ΣΧΟΛΙΟ

Η “αγέλη” των έξι και ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Η “αγέλη” των έξι και ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής

Σοκ και γροθιά σε αυτό που λέμε “ευρωπαϊκός τρόπος ζωής” είναι η υπόθεση της επίθεσης από “αγέλη” έξι Πακιστανών εναντίον 26χρονης σε δημόσιο χώρο, σε πάρκινγκ στην πλαζ της Αγίας Μαρίνας. Οι δράστες παρενόχλησαν την κοπέλλα την ώρα που περίμενε τον σύζυγό της και της έσκισαν την μπλούζα, ενώ βιντεοσκοπούσαν και μετέδιδαν ζωντανά τα “ανδραγαθήματά” τους στο διαδίκτυο.

Δύο από τους έξι δράστες έχουν ήδη συλληφθεί και οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε σε βάρος τους δίωξη για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μεταδόθηκαν στο Διαδίκτυο. Αυτό συνέβη, επειδή η κοπέλα αναγνώρισε μεν ότι μετείχαν στην “ομάδα των έξι”, ωστόσο φέρεται να κατέθεσε, ότι δεν ήταν εκείνοι που της επιτέθηκαν και την βιντεοσκόπησαν, αλλά ότι απλώς παρακολουθούσαν.

Το πώς και κάτω από ποιες συνθήκες έγινε η επίθεση είναι ήδη γνωστά. Το περιστατικό έφερε μάλιστα στη μνήμη πολλών, παλιότερες υποθέσεις επιθέσεων από Πακιστανούς, με συγκλονιστικότερη εκείνη της Πάρου, εξαιτίας των δραματικών συνεπειών που είχε για το θύμα, τη νεαρή Μυρτώ.

“Αγέλη” επίδοξων βιαστών 

Η υπόθεση της Αγίας Μαρίνας έχει, όμως, κάτι το ιδιαίτερο, αφού για πρώτη φορά έχουμε να κάνουμε με τη δημιουργία “αγέλης”, με στόχο τη διάπραξη μιας επίθεσης σεξουαλικού χαρακτήρα. Μια επίθεση που έγινε σε  δημόσιο χώρο, όπου ακόμη και αν δεν υπήρχαν εκείνη τη στιγμή άλλα άτομα, θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να εμφανιστούν.

Το γεγονός ότι ο σύζυγος της νεαρής γυναίκας είναι επίσης Πακιστανός, όπως και το ενδεχόμενο να γνώριζε κάποιον ή κάποιους από τους δράστες είναι μια άλλη ιστορία. Το ουσιαστικό εδώ είναι ότι μία ομάδα ανδρών επιτίθεται εναντίον μιας νεαρής γυναίκας, η οποία απλώς περιμένει τον σύζυγό της, και ασκεί πάνω της βία, προχωρώντας παραλλήλως σε βιντεοσκόπηση και αναμετάδοση των εγκληματικών πράξεων.

Με βάση τις πληροφορίες σχετικά με το συμβάν φαίνεται ότι οι δράστες επεδίωκαν τη διαπόμπευση του θύματος. Κανείς, όμως δεν μπορεί να προκαταλάβει μέχρι που θα έφταναν, αν η κοπέλα δεν είχε προλάβει να βάλει τις φωνές, γεγονός που τους ανάγκασε να τραπούν σε φυγή, εν μέσω αλαλαγμών, όπως ειπώθηκε. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι η ομάδα των Πακιστανών έδρασε μέρα μεσημέρι, δημόσια, και χωρίς καμία αναστολή ή φόβο για το γεγονός ότι οι εγκληματικές πράξεις της θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές. Πολύ περισσότερο που, όπως αποδείχθηκε για τους δύο, το πιθανότερο είναι ότι έχουν μπει παράνομα στη χώρα.

Το περιστατικό έφερε στο νου εικόνες από απόπειρες και μαζικούς βιασμούς σε κρατίδια της Ινδίας ή στο Πακιστάν, όπου βέβαια τις περισσότερες φορές ενοχοποιείται το ίδιο το θύμα, επειδή είναι γυναίκα και επειδή ήταν “εκεί”. Το πρόσχημα αυτό δεν είναι όμως κάτι που μπορεί να σταθεί στην Ευρώπη και για τον λόγο αυτόν είναι επιβεβλημένη η αυστηρότερη δυνατή αντιμετώπιση, προκειμένου να αποφευχθούν χειρότερα, τα οποία, όλα δείχνουν πως έρχονται εάν συνεχιστεί η τωρινή παθητική στάση της Πολιτείας, αλλά και των πολιτών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι