Η μικρή δημαγωγός Γκρέτα και οι 23 ήρωες γιατροί της Ιταλίας

Η μικρή δημαγωγός Γκρέτα και οι 23 ήρωες γιατροί της Ιταλίας, Ελευθέριος Τζιόλας

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ στο λογαριασμό της στο Instagram δήλωσε ότι ”πιθανότατα είναι φορέας του Covid-19” και αφού εκτίμησε ότι μάλλον έχει αναρρώσει συνέχισε δηλώνοντας: «Πολλοί (ιδίως οι νέοι) μπορεί να μην παρατηρήσουν κανένα σύμπτωμα ή να είναι πολύ ελαφριά. Δεν ξέρουν επομένως ότι είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους». Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από την ευθύνη που δείχνει (και διαφημίζει) αυτή η παγκόσμια σταρ-ακτιβίστρια για το περιβάλλον:

– Μπορεί να λέει για ένα τέτοιο περιστατικό (φορέας του Covid-19) ότι ”πιθανότατα” είναι (ή, ήταν) φορέας; Τι σημαίνει για ένα ζήτημα τέτοιας σημασίας, για τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας αυτό το ”πιθανότατα”; Στοιχειώδης ευθύνη θα έπρεπε να οδηγήσει, την κα Τούμπεργκ σε εξέταση (τεστ) για συγκεκριμένη, ξεκάθαρη εξακρίβωση. Ο Covid-19 δεν είναι ένα ακόμα τέχνασμα, ένα ακόμα τρικ για την πρόκληση τηλεοπτικού ή/και μιντιακού ενδιαφέροντος και παγκόσμιας συγκίνησης του κοινού για το δοκιμαζόμενο (και από το κορονοϊό) πρόσωπο της κας Τούνμπεργκ.

– Δηλώνοντας ότι είναι (ή, ήταν) φορέας του Covid-19, μετά από ταξίδι της στην κεντρική Ευρώπη (Αυστρία, Γερμανία), το Βέλγιο και τη Σουηδία, αντιλαμβάνεται τη διασπορά που έχει προκαλέσει πίσω της; Ποία ευθύνη επέδειξε για την τρομακτική αυτή αλυσίδα που άφησε πίσω της; Πώς καταλογίζεται, -με ποια μέτρα, και ποιες κυρώσεις; Μια τέτοια ιοβόλα συμπεριφορά, και, μάλιστα, από ένα πρόσωπο που (αυτο)προβάλλεται ως δρώσα δημόσια προσωπικότητα για την επιβίωση του Πλανήτη και της Ανθρωπότητας;

-Μετά απ΄ όλα αυτά, αλήθεια, ποιο νόημα μπορεί έχει ο επίλογος- μήνυμα της: «Εμείς, που δεν ανήκουμε σε ομάδα υψηλού κινδύνου, έχουμε τεράστια ευθύνη, οι ενέργειές μας μπορεί να κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για πολλούς άλλους». Ένα μήνυμα, που έτσι κι αλλιώς, δεν έχει εσωτερική λογική συνάφεια και που απευθύνεται μάλλον δημαγωγικά, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί όλη η προηγούμενη ανεύθυνη στάση της κατά την κρίσιμη χρονική διάρκεια ζωής και κύκλου μετάδοσης του ιού.

Μήνυμα στην Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ακούστε, κυρία Τούνμπεργκ. Από τη γωνιά τούτη της Ευρώπης, την Ελλάδα, με όλη μου (μας) τη σεμνότητα, έχω (έχουμε) να σας πω (να σας πούμε) τούτο: Τιμώ (και τιμούμε), γονατίζω (και γονατίζουμε) μπροστά, στους είκοσι τρεις (23) ήρωες γιατρούς που θυσιάστηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης του Ανθρώπου και της Ζωής στην Ιταλία.

Στους είκοσι τρεις (23) που έπεσαν στο καθήκον, τηρώντας τον όρκο του Ιπποκράτη και τιμώντας τον όρκο για τον Άνθρωπο, όρθιοι, δίπλα στους ασθενείς συνανθρώπους μας.
Πάρε, -αν πραγματικά υπηρετείς ιδέες ανθρωπισμού – το συγκλονιστικό μάθημα και βίωσε το παράδειγμα τους. Οφείλεις, λοιπόν, ως δημόσιο πρόσωπο, να πράξεις τούτο το ελάχιστο.

Να ξανακάνεις, κατά την αντίστροφη φορά το ταξίδι σου πίσω προς την κεντρική Ευρώπη και το Βέλγιο (υγιής, εξάλλου, όπως δηλώνεις, τώρα) και να ενημερώσεις όλους όσοι βρέθηκαν μαζί σου (σε εκδηλώσεις, συναντήσεις, χαιρετισμούς) ότι ήσουν φορέας για να προστατευθούν οι ίδιοι, οι δικοί τους, οι συνεργάτες τους, οι συμπολίτες τους. Άμεσα, πριν είναι πολύ αργά… Δεν παίζουμε, κα Τούνμπεργκ! Πρόκειται για παγκόσμια πανδημία, με θανατηφόρα αποτελέσματα !

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι