οικογένειά του δούλευε νυχθημερόν σε εστιατόρια που ανήκαν σε Ελληνοαμερικανούς.

Ο πατέρας της Τζίμι, όμως, κατάφερε να χτίσει από το μηδέν τη δική του εταιρεία και τώρα να «κολυμπάει στο χρήμα», όπως η ίδια ενημερώνει -όχι και τόσο διακριτικά και ουκ ολίγες φορές- το κοινό και τον υποψήφιο γαμπρό. Ο Τζίμι, που εξηγεί στις κάμερες ότι ονομάζεται Δημήτρης στα ελληνικά, έχει ιδρύσει την εταιρεία armor garage, η οποία εξοπλίζει τον αμερικανικό στρατό και άλλες κορυφαίες εταιρείες με ανταλλακτικά. Ζεί στο Μαϊάμι όπου του ανήκουν και δύο κλάμπ και εστιατόρια.

Την ημέρα που η Κορίν φιλοξενεί τον εργένη Νικ στο σπίτι της, τον ξεναγεί στη ζωή της. Περνούν όλη την ημέρα στο αγαπημένο της εμπορικό, όπου του αγοράζει δώρα αξίας χιλιάδων δολαρίων, μεταξύ αυτών και μία φόρμα 800 δολαρίων. Του εξηγεί ότι ψωνίζει τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα και ότι οι υπάλληλοι είναι οι καλύτεροι της φίλοι. Η μέρα συνεχίζεται στο πατρικό της, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός ουρανοξύστη, έχοντας μία υπέροχη θέα στον Ατλαντικό.

Ο “γαμπρός” και το τζατζίκι

Εκεί καθίσταται εμφανές ότι, αν και γεννημένος στην Αμερική, ο Τζίμι ακολουθεί τις ελληνικές παραδόσεις. Ο Νικ έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά στη ζωή του τζαζίκι, σχολιάζοντας ότι «είναι συμπαθητικό, αλλά έχει πολύ σκόρδο για τα γούστα του».

Ο Τζίμι του εξηγεί ότι αν θέλει να παντρευτεί την κόρη του πρέπει να εξοικειωθεί με το σκόρδο, όπως και με την ιδέα ότι έχει ιδιαίτερη αδυναμία στην κόρη του, την οποία ξεκαθαρίζει ότι «δεν προτίθεται να αποχωρίστεί ακόμα και μετά τον γάμο της». «Έτσι κάνουμε εμείς στην Ελλάδα», σχολιάζει περήφανα.

Όλα αυτά φαίνεται να αποθάρρυναν το Νικ, ο οποίος στο τέλος του τελευταίου επεισοδίου αποφασίζει ότι «η σχέση του με την Κορίν έφτασε στο τέλος της» και της δείχνει τον δρόμο της εξόδου. Σε μία πρωτοφανή φεμινιστική αναλαμπή, η 24χρονη αποφασίζει ότι από εδώ και πέρα θα βρει τη δική της φωνή και δεν θα συμπεριφέρεται όπως νομίζει ότι θέλουν οι άνδρες, αλλά όπως επιθυμεί η ίδια.

Μετά το ξέσπασμά της, την παίρνει ο ύπνος στη λιμουζίνα που την επιστρέφει στο σπίτι της. Μπορεί να μετράει εικοσιτετράωρα η απομάκρυνσή της από το ριάλιτι, αλλά είναι εμφανές ότι η νεαρή δεν πρόκειται να απομακρυνθεί από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για το επόμενο επαγγελματικό της βήμα στη μικρή οθόνη. Αν ρίξει, άλλωστε, κανείς μία ματιά στο διαδικτυακό της προφίλ θα ανακαλύψει ότι τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πάντοτε ο στόχος της ξανθιάς Ελληνοαμερικανίδας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι